Ukraina har beskjutits från Belarus

UKRAINA. Den ukrainska regionen Tjernihiv har beskjutits från Belarus, uppger den ukrainska armén enligt The Moscow Times.

”Runt klockan fem på morgonen träffades Tjernihiv-regionen av massiv beskjutning med raketer. 20 raketer, avfyrade från belarusiskt territorium och från luften, mot byn Desna”,  skriver militären.

Enligt det brittiska försvarsdepartementet har Ryssland flyttat flera ryska generaler ur Ukraina, skriver Sky News.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Ukraina har beskjutits från Belarus

 1. om Ryss-alliansen pangar på från Belarus, kan väll den andra
  alliansen (NATO) panga på den oxå…visst, det är att trappa upp
  Folkmordet, men Nato behöver inte riskera ett Världskrig om de
  inte bombar Ryska territorium…detta kallas bara förfair play!

  4
  3
 2. A. Lukashenko är Putins löjliga servila knähund och därmed medlöpare till krigsförbrytelser och folkmord. Lukashenko är mer självvald än folkvald.

  7
  3
  • Lukashenko är väl inte mer knähund än regeringscheferna inom EU och NATO.

   2
   7
 3. Helt rätt! Det kan vara ryssar eller vitryssar. Spelar ingen större roll, det är svinet Putin som ligger bakom hur som helst! Den fria världen tvingas helt enkelt att skicka ännu mer vapen så att Ukraina kan försvara sig mot alla olagliga aggressioner från grannländerna. Tyvärr är det civilbefolkningen som lider mest så länge Putin lever…

  8
  3
 4. Än har inte regeringen bistått Ukraina med sitt allra kraftfullaste vapen. Nämligen den lille gossen Gustav Fridolin. För han ansåg ju – på fullaste allvar – att fienden effektivast kan motas tillbaka genom dialog och Handhjärtan.

  42
  1
  • Något som MP lyckats bra med är att få fram nya Språkrör som är ännu
   töntigare än förutvarande, vilket man tycker skulle va en omöjlighet, men
   det har MP lyckats med?

   11
   1
  • Det är mot krigets lagar att använda sig av massförstörelsevapen som kärnvapen eller miljöpartister.

   5
   1
 5. Ja den menlösa nickedockan till Ryssarna, som är så kallad ledare för
  Belarus vågar givetvis inte annat än att lyda Putins begäran!
  Nu när Puttefnask inte klarar av sina storslagna planer att Sovjetisera
  Ukraina får han begära hjälp från sina lydiga medspelare! Ynkligt!

  32
  20
 6. ja det är intressant man kan påstå att belarus valt sida?! Arserbarjan stälde sig ju på andra sidan. frågan är var dom andra satelitstater ställer sig…
  nu har vi detta flygplan som tvingades ned av belarus till det kan man också koppla dessa jihadister man flög in i Polen så det verkar som polen och ukriana kan görra gemensam sak med belarus åtminstone.
  det verkar som det inte behövs särskilt mycket eldgivning när man har med galna diktaturer att göra!! på tal om det är det inte dags för tyskar med revansch dags att åka stritsvangn till kive

  14
  9
  • Vilka som sköt vet vi inte. Det finns mycket rysk militär i Belarus och troligen kom raketerna från ryska plan på Belarus sida av gränsen.

   11
   2
  • Inte ens Lukashenko är korkad nog att blanda sig i kriget i Ukraina. Han kan upplåta territorium till ryska enheter att slå till ifrån men han kommer inte att sätta in armén själv.

   2
   1
   • är du säker på det ?? han är korkad nogför att kapa flygplan från eu stater ch mörda passagerare på detta flygplanet?? till detta flög han en !assa jihadister in i belarus och bussade dom till den polaka gränsen för att invadera ett gradland!
    så lustapen verkar inte ha särdskilt mycke i skallen och jut nu är Putin fösvagad och klarar inte av att kriga med belarus civilbefolkningen

    4
    1
  • Många som gillar fascismen på bloggen
   De sitter väl hemma och putsar stövlarna och inväntar ryssarna.Deras ”frälsare”

   29
   24
   • Det är typiskt Sverige att vänstern inte tål korrigeringar av sanning. Pettersson ger den sannolika bilden. Men de som skjuter behöver inte vara Vitryssar. Varför inte Ryssar?

    Det finns en möjlighet till. D v s att Ryssarna är på väg att återuppta anfallen norrifrån mot Kiev.

    4
    3
  • Fascismens ansikten finner du bland de styrande inom det militärindustriella komplexet i USA, UK och Israel.

   1
   6

Kommentera