Minst 23 döda vid spanska gränsen

INVANDRING. Uppemot 2.000 afrikanska migranter försökte 24 juni ta sig över gränsstaketet till Melilla, vid den marockanska gränsstaden Nador. De möttes av hårt motstånd från marockansk gränspolis och minst 23 personer uppges ha omkommit i den tumult som uppstod, rapporterar Sydkusten.

Inga migranter drunknar längre på havet på väg till Australien. De försöker inte ens, ta sig dit.


Enligt flera människorättsorganisationer handlar det om den allvarligaste händelsen någonsin vid den spansk-marockanska gränsen. Vissa källor uppger att antalet omkomna migranter skulle vara uppemot 30, men de marockanska myndigheterna anklagas för att försöka tysta ned informationen. De flesta av offren ska ha klämts ihjäl, men det finns även vittnesuppgifter om att marockansk gränspolis brukat stor brutalitet för att hålla tillbaka anstormningen.

Många av migranterna uppges i sin tur ha varit utrustade med tillhyggen som påkar och stenar. Ett 50-tal spanska gränspoliser ska också ha skadats.

Det rör sig om det första försöket att storma den spanska gränsen sedan Spanien ändrade sin hållning beträffande Västsahara, för att förbättra relationerna med Marocko. Den marockanska gränspolisens brutalitet förknippas med nya direktiv och har förvärrat krisen mellan de två spanska regeringspartierna, där Unidas Podemos kritiserar regeringschefen Pedro Sánchez för hans eftergifter gentemot Marocko.

Sánchez har försvarat Marockos agerande vid stormningen medan EU-kommissionen undvikit att uttala sig, vilket väckt ytterligare kritik från människorättsorganisationer.

-Pettersson säger att i Texas, USA hittades häromdagen en lastbil med 50 döda migranter, kvävda i värmen. I Medelhavet och i Atlanten drunknar tusentals migranter som försöker ta sig till väst samtidigt som människosmugglare tjänar stora pengar.

Vi måste göra som Australien, totalstoppa illegal invandring och skicka tillbaka alla som försöker. Dessa människor måste skapa sig en framtid i sina respektive hemländer. Det är den enda humana migrationspolitiken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Minst 23 döda vid spanska gränsen

 1. Det märkliga är ju att Australien har normaliserat det som både britter och spanjorer skulle vilja göra men som de är för mesiga för att gå iland med. Alla NGO:er, FN, Amnesty och andra parasiter lyckas fortfarande hålla emot den obönhörliga förändring av migrationskaoset som måste komma – men hur länge till? Det är av yttersta vikt att UK lyckas få igång charterresorna till Rwanda. Jag tror att det skulle kunna lösa upp knuten.

  17
  1
 2. För den som nu av någon egendomlig anledning är människovän, de individer vilka nu avled i incidenten i artikeln, deras bortgång från jordelivet är redan ersatta av nyleverans från svartafrikan-gravida och det med råge.
  Minst två till tre gånger så många kom till världen under tiden för lycksökarnas frånfälle. Minst.

  Så, ni kan lugna ner era upprörda känslor, hälla upp en ny sojalatte och fortsätta att hata och avsky den vita världen, färga håret lila, sätta i en ny nosring eller något annat vedervärdigt.

  En sak till: Afrika är sannerligen överbefolkat. Se bara Nigeria. Där har det gått så långt att det endast finns en lösning kvar. Men det går vi inte in på här. Nån kan sätta latten i halsen…

  30
  2
 3. Samtidigt så bidrar Sverige till dessa unga mäns död genom att vi ger
  lyxmigranter allt gratis, Boende, Mer pengar till dem än för personer som
  jobbar och gör rätt för sig, Gratis sjuk och tandvård, detta sänder signaler
  till unga män, inte uteslutet att dessa hade landet gratis som slutmål.
  Man har inte ens kurage att stänga av intaget av människor som går rätt
  in i Bidragssystemet! Detta är ohållbart!

  55
 4. Afrika är inte överbefolkat. Det här handlar om unga män som vill ta sig till dukade bord. Knappast något asylskäl!

  56
  2

Kommentera