Ett misslyckande för Vladimir Putin

NATO. Idag har Nato formellt bjudit in Sverige och Finland att bli medlemmar i försvarsalliansen, rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB.

Jeander

”I dag har vi beslutat att bjuda in Finland och Sverige att bli medlemmar i Nato och kommit överens om att skriva under ansökningsprotokollet”, skriver Natoländerna i ett formellt uttalande från toppmötet.

”Anslutningen av Finland och Sverige kommer att göra dem säkrare, Nato starkare och det euroatlantiska området mer säkert”, skriver Nato.

-Pettersson säger att det är långt kvar, 30 länders parlament ska godkänna ansökan.

Men att vägen öppnas för att Finland och Sverige – tillsammans inbjuds att ingå i Nato är den kanske största geopolitiska omvälvningen i norra Europa sedan Sovjetunionens fall för 30 år sedan.

Det är ett rejält bakslag för Vladimir Putin, som anförde ”Natos expansion” som ett skäl att illegalt starta ett krig mot Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Ett misslyckande för Vladimir Putin

 1. Erdogan vill åt ett gäng journalister och frihetskämpar som finns i Sverige… men det finns väl ett gäng tungt kriminella turkar som som borde avtjäna 10 år till livstid här i Sverige men som får skydd i Turkiet av Erdogan. Vad säger Magdas överenskommelse om dem?

  Hon kanske glömde dem? Eller? Jag vet inte!

  10
 2. Misslyckande för Putin, vinst för Erdogan!

  ÄR DET BÄTTRE DÅ???

  Allt Maggie håller på och möglar med med kurder och Turkiet, som vi inte får veta mycket om!

  Om sossarna vinner valet, kommer de att införa en Erdogananpassad ”terror”lagstifning för att förfölja oliktänkande i vårt land. Främst oss då, naturligtvis, men också kurderna, som kommer att skickas till Turkiet, efter vad den islamistiske diktatorn Erdogan begär.

  HUR SUNT ÄR DET???

  Då kan man fråga vilka som är terrorister, och vilka som är legitima flyktingar att söka fristad här. Är inte alla som flyr mot sin rådande regim, och därmed terrorister också i nån mening??? Ja, många frågor kan ställas: Vad går egentligen gränsen för flykting och terrorist???

  Ska vi låta de krigiska kurderna styra vårt land, Turkiets islamister, genom också påverkan nu inför svenska valet, och det vidriga islamistparti som stuckit upp sin fula nos i vårt land, eller SKA VI RIKTIGA SVENSKAR STYRA OCH RÅDA ÖVER VÅRT EGNA LAND???

  11
  1
 3. Svensk politik det senaste halvåret liknar mest hur Maffian opererar. Utpressning och svikna löften. Ett spel med våra principer och säkerhet. Nu sitter Magda i saxen igen när Erdogan dikterar villkoren i stället för Kacka-Breve. Ingen vet vilka nya krav han ställer om de gamla inte uppfylls fullt ut.
  Behöver vi ens ha något val i september längre ? EU styr hälften och turken resten…

  21
  2
  • Läs ”Den Dolda Alliansen” och lär om verkligheten bakom ”alliansfriheten”. Massor av intressanta fakta också bekräftade av finske presidenten. Verkligheten är något helt annat än vad propagandan påstår.

   9
   6
 4. En sorgens dag för Sverige. Nu blir Sverige en USA:s knähund på riktigt.

  22
  32
  • Håkan Dahlberg

   Sverige är just nu Erdogans knähund.
   Det kommer aldrig att bli en korrekt handling av avtalet.
   En timme efter att att avtalet blev påskrivet ökade Turkiet på antalet utvisade.

   Ett Nato medlemskap ligger långt bort med tanke på kraven.

   Det är bara att ta fram 🍿🍺och se på skådespelet.

