Billig el

ELFÖRSÖRJNING. I dag är det Miljöpartiets dag i Almedalen. Märta Stenevi (MP) inleder dagen med att frågas ut i P1 Morgon om hur hon ser på Sveriges behov av ökad elproduktion.

Märta Stenevi, pressbild Miljöpartiet

Vår ingång är att vi behöver billig och förnybar el, och vi behöver det snabbt, säger Stenevi.

Hon menar att havsbaserad vindkraft är lösningen som både MP och stora delar av energibranschen bäst ser uppfyller de kraven.

Stenevi tycker att debatten ligger som en ”våt filt” över energifrågan och att man behöver titta på behoven snarare än att fastna i ett särskilt alternativ.

Utgångspunkten ska inte vara att bara bestämma sig för att välja kärnkraft. Utgångspunkten borde vara att fråga sig vad är billigt, snabbt och förnybart, frågar sig Märta Stenevi.

-Pettersson hör på programmet och Märta Stenevi gång på gång upprepa ordet billig, men förstår inte. Stenevi och Miljöpartiet har inte gjort något för att vi ska få billig el, tvärtom hälften av elräkningen är skatt och andra avgifter, dessutom har Miljöpartiet kämpat för att lägga ned kärnkraften vilket fördyrat elen.

Utöver skatten och momsen betalas också en avgift för att täcka kostnader för Elsäkerhetsmyndighetens arbete. Därutöver betalas avgifter som ska finansiera Nätmyndighetens verksamhet samt en avgift som ska täcka Svenska Kraftnäts kostnader för att öka elsystemets uthållighet i krig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Billig el

 1. Socialister är per definition idioter. Stenevi bevisar detta varje gång hon öppnar käften.

 2. Stenevi är nog inte helt okunnig. Men med det hon säger, så dumförklarar hon näst intill hela den del av svenska folket som har grundläggande kunskaper i matematik och fysik. Det är det som är dumt.
  Och glöm inte att det var S som lät detta ske.

 3. Märta Stendum hon dillar mot bättre vetande. Hon har varit i högst grad ansvarig och hennes sektmedlemmar för den kris som Sverige befinner sig i när det gäller energi. Fyra nerlagda kärnreaktorer är skillnaden mellan något dyr energi till rena fantasipriset i dag.
  Fyra kärnreaktorer som är avskrivna och kunde köras i runt trettio år till. Hur många vindmöllor behöver byggas nya för att ersätta dem som dessutom är skrotade innan kärnreaktorerna har tjänat ut.
  Helt Stendumt!

  41
  3

Kommentera