S satsar mot rasism

Regeringen genom kulturminister Jeanette Gustafsdotter meddelar idag att man tänker storsatsa mot rasism.

Det är fem områden detta rör. Afrofobi, islamofobi, antisemitism, rasism mot samer och antiziganism.

Det har jag personligen inget emot, om man på ett bra och hederligt sätt kan konkretisera vad rasism är. Är det rasism när en mörkhyad inte får lägenheten han/hon bjuder på? Är det rasism när arbetsgivaren nekar de anställda att bära religiösa attribut, likväl som politiska eller kulturella? Är det rasism när man av någon anledning skriker ”jävla idiot” till någon minoritet som uppför sig illa i en kö?

Det jag personligen reflekterar över är avsaknaden av rasism mot vita svenskar. Är det enligt regeringen fortsatt fritt fram att skrika ”svennejävel” och ”svennehora”? Är det fortsatt fritt fram att förnedringsråna barn och ungdomar för att de är just vita svenskar?

Södertälje 2008

Sverige 2020

Stockholm 2020

Stockholm 2011

Västerås 2015

21 thoughts on “S satsar mot rasism

 1. Ska S ut i dom utsatta områdena och storsatsa mot rasism. Det var verkligen på tiden. Det är ju där rasismen växer med varje person som kommer. När vi bara hade etniska svenskar i landet, inte tunnelbaneåkare som därför kallas svenskar, hade vi inte problem med rasism och vi kallades inte rasister om vi hade olika åsikter.

 2. Den som lärt känna kulturminister Jeanette Gustavsdotter via mediapubliceringar är starkt betänkliga till hur valet av kulturminister gått till?

  Stoppa Pressarna:
  Sökord – kulturminister Jeanette Gustavsdotters.
  Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat den så kallade sexchefen på Aftonbladet ”förhållande” med en gränslös kvinna kulturminister Jeanette Gustavsdotter utan hämningar isteinkluderande hennes okända fetisch.
  Mvh.

 3. Regeringen ska inte försöka gömma undan korten. Det är på tiden att vi får en regering, som kan läsa av verkligheten och börjar prioritera Svenskarnas intressen innan Sverige går sönder. Kriminaliteten mot svenskar och företag i Sverige är en extremt negativ belastning även utan regeringens fientlighet. Låt svenskar slippa fientlig politik från sin egna regering. Sverige, som nation är värd bättre.

  14
 4. Men när svenskarna, omkring 2050, troligen kommer att var i minoritet, då dj-r, är det vår tur att skrika rasist tillbaka med fullt godkännande av staten…..eller?

  12
  • Det tror jag knappast. Tvärtom kommer det bli mer ok att förfölja vita. Tjänstemän och jurister kommer allt mer vara ickevita dessutom. Då börjar det på allvar.

 5. Ett gott råd i all välmening till Minister Gustavsdotter är att fråga berörda grupper om de vill vara med i hennes program .
  Har svårt att tänka mig att romer och andra som hon vurmar för är intresserade .
  Tycker mig ha hört det Socialdemokratiska mummlet några gånger tidigare .
  Och resultatet av tidigare insatser lever vi med idag .

  21
 6. Min brorsdotter och en kille i hennes klass (båda kritvita) gick tillsammans med två nyblivna ”svenskar” till gympasalen. De blev stoppade av ett gäng andra nyblivna ”svenskar” som hotade dem… för att de umgicks med vita…

  44
  3
 7. Svensken ska skrämmas till tystnad med hot om att förlora social status när hen kritiserar mångkultur och Sveriges nedbrytning.
  Kritik mot invandring ska stämplas som nazism!

  45
  1
 8. I höst kan vi visa vad vi tycker

  Rösta mot islamisering och fascism

  På sikt kan din protest bära frukt

  77
 9. Nu jagar man röster bland alla grupper som identifierar sig som något annat än svenskar.
  Isamofobi finns inte det är en högst verklig rädsla.
  Jeanette Gustafsson är enligt min mening ett lika stort stolpskott som Annica Strandhäll. Totalt utan något som helst sans och vett.

  86
 10. Det här är, precis som lagen om hets mot folkgrupp, ett sätt att tysta den svenska ursprungsbefolkningen. För att folkytbytet/folkmordet ska kunna genomföras måste dom tysta och kväva allt motstånd.

  90
  • Vi behöver ett regeringsskifte 11 september. Behåller sossarna makten så hinner de ta in minst 500 000 utomeuropeiska bidragstagare/sosseröster till valet 2026, då är det godnatt för Sverige inom överskådlig framtid. Vi får se om det sovande folket vaknar i elfte timmen nu när inflation och prishöjningar håller oss i ett järngrepp. Men fan tro’t, man får väl packa väskan och dra i höst.

   47
 11. Det är bara för att de likt Hitlers nazister, vill utrota ett folk, nämligen vårt!

  För alla som värnar ett folk, är rasister!!! Det är något sunt och bra!

  Men det ser man I hennes falska retorik, i hennes almedalstal, som verkar som nationalism, men i själva verket är dess motsats! Det är inte Sverige man bryr sig om! BSS betyder för socialdemokraterna endast: ”Bevara Sverige Socialdemokratiskt”. För dem är det liktydigt med detta envåldsparti!

  Det är ju därför man sket i Kakabave. För att man skiter i folkrätten. Makten är viktigare, och utrotande av folk för det mångkulturella enhetskonceptet är viktigare. Därför ställde man sig på Turkiets förtryckarsida. För man själva är sådana.

  Sossarnas s k nationalism, är ingen sund nationalism, utan luktar mycket unket. Det är inte för ett folk utan mot ett folk, och folkprincipen. Det är nazism. Och vad blir nationalism + socialism??? Tänk på det!!!

  Således bör man värna rasismens principer, istället för att förgöra dem. Att värna ett folk, det som en nation och landområde till största delen består av, är något mycket sunt, rätt och bra, och har inget som helst med våld och förgörelse att göra, vilket däremot dess motsats har!!!

  56
 12. Det skulle vara o.k. om de också tog med ett sjätte och det viktigaste området: Rasism mot svenskar.

  83
 13. Ministerns officiella gebit har tillskrivits kulturen. Men hennes egentliga uppgift består i att verka för CENSUREN. Det vittnar hennes bakgrundshistoria om.

  83
 14. Läste någonstans, kan ha varit här på bloggen, att vita människor utgör ca 6-7% av världens befolkningar. Resten är bruna svarta, gula.

  Så är det inte vi som är i minoritet och behöver skyddas?
  Åter ett bevis för att ”vår” regering inte bryr sig om svenskarna.

  89
  1
  • Det är ungefär samma procentsats vita i de svenska invandrartäta förorterna. Ta en runda i Stockholms invandrartäta förorter så blir det uppenbart.

   10
  • Rasism En ideologi, uppfattning, värdering eller struktur som bygger på en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, utifrån hudfärg eller etnisk tillhörighet, där vissa raser tillskrivs ett högre värde, positivare egenskaper och ibland moralisk rätt att härska över andra.

   Vad vänstern sysslar med när alla ska vara svenskar. När de ska ta hand om och dalta med vuxna människor som tagit sig ett kvarts varv runt jorden.

   19
  • Ja, om en afrikan blir kallad apa är det rasism, om en vit blir kallad apa är det inte rasism, möjligen mobbing, de som omedelbart gör kopplingen apa-afrikan är alltid de sk antirasisterna.

   28
   1

Kommentera