Tyst om totalt abortförbud i EU-landet Malta

ABORT. I fredags beslutade USA:s högsta domstol att riva upp det tidigare domslut som garanterade fri abort i USA. Nu ska varje delstat besluta om det själva. Missouri, Oklahoma och Arkansas var bland de första delstaterna att förbjuda aborter.

På Malta råder totalt abortförbud även om kvinnans liv riskerar och i Maltas parlament styr socialdemokrater med egen majoritet.

USA:s högsta domstols beslut att delegera frågan till delstaterna fick svenska medier och opinionsbildare att vädra sitt hat mot ex-presidenten Donald Trump eftersom han utsett några av domarna.

Nåväl, beslutet är svårt för många i Sverige att förstå men USA:s politik är enormt annorlunda mot svensk.

-Pettersson tycker det är väldigt konstigt att USA kritiseras i Sverige medan det är helt tyst om EU-landet Malta. På Malta råder abortförbud – utan undantag. Få har utmanat lagen och tystnaden är nästan total.

På Malta, nekas kvinnor abort, även om deras liv står på spel. De riskerar upp till tre års fängelse om de genomför en abort.

Malta är en republik med parlamentarisk demokrati. Regeringen har den verkställande makten, medan parlamentet stiftar lagar. De senaste tre mandatperioderna har Socialdemokratiska arbetarpartiet styrt och president George Vella och premiärminister Robert Abela är båda socialdemokrater. I parlamentet som har 72 platser har socialdemokraterna (labour) 38 platser och egen majoritet.

Tycker svensk media och opinionsbildare att det är roligare att kritisera Donald Trump och USA än ett EU-land styrt av socialdemokrater.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Tyst om totalt abortförbud i EU-landet Malta


 1. lag om tillåten ABORT (gärna me tvång) borde trätt i kraft
  för 500 år sedan…isf skulle 99% av oss inte ha funnits här
  denna dag / tror vi vatt minst lika glada denna dag ändå?
  …gissar bara, ty eugen hade isf inte behöft uppta er dyra
  tid här på Pettersson!..,)

 2. Abortförespråkare = Är stolta över att mörda ofödda barn. Anser sig själva som “de Goda”

  Abortmotståndare = Vill låta de ofödda barnen få leva. Anses som “de Onda”.

  Tacka tusan för att de svenska PK-fascisterna talar sig varma för att ha ihjäl de små liven. För ett lägre barnafödande bland de svenska kvinnorna skyndar ju på den relativa ökningstakten av det muslimska barnafödandet. Kort sagt ; Det svenska utrotandet går snabbare.

  7
  1
 3. Det är intressant att följa politiska bravader. I Sverige har vi haft fria p-piller och fri aborträtt. Media är puffat för homosexualitet olika perversa sexualliteter.
  Hoppla, vad hände då? Sex är numera ett nöje och skådespel. Ingen tänkte längre på barnavel. Det blev ett stort födelseunderskott.
  Nu fick politikerna tänka till igen. Vi alla kände att det luktade bränd kork. Här skulle importeras pensionsräddare från Mellanöstern och Afrika. Det lilla bekymret att de inte kunde arbeta och ljög om det mesta bekymrade inte politikerna. De var också duktiga på att utnyttja rättigheter och titta bort när det gällde skyldigheter.
  Nu sitter vi här med snart hälften av befolkningen i storstäderna som är ljugande och kriminella människor som kallar sig flyktingar.
  Men än är hoppet inte ute. Ni som inte satt och sov på, historielektionerna kanske mins Gustav Vasa? Han hade ungefär samma härva som nu att reda ut. Men vem ska bli vår tids Gustav Vasa? Paludan från Danmark? Jimmy Åkesson från Sölvesborg? Eller kanske rent av Pettersson?
  Det blir intressant att läsa i den framtida historieskrivningen.

  10
 4. Varför ska ett abortförbud kritiseras?
  Det är ju en god nyhet!
  Tänk om Sverige kunde följa efter med sina 40.000 aborter årligen!
  Istället för att importera svartingar och gulingar, så fyller vi Sverige med svenska barn! Precis som det skall vara!

  16
  3
 5. Malta hör dessutom inte till de internationellt tongivande staterna typ Sverige och USA (och möjligen några till) sett ur svenskt, moraliskt stormaktsperspektiv.

  Nu har Aftonbladet, den moraliska stormaktens ständiga budbärare, fått en ny säkerligen intill hysteri välkomnad angreppsvinkel på Ebba Busch inför valet. Så det amerikanska abortförbudet är på sitt sätt inte så illa…

 6. Det där maniska betéendet att i tid och otid ständigt ha ett behov av att hacka på Trump, verkar vara något av en mental störning. Något tvångsmässigt.
  Men trots att Bidén är sittande president så är det lik förbaskat Trump´s fel. Med den “logiken” är det väl konstigt att inte Obama fick skulden för Trump´s påstådda tillkortakommanden.

  26

Kommentera