Obemannade butiker plundras

BROTTSLIGHET. Obemannade butiker är ett sätt att rädda glesbygden med god service. Men nu härja en ligan i Skåne som plundra butikerna. I maj och juni har ett gäng tjuvar länsat hyllor i obemannade butiker i sydöstra Skåne. De misstänkta har lämnat många spår efter sig: De har inte gjort något för att skyla sig från övervakningskamerorna – och dessutom krävs inloggning med bank-id för att ta sig in i butikerna, enligt SVT.

De senaste åren har små, obemannade butiker börjat poppa upp runtom i Skåne och på andra håll i Sverige, men under våren och sommaren har flera av dem utsatts för en brottsturné, rapporterar Ystads Allehanda bakom betalvägg.

Butikerna i Skåne-Tranås, Kåseberga och Östra Tommarp på Österlen har fått påhälsning av tjuvar. Likaså butiken i Flyinge.

Seppo Wester, driver butiken i Kåseberga tillsammans med frun Susanne, berättar att det är ungefär samma grupp människor som gång på gång återvänder till butikerna. – Det är en person som varit med under alla inbrott här och de senaste två gångerna har konstellationen varit exakt den samma. Vi spärrar den som loggar in, men det räcker ju att de tar med sig en ny person till nästa gång så kan de ta sig in igen, säger Seppo Wester.

-Pettersson undrar om polisen skämtar? Utredningsläget är gott, man vet vilka tjuvarna är genom Bank-id och övervakningsfilmer, men de misstänka är inte underrättade, än mindre gripna ännu enligt Lotta Lindh på Ystadspolisen. Så de kan fortsätta begå brott, kanske tills de obemannade butikerna tvingas stänga.

Jag är inte polis, men om bovarna grips och straffas direkt behöver bara en stöld utredas, ju längre polisen väntar desto fler brott får utredas plus butiksägarna drabbas av polisens inkompetens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Obemannade butiker plundras

 1. Polisen är medverkande i den sverigenedbrytande agendan. De ska skydda brottslingar men ge sig på brottslingarnas kritiker!

  Dan Eliassons omstöpning av polisen gick enligt queer-teorier, de teorierna förnekar nationerna. Allt som vill skydda nationen ska betraktas som fel eller brottsligt tex invandringskritik.
  Vilka fler maktinstitutioner är kapade av queer-teorier? Och tänk på att xxx och feminister ingår i samma konstellation som queeraktivisterna. Det görs i smyg, som Dan Eliasson gjorde!
  Samhällsomstörtande verksamhet som sker i smyg bör betraktas som landsförräderi och statskupp – den tysta statskuppen.

  Alla krig sker under en fana, alla krig ger sig på kulturen och traditionerna, i alla krig våldtas kvinnor, alla krig använder media som propaganda.

 2. Eftersom inloggning sker med bank-id, tyder allt på att den importerade intelligentsian varit framme. Möjligtvis en och annan sosse också! De är ju kända för att ha svårt att skilja på ”ditt och mitt”.

  17
 3. Morgan har ju sagt att polisen kan inte hinna med allt. Och enligt polischefs i Göteborg värdegrund så kan det ses som en provaktion för skurkarna att ha en obemannad butik så då ska utredningarna läggas ner.

  30
  • Polisen har inte tid med sånt, de är ju fullt upptagna med att till verka nya pass som nysvenskarna ”tappar” på löpande band.

 4. Jaha. Det är därför myndigheterna vill att de med samordningsnummer lättare ska få Bank-id.

  42
 5. Hej.

  Troligen socialdemokratiska kärnväljare som ligger bakom. Eller Z. Därav oförmågan att agera. Annat är det om du bygger ett orangeri utan bygglov på din gård en kilometer från närmsta granne, säg nånstans mellan Hammenhög och Gärsnäs t ex.

  Eller har en glasskiosk med ”sexitisk reklam” i Svarte.

  Då djävlar i min låda är länsman och alla andra sossef*ttor hos kommun och länsstyrelse som huggormar.

  Om du är svensk alltså.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  61
 6. Tillhör tjuvarna någon form av privilegierad folkgrupp kanske. En av myndigheterna utsedd gruppering, som fritt får sabotera det svenskar försöker bygga upp för att underlätta och utveckla samhällslivet. Sverige behöver förnya sina myndigheter, som nu sällan tycks stå på den laglydiga svenskens sida. Hopp om förnyelse finns i nästa val om Sveriges väl anses vara av betydelse för väljarna. De, som under lång tid rivit ned Sverige tack vare overkliga sagoberättelser kan inte få förtroende gång på gång.

  68
 7. Straffet för dylikt brott i Sverige blir inte högre för att de gör 1000 brott än om de gör 1 brott. I t ex USA hade straffet blivit 1000 gånger ”normalstraffet, så att tjuvarna varit borta från samhället något 10-tals år.

  74
 8. Sådana småsaker prioriterar inte polisen.
  Men j-r om en pensionär skriver något olämpligt på internet.
  Då dyker full bemanning upp på momangen vid bostaden och brott utreds och straff utdöms.

  94

Kommentera