Börjar tredje världskriget på Gotland?

FÖRSVAR. Den svenska ön Gotland kallas ibland det ”osänkbara hangarfartyget”. Rent militärstrategiskt är få andra platser i Europa viktigare än Gotland, skriver Financial Times, bakom betalvägg, vars reporter har rest runt på ön och träffat en lång rad privatpersoner.

Visby hamn

I rubriken skriver FT att artikeln handlar om ”livet på den idylliska svenska ön där tredje världskriget kan börja”. Tidningen beskriver hur den militära närvaron har ökat på Gotland sedan den ryska invasionen av Ukraina inleddes.

– Vi är lite mer redo nu och mycket mer misstänksamma. Men vi är inte rädda, säger den pensionerade militärofficeren Rutger Bandholtz.

Formidabla soldater: svensk och amerikanska styrkor övar på att försvara Gotland under operation Baltops 22 för några veckor sedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Börjar tredje världskriget på Gotland?

 1. Kanske det, för just nu springer det omkring Puttinar på ön. Någon har låtit tillverka Putinmasker och tryckt upp Putin t-shirtar

 2. Ja, till veckan, sen står det stora slaget, en månad fram. Få se om de blir de etiskt goda, eller de brutala röda rövarna som vinner kampen!

  4
  1
 3. Gotland är inte värt något i dag.. om man ser på Gotland då är det e n ö i en insjö .det finns alltså inget att hämta på ön. avanserade minor gör det väldigt svårt att sig genom Öresund ..det kommer bara att bli svårt att fytta saker i skit diket till östersjön.det enda nöjet med östersjön är att alla stater runt badbaljan kan sjuta på varandra och dilda konstiga alganser .. militärstrattegiskt är det enklare att köra matrial på land. man har en väldigt låg hastighet ssmtidigt som uptkningsgraden är hög .. om saren putin den store välger att köra fartyg här med alla fientliga länder runt badplatserna tala int om för Putin att fiskn är giftig!! men han kanse vet dt redan han grävde ju ned sinna soldater i Tjernobyl domär självlysande

  7
  9
 4. Vi var redan med i Nato innan cirkus Maggan drog igång. Vi samövar hela tiden med Nato, och det är inte för att det är kul.

  30
  3
 5. Hoppas Putin Berättar vad som hände med Estonia innan någon Knäpper honom,,, var väl minst 3 mordförsök på Hitler vil jag minnas

  21
  6
 6. Gotland har varit i krig till och från sedan 1288. Nog är det en viktig strategisk plats.

  Så fort vi har kommit med i Nato, så hoppas jag att det placeras ut mycket Flak, och en hel del Jas.

  Det bör hålla ryssarna borta.

  18
  16
  • Risken finns ju att Putin gör ett krematorium av hela ön när det samlats förmycket materiel och soldater där.

   10
   13
   • Putin kan skapa krematorier var som helst i världen, ingen kan förneka det. Den som tror att livet samtidigt skulle fortsätta som vanligt i Ryssland har missat flera viktiga pusselbitar…

    Det är helt omöjligt för Putin att ”vinna” detta krig. Han kan bara välja mellan att förlora genom att dra sig tillbaka eller förlora genom att utrota Ryssland och stora delar av omvärlden.

    19
    10
 7. kymigt att rubelvärdet är så lågt, annars kunde vi sålt Gotland med undantag för staden innanför murarna till Putte…med ett löfte att han ger fan i vårt fastland för all framtid…mot att vi avstår under samma ovissa framtid gå med i NATO

  5
  19
  • Vad ligger rubeln på idag jämfört med innan den militära operation i Ukraina?
   Ryssland täljer guld just nu medan västvärldens medborgare betalar dyrt.
   Man skulle kunna tro att vi är det slutgiltiga målet för ”The great reset”.

   Det får mig att tänka på filmen
   ”The Early Warning” från 1981.

   https://youtu.be/VItItJY6Hp0

   16
   29
   • Rubeln ligger mycket lågt, ingen vill ha den. MEN Putin har hittat på en rubelkurs som man måste betala för att få rubel och kunna köpa olja. På det sättet kan han låssas att rubeln är stabil. (De flesta låter sig dock inte luras av sådana enkla trick.)

