Fler återvänder till Somalia

ÅTERVANDRING. Bostadsmarknaden i den somaliska huvudstaden Mogadishu blomstrar drygt tio år efter att den islamistiska terrorgruppen al-Shabab kördes ut ur staden, rapporterar Al Jazeera.

Nya lägenheter i Mogadishu

Bostäder byggs i en takt som staden inte sett på länge men trots det skenar priserna ofta i väg vilket gör det ekonomiskt svårt för den som söker efter en ny bostad. Efter terrorgruppens uttåg ”strömmar” människor tillbaka till staden och utbudet motsvarar inte den höga efterfrågan.

Om du ser dig runt i Mogadishu så ser du att det byggs nya lägenheter. Men det har inte gjort det billigare, säger Mumtaz Ahmed, som i veckor letat efter en lägenhet att hyra.

-Pettersson misstänker att trots prishöjningar i Mogadishu så är bostäder billigare än i Sverige, men här betalar dom inte själva.

Mogadishu verkar fint, undrar varför somalierna inte åker hem?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Fler återvänder till Somalia

 1. Med tanke på att somalier ser sig själva som nationalister, så tror jag nog det om utvecklingen där fortsätter i den takten.

  18
 2. Rubriken borde ändras till Mogadishu. Det är somalier boendes i Somalia som återvänder. Inte de som bor I Europa

  31
  2
 3. Tar man del av den internationella IQ-kartan så undrar man var de rödgröna befinner sig.

  29
  2
 4. När temperaturen faller under 0°C, åker de hem tillfälligt. Sedan tillbaks igen i maj. Under hela tiden lyftande försörjningsstöd,

  79
  2

Kommentera