Dagens tankeställare 102

Det finns ett begrepp som de vänstervridna inte kan hantera även om de gjorde sitt yttersta för att verka intellektuellt ärliga. Intelligenskvot, IQ.

Om man jämför stora populationer, hela folkslag sinsemellan, och finner signifikanta skillnader i intelligenskvoten i genomsnitt, så står det i direkt strid med marxismens lära om att alla är lika. Således måste verkligheten bortförklaras eller rentav förbjudas. Karl-Olov Arnstberg, professor em i etnologi, har skrivit mycket om och kring ämnet, senast här . Arnstberg blev i tiderna utfryst ur etablissemanget efter att han publicerat vetenskapliga fakta om den romska folkgruppen. I Finland hamnade forskaren Tatu Vanhanen i blåsväder för att ha presenterat ovälkommen verklighet – dock undkom han det värsta eftersom hans son, Matti Vanhanen (C), råkade vara sittande statsminister vid den tiden.

Man frågar sig hur en PK-etnologi skulle se ut. En disciplin som ägnade sig åt att bevisa att alla kulturer är lika?

När man talar om intelligenskvot på individnivå kommer därtill simpel avund in i bilden. Utan att nödvändigtvis veta vad ordet intelligens egentligen betyder, reagerar många känslomässigt. Trots att vi pratar om en obestridlig egenskap att jämföra med skonummer eller ögonfärg. ”Sitter den där och skryter? Intelligent? Hah, vem tror han sig vara?

Själv gjorde jag i yngre år Mensas officiella test, övervakat och två timmar långt, och fick resultatet 151 (bild nedan). Också testet i armén pekade på samma nivå. Snart lärde jag mig dock att tiga om saken för att inte verka alltför högmodig. I jämlikhetens och medelmåttighetens namn. ”Alla ska var lika – helst ingenting.

Rune Holmström

5 thoughts on “Dagens tankeställare 102

  1. Anders Leion skriver på Det Goda Samhället om samma tema. Många politiker och myndighetspersoner lider av intellektuella funktionsstörningar.

  2. Om man jämförde intelligensen hos olika partiers sympatisörer, så tror jag att M s följt av liberalernas ligger högst, övriga tror jag har förhållandevis låg iq

  3. Det var ett väldigt högt IQ, bara att gratulera. Göring hade också ett högt IQ, men verkar inte ha fått någon större insikt i verkligheten. En skrävlare och översittare, en skitstövel av första graden.

    • Personlighetsdrag är separat från intelligensen. Om Göring haft en låg IQ så kanske han inte nått längre än till bottenskrapet av SA’s brutala busar. Han hade dock aldrig kunnat klättra inom partiet.

Kommentera