    28
    11
 8. Det är inga goda människor som hyllar Putins fascism. För att hylla fascism måste man vara en sann fascist, en ondskans fanbärare!

  27
  9
  • Anton.

   Rubeln (guldmyntsfot) VS kronan (kredit baserad).
   Västerländsk rikedom är att få låna pengar billigt.
   Det är först nu vi kommer att se hur rika svenskarna är?

   17
   28
   • Jag har berättat förut att Ryssland INTE har guldmyntfot. Dina fascistkällor har som vanligt lurat dig! Läs på!!!

    (Guldmyntfot betyder att du får växla in sedlar mot en bestämd mängd guld. Då får sedlarna ett reellt värde. Det går INTE i Ryssland. Putin har gjort tvärtom, han tvingar bankerna att sälja guld till en låg kurs i rubel. På det sättet ser rubeln värdefull ut men ingen vill frivilligt skaffa sig rubel. De som säljer sina rubel får i praktiken alltid en kurs som ligger långt under Putins fejkkurs!)

    23
    8
   • Anton

    Vad yrar du om?
    Växlar du in kronan mot en bestämd del krediter?
    Tanken är väl att det ska finnas ett värde i valutan.
    Det behöver man varken vara Einstein Eller ha fascistiska källor för att förstå.

    9
    19
   • Du är mer osmart än jag trodde. Du ska kanske undvika att ge dej in i resonemang kring massa saker du uppenbarligen inte förstår (det mesta grundläggande…)

    Kronor kan du ”växla” mot guld, andra valutor eller varor. (Det där med krediter är bara du som svamlar om.)

    Rubeln är svårare att växla. Ingen vill ha den därför blir kursen låg. (Ryssarna gör allt för att bli av med sina rubel men de får inte växla, Putin hindrar dem. Annars skulle kursen sjunka ännu mer.)

    För att låtsas som rubeln är värdefull tvingas ryska banker sälja guld billigt till ryska staten. Putin har helt enkelt skapat en fejkad rubelkurs. Den använder han även när han ska sälja olja. Den som inte vill betala den fejkade rubelkursen får ingen olja.

    Fattar du? Annars får du läsa på ordentligt innan du häver ur dig någon pinsam kommentar!

    Ryssland har INTE guldmyntfot! Googla begreppet så du förstår!

    23
    8
 9. Om Putin skulle anfalla Sverige men även baltländerna som har varit på tal . . Finland har också nämnts och någon till som ligger österut. . Moldavien kan det ha varit.. (?)

  Då börjar det se ut som det Hitler höll på med och Putin lär få motstånd som Hitler . . Hur allt detta slutade vet nog alla !

  Även om Putte skulle t.ex ta Gotland så kan det bli en pyrrhusseger då han lär få Europa och övriga väst emot sig både i kriget och i affärer efteråt ! (?)

  34
  11
  • Putin har redan Europa och världen emot sig med något undantag.

   FN:s generalförsamling kräver att Rysslands illegala militära insats i Ukraina ska avslutas med överväldigande majoritet, 141 röster mot 5.

   Endast fyra länder – Belarus, Eritrea, Nordkorea och Syrien – stödjer Rysslands nej-röst. 34 länder avstod från att rösta.

   26
   7
  • Anton

   Kronan är en ”pappersmyntfot”.

   Med andra ord centralbankernas förmåga att hålla penningmängden och inflationen under strikt kontroll.

   2
   4
   • Rätt! Och rubeln har dasspappersmyntfot, precis som på sovjettiden!

    Rubeln är beroende av Putins hittepåkurs som han kan göra gällande genom att tvinga omvärlden att betala oljan med rubel köpta för fejkkursen. Han satte även priset 5000 rubel/oz guld när ryska banker tvingas sälja guld till staten. Världsmarknadspriset på guld är högre så de flesta skulle hellre sälja för dollar men i Putins värld löser man saker med tvång när det inte funkar som man vill…

    På den ryska svarta marknaden kan du se det rätta priset på rubeln… (putins fejkpris ligger nog nästan 50% högre.)

    19
    4
 10. Lägg ihop våra korrupta politiker med övriga västvärldens korrupta politiker + Nato på Gotland = tredje världskriget.

  Det är inga goda människor som styr i världen.

  36
  52

Kommentera