Per Bolund (MP) är ohederlig och låser kommentarerna

VALET 2022. Per Bolund är språkrör och riksdagsledamot för Miljöpartiet, han är dessutom ohederlig. Bolund vet dessutom att han är ohederlig och har därför låst möjligheten att kommentera.

Per Bolund länkar till en SVT-artikel, “…Senaste sju åren har 55 procent av alla vindkraftsbyggen stoppats. 3 000 vindkraftverk som skulle gett el motsvarande alla svenska kärnkraftverk har fått nej.

De flesta tillstånden som beviljas finns i norra Sverige. I Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland har över 1300 nya snurror fått klartecken senaste sju åren.

I Stockholms, Södermanlands och Upplands län har bara totalt 10 vindkraftverk fått ja. I Skåne, och på Gotland har inga tillstånd beviljats senaste sju åren.

Här finns två problem. De mest akuta behoven av mer el finns i söder. Särskilt eftersom kraftöverföringen i stamnätet från norr redan i dag är en flaskhals. Men i söder finns dels få ansökningar, dels en betydligt högre andel som får nej.

Det andra problemet är att utbyggnaden totalt går för långsamt om Sverige ska fördubbla elproduktionen. Och andelen beviljade tillstånd har minskat från ett genomsnitt på 45 procent till bara 22 procent förra året.

Oftast är det kommunala veton som sätter stopp. Men även artskydd, och hänsyn till rennäring är vanliga skäl, när frågan går till domstol...”

Kommunala veton är EN faktor, inte den allenarådande. Men givetvis en viktig faktor, så vi tar med oss den pusselbiten.

Vi kan också konstatera att det finns *få ansökningar* i södra Sverige, vilket enligt artikeln alltså är det huvudsakliga skälet till att det byggs lite där. 

Sen kan man ju undra hur stort inflytande Moderaterna verkligen lyckas ha?

Här en bild över den politiska färgen på det kommunala styret. Se hur M-blått norra Sverige (där andelen beviljade bygglov också rasat senaste åren) är!

Som en liten detalj kan nämnas att Gotland tas upp som ett exempel på en region där INGA nya vindkraftverk har beviljats på länge. Gotland är C-styrt.

Bolund hävdar att M stoppat “100 TWh vindkraft“. Vilket alltså är mer är 3x den totala vindkraft-produktionen 2020, genererad av drygt 4’300 vindkraftverk.

Utifrån dagens antal vindkraftverk och vad de producerar, borde vi för att nå de 100 TWh (3x dagens produktion) Bolund nämner borde vi alltså behöva bygga närmare 8’000 (2x dagens totala antal) nya vindkraftverk.

Sverige har gett klartecken till 1’300 nya de senaste 7 åren ihop. 

Det skulle alltså till en femdubbling av byggtakten för att nå dit Bolund hävdar att M hindrar oss att nå.

Ändå imponerande handlingskraft av M i så fall, får man säga… 

Den största ohederligheten i resonemanget är ändå det implicita antagandet att den där jätte-utökningen av vindkraften hade löst energikrisen och garanterat en stabil kraftförsörjning och ett stabilt (lågt/lägre) elpris.

Läs hela artikeln hos Fredrik Sandberg…

-Pettersson säger att det mest ohederliga med Per Bolund är att det inte hjälper att bygga 100.000 vindkraftverk, blåser det inte så blåser det inte och när det blåser får vindkraftsägarna dåligt betalt för elen om någon vill ha den med en massa konkurser och elände som följd. Läs om förlustsnurrorna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Per Bolund (MP) är ohederlig och låser kommentarerna

 1. DAGENS DIKT. P Bolund är ett svin, till och med sämre än Fridolin. Hoppas vi av Stenevi hört det sista, så kan vi bära ut skitpartiet i en kista! Tovatt är en liten fjant, honom kan vi skicka ut över en kant, eller låta honom vara en rant. MP ska snarast vara slut och som muslimer åka ut. Ber en stilla bön, låt muslimer och miljöpartister korsa sjön.
  Ha en fin kväll svenska kristna medborgare.

  26
 2. Bolund är per difinition en idiot klåpare och fåntratt på en och samma gång,som fattar nada och förstör landet.Få bort miljödårarna från riksdagshuset vid valet

  30
 3. Per Bolund är så dj-a korkad, att han inte fattar, att även om det stod en värdelös vindmölla på var 100m, så produceras inte ett skit, när det inte blåser. Hoppas den dagen snart kommer när ett ansvarsfullt styre, börjar spränga skiten.

  29

Kommentera