Pride i Istanbul trots våld och massgripanden

HBTQ. Fyra polisbussar fylldes av pridefirare när polisen ingrep mot paraden i Istanbul, rapporterar Euronews.

Nyhetsbyråns fotograf blev också handbojad och gripen – för andra året i rad under pride. Flera demonstranter greps redan innan paraden och kravallpoliser ställde upp sig runt kollegerna för att skymma kamerorna, enligt Medyascope. 

Det 30-årsjubilerande evenemanget har varit förbjudet sedan år 2015 med ”hänsyn till säkerhet och allmän ordning”, enligt Hürriyet. Det har ändå genomförts och varje år slagits ner våldsamt av polisen.

Enligt sajten Bianet har polisen dock inte ingripit mot den islamistiska gruppen Müdafaa-i İslam Hareketi (Islams försvarare), som i sociala medier har uppmanat till våld mot deltagarna i pridefirandet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Pride i Istanbul trots våld och massgripanden

 1. ja den turkiska underrättelsetjänst är uppenbart upptagna med att rensa ut bögar i Norge…dett i går i ett triangeldrama med den Svenska NATO ansökan?

 2. Det finns redan massor med hbtq-aktivister på väg upp i turkiets maktskikt!
  Om de upptäcks blir det problem annars väntar nya öppna lagar inom snar framtid.
  Det ska bli samma som här, kosta vad det kosta vill.

  8
  2

Kommentera