Inger Støjberg sparkar in dörren till regeringen

DANMARK. Inger Støjberg, känd från bloggen, är en dansk islam och invandringskritisk politiker som tvingades lämna danska riksdagen, Folketinget, som en följd av att hon nyligen dömdes till 60 dagars fängelse för att medvetet som utlänningsminister ha givit en olaglig instruktion om att skilja gifta kvinnliga flyktingar under 18 år från deras äldre män.

Inger Støjbergs dataskärm

Inger Støjberg nöjde sig inte med att petas från Folketinget utan startade ett eget parti, Danmarksdemokraterne, som nu får stöd av 10,8 procent av väljarna i en färsk opinionsmätning, rapporterar som Megafon gjort på uppdrag av Politiken och TV2.

“Inger Støjberg banker ikke kun på døren til Christiansborg. Hun sparker den ind”, skriver Politiken när de beskriver resultatet från den senaste opinionsundersökningen från Megafon som är gjord den 4-7 juli. Inger Støjbergs nya parti Danmarksdemokraterne. blir det fjärde största partiet med ett väljarstöd på 10,8 procent i Megafons nya opinionsundersökning medan raset för Dansk Folkeparti fortsätter så att det inte skulle klara spärrgränsen på två procent för att komma in i Folketinget.

De två tidigare Venstrepolitikerna Inger Støjberg och Lars Løkke Rasmussen har med sina nya partier Danmarksdemokraterne och Moderaterne på kort tid ändrat strukturen i det borgerliga blå blocket. Tillsammans får de 14,4 procent av väljarstödet i Megafons nya opinonsundersökning vilket kan jämföras med att deras tidigare parti Venstre får 13,1 procent. Medan Lars Løkke Rasmussen beskriver Moderaterne som ett parti i mitten av dansk politik har Inger Støjberg beskrivit Danmarksdemokraterne som ett “borgerligt och förnuftigt parti”, inte ett protestparti”.

För Inger Støjberg innebär det första opinionsresultatet för hennes nya parti en politisk revansch. I slutet av 2021 dömdes hon till 60 dagars fängelse för att medvetet ha givit en olaglig instruktion om att skilja gifta kvinnliga flyktingar under 18 år från deras äldre män. Därefter röstade en majoritet i Folketinget för att Inger Støjberg ska anses ovärdig att fortsätta sitt parlamentariska arbete där. Nu visar Megafons opinionsundersökning att Inger Støjberg kan komma tillbaka till Folketinget som partiledare för Danmarksdemokraterne. Ett parti som är så nytt att inte ens partiprogrammet är klart, det kommer efter sommaren.

Den stora förloraren i Megafons opinionsundersökning är Dansk Folkeparti som endast får 1,7 procent av väljarstödet, vilket innebär att partiet hamnar under spärrgränsen på två procent. I valet 2015 var Dansk Folkeparti landets näst största parti med 21,1 procent av rösterna. Sedan dalade resultatet till 8,7 procent av rösterna i valet 2019 vilket framtvingade ett partiledarskifte, splittring och flera tunga avhopp, däribland av tidigare partiledaren Kristian Thulesen Dahl. Nya och ännu mer främlingsfientliga partiet Nye Borgerlige tog till en början röster från Dansk Folkeparti men nu minskar även väljarstödet för Nye Borgerlige.

Danmark närmar sig ett val till Folketinget. Till skillnad från i Sverige är det statsministern som utlyser valet som dock måste hållas inom fyra år från senaste valet. Det innebär att nästa Folketingsval senast ska hållas den 4 juni 2023. (News Øresund)

Parti, opinionsresultat 4-7 juli 2022 (valresultat 5 juni 2019)

Socialdemokratiet, 21,7% (25,9%)
Konservative, 13,4% (6,6%)
Venstre, 13,1% (23,4%)
Danmarksdemokraterne, 10,8% (-)
Socialistisk Folkeparti, 9,3% (7,7%)
Enhedslisten, 8,3% (7,0%)
Radikale Venstre, 6,9% (8,6%)
Liberal Alliance, 5,2% (2,3%)
Nye Borgerlige, 4,2% (2,4%)
Moderaterne, 3,6% (-)
Dansk Folkeparti, 1,7% (8,7%)

Källa: Megafon, telefon och webbundersökning med 1.021 respondenter 4-7 juli

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Inger Støjberg sparkar in dörren till regeringen

 1. Lycka till. Håller tummarna. Vet att danska folket är ljusår före svenskarna, när det gäller att agera.

  44
 2. Skönt att se att någon vågar stå upp mot medeltidsreligionen. Barbari har ingen framtid i Norden.

  Barnäktenskap är pedofili.

  63
  1
  • pedofeli är inte lagligt i den civiliserade värden!!!så det är på tiden att man kommer till rätta med dessa HBQP människorna det är ju uppenbart att dom har invaderat folketinget på sams dätt som i Sverige visa käringar kan hå hur långt som helst för sina toyboys!!n

Kommentera