Minst 15 döda vid ryskt raketangrepp

UKRAINA. Minst 15 personer har dödats i en rysk raketattack mot ett femvåningshus i staden Tjasiv Jar i östra Ukraina, enligt ukrainsk räddningstjänst som befarar att dödssiffran kommer att stiga.

Pavlo Kyrylenko, guvernör i regionen Donetsk skriver på Telegram att staden attackerats med ryska så kallade Uragan-raketer. Tjasiv Jar har omkring 12.000 invånare och ligger cirka två mil sydöst om Kramatorsk, som enligt vissa bedömare väntas bli ryssarnas nästa mål i Donetsk.

Trots en minskad rysk framryckning under senare dagar har artilleribeskjutningen i regionen Donetsk varit fortsatt ihållande. Flera civila dödsoffer har rapporterats de senaste dygnen från städerna Kramatorsk och Slovjansk, som är de två största i regionen och fortfarande kontrolleras av Ukraina.

Kyrylenko beskriver angreppen som urskiljningslösa och inriktade på bostadsområden och infrastruktur. 350.000 civila bör evakueras från regionen för att underlätta försvaret och rädda liv, enligt Kyrylenko.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Minst 15 döda vid ryskt raketangrepp

 1. Donbass är ett stort problem för det ryska överkommandot. Både Minsk 1 och 2 som både Ukraina och Ryssland skrev på var man överens om att alla krigshandlingar i området skulle avslutas och man skulle samtala om området. Men verkligheten ser aldrig ut som drömmarna man hade. 18000 rysktalande har kallblodigt mördats sedan 2014 av nazister, nationalister och ukrainsk militär.
  Men jag tycker att det är så märkligt, om Ryssland mördar 15 civila blir det skriverier både här och på andra ställen på nätet. Men inte ett knyst om Kramatorsk som bombades av ukrainsk militär. Det är ett krig och då brukar civila hamna i korselden, se bara på konflikten Israel – Araberna. Israel beskjuter skolor och sjukhus för att man tror att det finns militanta araber där. Jag vet inte, det är så lätt att anklaga Ryssland, men aldrig ett ont om amerikanska illdåd eller illdåd som genererats av USA.

  • Vad är din poäng med inlägget?
   Personligt hat?
   Om så är fallet bör du fundera över din syn på mänskligheten och yttrandefriheten.

 2. Hur många ukrainska soldater hade barrikaderat sig i huset? Och dessa soldater hade förstås hindrat husets innevånare att lämna, eftersom de behövdes som mänskliga sköldar där.

  6
  17
  • I huset var det en enda ukrainsk soldat som hade ledigt och åkt hem till sin familj. Han låg och sov?

   15
   3
  • Så många civila bostäder, skolor och sjukhus som ryssarna har bombat finns det inte ukrainska soldater till om de skulle gömma sig där.

   13
   4
  • Precis som det araberna i Gaza gör. Springer och gömmer sig bakom en mur av civila. Du har ingen som helst kunskap om vad som sker där borta. Du läser bara de nyheter väst vill att du ska läsa. Ge min en sida där man berättar hur ukrainsk militär besköt en järnvägsstation (Kramatorsk) där civila drabbades? Lyft näsan ur aftonblandet och läs nyheter från neutrala länder. Vet du att ukrainare gått över på rysk sida för att störta Zelensky?

   • Peter, jag har flera gånger frågat efter vilka neutrala nyheter du läser men aldrig fått något svar.

    Varför bifogar du inte en länk med dina påståenden?

 3. Staden Alchevsk i Luhansk blev beskjutet av sex stycken amerikanska HIMARS-raketer.
  Man skyller allt elände i Ukraina på Ryssland för att legitimera hatet och sanktionerna mot Ryssarna.

  Västvärlden har mängder med blod på sina händer.
  INGA MERA VAPEN TILL SKURK LANDET UKRAINA.

  15
  27
  • ”Staden Alchevsk i Luhansk blev beskjutet av sex stycken amerikanska HIMARS-raketer”

   Har Vladimir Putin ringt till dig och sagt det eller varifrån har du fått uppgifterna?

   23
   12
   • Pettersson

    Du kan ställa dig frågan:
    Vem försvarar och vem anfaller i Donbas området?
    Historien talar sitt tydliga språk.

    11
    26
  • Skönt att HIMARS kommit fram så Ukraina kan precisionsbomba ryssarna oavsett i vilka städer de gömmer sig!

   Ryssarna kan när de vill välja att åka hem. Ukrainarna är dock tvungna att försvara sig så länge ryssarna fortsätter sitt krig.

   20
   7
   • Ryssarna kommer aldrig att åka hem så länge som folkmordet i Donbas regionen pågår.
    Utan EU och Natos inblandning hade aldrig kriget eskalerat.
    Det är redan 8 år för mycket av elände i Donbas som borde ha stoppats tidigare om världen hade varit normal.

    8
    16
   • Har du inte förstått att det är Ryssland som började med att lämna stöd till Viktor Janukovytj som mördade hundratals ukrainare som motsatte sig närmandet till Ryssland och sedan flydde till Ryssland när parlamentet avsatte honom. Ryssarna fortsatte sedan den olagliga invasionen av Krim för att sedan gå på Donbass, lika olagligt det.

    Ryssland började och Ryssland kan avsluta.

    12
    4
   • Ryssarna kommer att bli hemskickade! Många har berättat för dig att det inte finns någon annan lösning men du undviker tjurskalligt att lyssna. Eftersom ryssarna kommer att fortsätta mot flera länder om de får chansen, så har alternativet uteslutits. Ryssarna kommer att stoppas, allt annat är bara önskedrömmar från din sida.

    Tänk bara en enda liten millimeter, varför ska den fria världen låta Putin härja fritt och ta vilka länder han vill? Han har knappast varken manskap eller material kvar medan omvärlden inte ens mobiliserat…🤣🤣🤣

    Om han bara åker hem så blir det fred.

    17
    7

Kommentera