Den demokratiska kontrollen är inte Socialdemokratisk

VALET 2022. Oxelösund blev stad 1950. Sedan dess har Socialdemokraterna styrt, ibland tillsammans med Vänsterpartiet. De röda har alltså utformat staden och politiken som de vill, ofta med en arrogant attityd. Få kommuner i vårt land är så röda.

Nu skriver den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter om att det i flera år förekommit vanvård och missförhållandena på det kommunala äldreboendet “Björntorp”, trots att tidigare Lex Sarah-utredningar slagit larm om brister.

En lång rad av brister finns med i den Lex Sarah-utredning som kommunen har gjort. De boende på avdelningen har inte fått duscha i den utsträckning de ska, vilket orsakat hudinfektioner och smärta. Ostädade rum har lett till en ökad risk för spridning av smittoämnen och för obehaglig lukt.

Förutom brister i omvårdnaden finns det uppgifter om att även den medicinska vården har brustit. Medarbetare har berättat att boende har fått vänta i dagar på att få att få vård. I ett fall dröjde det två dagar innan en sjuksköterska tittade till ett misskött sår, vilket ledde till celldöd och möjligen för tidig död, enligt en medarbetare.

-Pettersson noterar att för att råda brist på missförhållanden i den kommunala äldrevården vill Socialdemokraterna försämra för de privata, oavsett om de sköts bra eller dåligt.

Statsminister Magdalena Andersson (S) talar om att ta tillbaka den “demokratiska kontrollen” över välfärden. Men att 20-åriga SSU-broilers inte längre får bestämma över människors vardag är inget nederlag för demokratin. I den regeringsförklaring som Magdalena Anderssons läste upp i riksdagen i november 2021 hette det att ”Politisk vilja avgör. Det går att ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden. Låt oss göra det.”

Men det finns många exempel på att välfärden inte fungerar trots Socialdemokratisk kontroll, i Oxelösund har S haft drygt 70 år på sig.

Socialdemokratisk kontroll är inte det samma som demokratisk kontroll, det vet naturligtvis S, men de menar att de vill ha den politiska kontrollen, överallt, alltid.

Politisk kontroll är inte demokratisk eller socialdemokratisk. Det betyder att politikerna ska få manipulera och bestämma över elevers, föräldrars, patienters, boendes och invånarnas egna val.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Den demokratiska kontrollen är inte Socialdemokratisk

 1. Jag tror vi får ringa in Morgan J. Sveriges i särklass fegaste politiker som kan skylla i från sig allt utan att rodna .
  Helt skamlöst
  skulle han peka ut högerextrema eller SD som ansvariga för vanskötsel på äldreboendet i Oxelösund.
  Eller privata aktörer inom vården .
  Maktmissbruket och misskötseln i Oxelösund är bara en spegel av hela Sverige .
  Titta på Kalmar. Även där håller sossarna på att fördärva hela kommunen .
  Jämför med Sölvesborg där sunda förnuftets politik praktiseras .
  Längtar till september när sommarljuset går mot höstmörker .
  Och politikmörkret skall bytas mot ljusare politik.

  13
  1

Kommentera