USA skickar nytt vapenstöd

UKRAINA. USA har beslutat att skicka ytterligare militärt stöd till Ukraina under den pågående ryska invasionen. Enligt Washington Post handlar det bland annat om fyra avancerade raketartillerisystem av typen HIMARS.

M 777 artilleri

Från USA:s sida betonas att vapenstödet kommer att ge Ukraina ökad förmåga att slå bakom den ryska fronten i Donbas-regionen. Värdet på det nya vapenstödet uppgår till omkring 400 miljoner dollar.

USA har levererat HIMARS till Ukraina även tidigare, och det totala antalet uppgår nu till tolv stycken.

-Pettersson hoppas Sverige också levererar regelbundet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “USA skickar nytt vapenstöd

 1. Skall USA fortsätta att sända vapen till Ukraina så är det väl lika bra att Ryssland tar och upprustar Kuba med moderna robotar med räckvidd och skyddar dem med S-400 robotar.

  • Bra Håkan. Jag tycker också Ryssland ska hjälpa Kuba den dagen USA invaderar ön och bombar sjukhus, skolor och bostäder till grus.

   Men robotar med räckvidd? De vapen Ukraina fått är till för självförsvar, där finns inget som når Rysslands stora städer.

 2. ja med tanke på den tid som gått så kan det bli svårt att göra av med Zelensk kriget har tagit aldeles för lång tid och den proppaganda som putin kört med börjas betvivlas..till det kommer då det stöd som ukriana fått!
  det kan bli svårt för putin därimot kommer ju aggen att finnas kvar !!
  och det är ju särskilt intressant i tidigare sattelitstater som fått smaka på Putins mentala förmåga. och då ärrysslsnd omringat av fiender och fienden är ju nästan lika stor som Ryssland själv det är ganska jämt ?? förutom att ryska armen verkar skit dålig och någon förser ukriana med massor av vapen!? ja tror ja vet vem som förlorar detta krig. för det kommer inte att finnas några vinnsre i det.

  4
  1
 3. Ryssland försöker få hem Viktor But, en känd skurk, vapenhandlare, som sitter inlåst i USA. Han sålde gamla ryska Sovjetvapen på svarta marknaden till skurkar över hela världen. Undrar varför Putin så gärna vill få hem honom? Ska han hjälpa Putin att sälja stulna ukrainska vapen på svarta marknaden?

  4
  1
 4. Fler amerikanska vapen på den svarta marknaden. Läste någonstans att det går att få en stinger för $30000. Ingen vet vart vapen och pengar tar vägen. Men som Europas mest korrupta länder, kan man ju gissa sig till det. Zelensky har fått många landsmän att förena sig med rysk militär frör att störta Zelensky

  6
  12
  • “Zelensky har fått många landsmän att förena sig med rysk militär frör att störta Zelensky”
   Tvångsinskrivna ukrainare från ockuperade områden är ett krigsbrott, inte ett tecken på att ukrainare vill störta presidenten.

   7
   2

Kommentera