EU efterlyser krafttag mot korruptionen i Ukraina

EU. Ukrainas EU-medlemskap är inom räckhåll, men landet måste genomföra en rad antikorruptionsåtgärder, enligt Ursula von der Leyen, ordförande för EU-kommissionen.

Ursula von der Leyen och Volodymyr Zelenskyj

– Ni har skapat en imponerande antikorruptionsmaskin, nu måste ni förse dessa institutioner med tänder och anställda rätt personer på seniora positioner, sa hon till ukrainska politiker enligt AFP.

I sin återkoppling till det ukrainska parlamentet uppmanade hon de folkvalda att stifta lagar så att det blir tydligt hur oberoende domare ska tillsättas på olika domstolar.

Hon vill också att landet skapar en myndighet som garanterar och försvarar fri journalistik. Att Ukraina kommer tillrätta med korruption nämns som en av de viktigaste delarna för att landet ska komma vidare med sin EU-ansökan.

-Pettersson säger att Ukraina är ett av Europas mest korrupta länder, bara Ryssland är värre. Båda kommer ur samma system men Ukraina försöker lämna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “EU efterlyser krafttag mot korruptionen i Ukraina

 1. Det vore mycket olyckligt om Ukraina slarvas in i EU. För oss vanliga medborgare är inte deras korruption huvudproblemet utan deras ekonomi. Det blir vi som skall fylla deras svarta hål och ta emot alla dem som hellre vill bo och jobba eller få bidrag i Sverige. Ukraina är ett mycket stort och mycket fattigt land och efter Putins krig i fruktansvärt skick. Det blir inte bra om de går med i EU. I vart fall inte utan en Svexit, den allra bästa lösningen.
  Vi hjälper Ukraina på andra sätt istället.

  10
  1
 2. ja natulihtvis kan man efterlysa det! men först måste nan ju stabilisera landet och det gör man ju då lämpligen genom att kasta ut. rysska krigsförbrytare som åker runt i stritsvangnar..
  det betyder att eu måste skicka vapen och ammunition så nan kan bekämpa och lagföra löst folk från grannländerna

  20
  7
 3. Krafttag mot korruptionen i Ukraina, börja då med att sparka Volodymyr Zelenskyj.

  20
  47

Kommentera