Höjd skatt på bensin och diesel efter valet

VALET 2022. Tre veckor efter valet i september ska skatten på bensin och diesel höjas med 1,31 kronor per liter.  Nuvarande skattelättnad är bara tillfällig. 
Vad vi vet idag så blir det en höjning från 1 oktober, säger Jessica Alenius, vd för Drivkraft Sverige till Carup.

De höga priserna på bensin och diesel i Sverige har satt fart på inflationen och grävt djupa hål i plånboken hos många. Lantbrukare, åkerier och butiker får högre kostnader och höjer priserna på mat och andra varor. Arbetsresorna har blivit 1000-tals kronor dyrare för många svenskar. 

Tre veckor efter valet den 11 september ska skatten på bensin och diesel höjas med 1,05 kronor per liter plus moms. Det innebär en höjning med 1,31 kronor per liter vid pumpen för både diesel och bensin. Skattesänkningen som gjordes 1 maj i år är endast tillfällig till och med 30 september och idag finns inga förslag, promemorior eller ändringsbudgetar från regeringen om att sänkningen ska fortsätta. Att en ny regering ska hinna tillträda efter valet och ändra på skatten innan 30 september är högst osäkert.

-Pettersson misstänker att om S vinner valet är skattesänkningar inget man funderar på. S har däremot höjd 46 olika skatter sedan de tillträdde 2014…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Höjd skatt på bensin och diesel efter valet

  1. Och när det händer kommer de flesta att bli förbannade och förvånande.
    Sedan kommer de säga ”hade man vetat det så hade man röstat annorlunda”.

    Magdalena Anderssons lovade att inte höja skatten på bränslet…
    …hur gick det med det löftet?

    47
  2. Jobba(färg), betala(färg), byt jobb med grannen/kompisar, köp bara det du absolut behöver/mat eller begagnat.
    Reparera själv så mycket du kan inom allt eller anlita någon med kunskap, aldrig någon firma som skinnar dig med sk. rot/rut som drabbar alla skatteslavar oavsett.
    Skippa bolaget, fixa eget dricka eller låt bli.
    Tänk själv för att spara skatt.
    Politikerna är inte för dig, utan bara för att dra in så mycket skatt som möjligt till deras ohemula löner och att sitta kvar så länge de kan i riksdagen och sprida floskler som inte infrias efter valet.
    m.m. m.m.

    50
    • Benägen att hålla med. Förr tyckte jag illa om folk som fuskade med skatten. Det gör jag inte längre. Och det är våra ledande politikers fel. Man slösar inte med skattepengar. Skattepengar ska gå till Sverige. Inte till hela världen. Vi har sponsrat Rysk narkomanvård i flera år, samtidigt som sjukvården här hemma inte kan hålla patientgarantin. Ska vi ta emot migranter, ska de också göra rätt för sig. Sverige ska inte vara en socialbyrå för världens befolkningar.

      58
  3. Det finns bara ett sätt att rädda Sverige undan en ekonomisk härdsmälta och det är
    att sänka skatten på el och drivmedel.
    Om man inte gör det driver man upp inflationen till galna nivåer med historiska höjningar på ex. boräntor med en fastighetskris som ett brev på posten.
    Sverige är i så dåligt skick nu så man tror inte det är sant.
    All drivmedels relaterad verksamhet är på väg att gå i konkurs nu.
    Men det gillar väl terroristerna Miljöpartiet, dessvärre kommer det slå tillbaka brutalt
    mot alla, men det fattar inte Miljöpartiet tyvärr.

    77
  4. Sossepacket förstår inte sambandet mellan inflation och höga energipriser deras hjärnor är i samma skick som huvudjägartrofeer.

    55
  5. Hahaha!
    Och visst faen ska det alltid sitta någon felprogrammerad vänstertomte och göra tummen ner för kommentarer som påminner om sossevanstyret!

    55
  6. Egentligen så spelar det ju ingen större roll om det röda eländet vinner valet i höst, för dom flesta som då drabbas av all skit tillhör ju då den majoritet som röstat för det som faktiskt drabbar dom.
    Jag menar vi SD-väljare är ju bevisligen i jämförelse med övriga bara ett fåtal av dom som då drabbas av vänsterstyret!

    38
  7. Partiet lösning på alla problem är att höja skatten. Detta eftersom Partiet följer Marx idé om hur man krossar det kapitalistiska samhället – genom skatter, skatter, skatter, skatter och högre skatter.

    64
    1
  8. Vilka sosselojala bedragare!

    Hade de höjt före valet, hade det varit ärligt åtminstone!

    Då hade vi fått ett bra mycket ärligare valresultat också! Inte så sossenaivvänligt, som det kanske blir nu!

    60
    1
  9. Klart att det blir skattehöjningar om sossarna vinner valet, skulle detta ses som någon typ av nyhet?

    60
    1

Kommentera