Krigslagar och rysk tv i Charkiv: ”Kreml vill ha mer än Donetsk och Luhansk”

UKRAINA. Ryska tv-kanaler, krigslagar och flagga med ryskt vapen införs i de delar av Charkiv-regionen som Ryssland kontrollerar, rapporterar TT med hänvisning till ryska statsmedier.

Enligt den USA-baserade tankesmedjan Institute for the Study of War (ISW) är det ett led för det ryska ockupationsstyret att införliva delar av regionen i Ryssland.

Åtgärderna ”förstärker ISW:s tidigare bedömning om att Kreml har större territoriella mål än att inta regionerna Donetsk och Luhansk, och till och med södra Ukraina”, skriver tankesmedjan i en rapport.

Stora delar av Charkivregionen är fortfarande under ukrainsk kontroll, däribland staden Charkiv, Ukrainas näst största, som varit skådeplats för hårda strider sedan början av kriget.

-Pettersson säger att Putin kommer inte att ge sig förrän någon stoppar honom. Han vill ha mer och mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Krigslagar och rysk tv i Charkiv: ”Kreml vill ha mer än Donetsk och Luhansk”

 1. Rysk grundlag totalförbjuder separatism. När ett område väl införlivats i Ryssland så är det oåterkalleligt, det finns inget lagrum för att ge upp det. Dessutom kan det ses som ett existensiellt hot om ett område skylle erövras/återtagas vilket tillåter kärnvapenanvändning.

  2
  3
  • Du menar att när Ryssland erkände Ukrainas gränser vilket de gjort flera gånger så bröt Ryssland inklusive Putin mot Rysslands grundlag?

   5
   1
   • Sveriges Rikes Lag utträngs av ’hederskultur’ dvs islam, det viftas med kurdiska flaggor, sänds TV och undervisas på hemspråk etc. Fråga Fadime och Pela om Regeringen är feministisk.

 2. Många “svenska” fascister på bloggen i dag!

  Vurmen för putsade stövlar verkar vara lockande.

  Snart kan ni rösta på ett fascistiskt-islamistiskt parti i valet i september.

  12
  10
  • En fascist är en fascist även om hen kallar sig anti-fascist och är medlem i AFA, läser ETC samt bor tryggt på Södermalm.

   Fortsätt putsa era stövlar. Arbetarklassen kommer ni aldrig att vinna!

   10
   3
 3. I Cherson oblast har fyra försök till “folkomröstning” ställts in på grund av att inga velat administrera valet efter det att pådrivande landsförrädare hittats likviderade.

  Nu har Puttes megalomani kommit till att han tänker annektera de japanska öarna Kurilerna som ryssarna sedan 1945 olagligen ockuperar. Putte ser även att Alaska tillhör Ryssland.

  19
  10
 4. Den ryska fascismen kommer inte att göra halt förrän man nått sina mål. Dvs utplånat Ukraina som stat och utplånat det ukrainska språket och kulturen.

  Därefter står nya stater på tur.

  Fascism kan inte tämjas. Den kan bara krossas.

  Den ryska fascismens mål är ett stor-Ryssland bestående av ett land, en flagga, ett språk, ett folk, en religion och sist men inte minst en stark ledare.

  22
  12

Kommentera