   11
   18
  • Ähh, samtidigt som Palme skällde på USA i sina tal, såg han till att svenska officerare deltog i arbete på amerikanska staber med att planera bombningar och anna i Vietnam. Finns dokumenterade bevis på detta. Fanns också långtgående avtal med USA om skydd, dessa avtal förstördes av sossarna då de förlorade makten till borgarna, nutilsatte öb visste inte ett dugg om dessa långtgäende avtal som utgjorde ryggraden i svensk säkerhetspolitik. Setta fnns också dokumenterat.

   Precis som det finns dokumenterat att Sverige genom Schori meddelade ryssen att Sverige inte skulle protestera ifall ryssen krossade polackerna då Solidaritet var på uppgång, trots allt ansåg Sverige att polackerna skulle förtjäna att ryssen krossade dem.

   9
   7
   • Rent ut sagt underhållning i hög klass att lyssna på Schori beträffande NATO och mötet i Madrid. Han beter sig som en viss norrman en gång i världen på 40-talet.

 5. Bra att vi kommer in i Nato.
  Att Magdalena Andersson och Sverige blev förnedrat av Erdogan är en annan sak.
  Att ge eftergifter åt Turkiet är ju bedrövligt.
  Nu har Socialdemokraterna skapat ännu mer oreda inför valet.
  Sverige är en sandlåda fylld med vuxna flickor numera.

  33
  9
  • ”Att Magdalena Andersson och Sverige blev förnedrat av Erdogan är en annan sak.
   Att ge eftergifter åt Turkiet är ju bedrövligt.”
   Det är sossarnas fel helt och hållet. Det är Maggan och hennes kompisar som hållit alla dessa socialistiska terrororganisationer om ryggen de senaste 30 åren trots att världssocialismen kollapsade 1990. Sossarna har sedan dess desperat försökt få fart på världrevolutionen igen med våra skattepengar och dessa socialistiska terrorgrupper.
   Det är varför vi idag har blivit förnedrade av Erdogan, på grund av Maggans och sossarnas revolutionspolitik de senaste 30 åren.

   11
   1
 6. Putin, som då många andra brutala diktatorer. lever i en bubbla omgiven av ja-sägare och isolerad från verkligheten. Han lever i sin egen propagandaversion där Ryssland är en supermakt

  30
  16
 7. Och anledningen till Sveriges och Finlads NATO medlemskap (jag tar för givet att dom nu godkänns)
  är Putins såta vän, muslimen Erdogan!
  Men så är muslimer, säger en sak och gör något helt annat, lika pålitliga som skallerorm!

  40
  4
  • Som socialdemokrater med andra ord. Ministären Andersson har krattat manegen åt Nyans. Snyggt jobbat.

   33
   2
 8. Majoriteten av dessa 30 länder är redan klara med godkännandet, det är mest en formel hantering. Turkiet är den stora stötestenen. Erdogan kommer att kräva något i utbyte för ett godkännande i det turkiska parlamentet.

  32
  2
  • Finländska och svenska parlamenten har de inget att säga till om? Riksdagsvalet kommer allt närmre.

   9
   26
   • Du får rösta på ett parti som säger nej till NATO, och se till att det partiet får majoritet… 👍🏼

    26
    5
   • Anton skriver: 29 juni, 2022 kl. 16:45

    ”Du får rösta på ett parti som säger nej till NATO, och se till att det partiet får majoritet… ”

    Varför ska jag rösta på ett parti som säger nej till NATO? Vilket parti skulle det i så falla vara? Socialdemokraterna anno 2021?

    ’får rösta’ ? Jag får rösta på vilket parti jag vill. Oavsett om de är för eller emot NATO. Jag tillåts till och med att avstå från att rösta. Det är demokrati.

    9
    21
   • Finlands och Sveriges riksdag har röstat och godkänt ansökan till Nato.

    I Sverige röstade Mp och V mot. Övriga för.

  • Han kräver 33 utvisade… en test av Magdas trovärdighet… har hon lurat honom också…? ska bli spännande…

   24
   1

Kommentera