USA-vapen bakom ukrainsk attack

UKRAINA. En ny video tycks visa hur en ukrainsk raketattack slår mot ett ryskt ammunitionslager i en stad i den ockuperade Cherson-regionen i Ukraina, rapporterar flera medier.

Himars raketartilleri

Enligt The Guardian hävdas från ukrainskt håll att man förstört ett ryskt vapenlager i regionen men det framgår inte om det avser attacken som fångats på video. Både proryska tjänstemän och ukrainska kommentatorer tror att attacken mot vapenlagret kan vara resultatet av att USA nyligen skickat raketartillerisystemet HIMARS till Ukraina.

Enligt BBC är det amerikanska vapenstödet mer precist än likvärdiga system som Ryssland har, och systemet ska ha använts flera gånger för att slå bakom rysk front.

Rysktillsatta tjänstemän hävdar att sju personer dödats men det har inte verifierats av oberoende part.

-Pettersson hoppas USA fyller på med raketer till HIMARS…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “USA-vapen bakom ukrainsk attack

 1. Ajajaj, vad säger Greta om detta? Mycket mer co2 och rökgasutsläpp än vi åstadkommer på flera år i Sverige. Vi skickar ner Greta att strejka i Ukraina, eller utanför Kreml i Moskva.

  21
  2
 2. Om du bryr dig om den fria världen så borde du inte stötta förtryck och fascistisk diktatur. Du är avslöjad för länge sedan!

  21
  11
 3. Varför hatar folk Ryssland? Jo, för att det är en diktatur där folk inte har några rättigheter. Prutten stjäl landets pengar. Prutten bombar många av sina grannländer. Rysslands grannländer har ett helvete så länge Prutten sitter kvar. Du måste ha mycket stora skygglappar.

  Igen: svara på vad som blir bättre om sovjetgränserna återupprättas och området styrs av en fascistisk diktator?

  Den typen av ideologier tillhör det förgångna. Världen har lidit för att bli av med dem, du kämpar för att få tillbaka dem. Patetiskt!!!

  41
  18
 4. Jag har en tämligen rekorderlig värnpliktig ”militär karriär” bakom mig och min erfarenhet är att bassar inte omedelbart lär sig avancerade system på en gång. Kan det vara amerikanska ”instruktörer” som på samma vis som de sovjetiska piloterna under Koreakriget ”hjälpt till>”? I så fall har vi att se ”fram” emot det tredje världskriget.

  22
  25
  • Det spelar inte så stor roll vem som försvarar Ukraina men om ryssar bombar i andra länder så kan vi mycket väl få ett tredje världskrig!

   27
   11
  • Argus: Modernt raketartelleri kan vara så enkelt att avfyra som att välja vilken typ av robot att avfyra, klicka på en digital karta där man vill att roboten ska slå ner och välja när roboten ska slå ner.
   Därefter sköter systemet resten.

   12
   5
  • En huvudanledning till att det dröjt så länge innan dessa nya system har kunnat sättas in i striderna är just as ”bassarna” varit på utbildning. Det är dock knappast gröna rekryter som skickas iväg på kurs utan folk som redan kan grunderna och nu bara behöver lära sig ett något annorlunda system. Detta är mycket viktigt för Ukraina då de visserligen har gott om gamla sovietiska vapensystem själva så håller ammunitionen till dessa på att ta slut. Således försöker de övergå till moderna system från västländer så de kan ha en tryggad ammunitionsförsörjning till dessa. Jag såg nyligen ett videoklipp där besättningen till en gammal mobil artelleripjäs berättade om hur de fått en tilldelning på, jag tror typ 24 skott dagen innan så de kan knappast massbomba med det. Trots det hadde de slagit ut tre stridsfordon. Ukrainarna är duktiga artillerister och när kriget är slut får vi nog se en del av dem utbilda folk i väst.

   9
   3
 5. Ukraina stoppade orcherna med molotovcoctails, gevär och pansarskott. Nu är det dags att skicka hem dem (till underjorden).

  49
  17
  • När kommer verkligen ifatt dig?
   Man kan inte leva i en värld som får plats i mössan hur länge som helst.

   17
   36
   • Du är patetisk!

    Ryssarna har mött hårt motstånd i Ukraina, omvärlden står beredda, minsta felsteg från Prutte så råkar han riktigt illa ut.

    Alla vet att du hyllar fascismen och vill att Prutte ska få erövra sina grannländer. Och du har fått frågan många gånger: vad blir bättre för dem som styrs av en fascistisk diktator? Du har inte svarat. Men alla vet svaret, INGET blir bättre. Inte ens ryssarna vill bo i Ryssland!

    Antingen har det slagit slint i huvudet på dig helt och hållet eller så har du helt enkelt betalt av Prutte. Oavsett vilket så är du patetisk!

    39
    19
   • Anton

    Jag bryr mig om Sverige och verkligheten är min utgångspunkt.
    Det kommer att bli et helvete i Sverige så länge som hatet mot Ryssland gror.
    Kriget kommer att sprida sig i världen så länge som folket agerar nyttiga idioter åt makten.

    25
    37
   • ”Jag bryr mig om Sverige och verkligheten är min utgångspunkt”

    Ditt sätt att bry dig om Sverige och din verklighet verkar helt annorlunda än de flesta andras. Du verkar bilda dig dina åsikter på vad Putin säger…

    10
    4
   • Så om alla rättar sig efter ryssarnas diktat, så kommer allt att bli bra??

    19
    8

Kommentera