Världsbanken ger 23 miljarder till länder i Afrika

UTRIKES. Världsbanken har beslutat om ett hjälppaket på 2,3 miljarder dollar till länder i östra och södra Afrika för att hantera den ökande matbristen, skriver Zaway.

Kriget i Ukraina har stört tillgången till vissa livsmedel kraftigt, vilket får allvarliga konsekvenser för länderna i östra och södra Afrika, uppger Världsbanken. Ungefär 66 miljoner människor i regionen beräknas lida av matbrist och svält i juli.

Först ut att få hjälp från det nya programmet Food Systems Resilience Program är Etiopien och Madagaskar. Paketet motsvarar cirka 23,1 miljarder svenska kronor.

-Pettersson är lite förvånad. Hjälper det med pengar måste det finnas livsmedel att köpa någonstans…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Världsbanken ger 23 miljarder till länder i Afrika

 1. 1960 var dom 5 miljoner på Madagaskar och 22 miljoner i Etiopien. Nu bor det 30 miljoner på Madagaskar och 120 miljoner i Etiopien!

  Dom måste naturligtvis bli ännu många många gånger fler! Bli ännu många gånger fler som inte kan försörja sig själva!

 2. Afrika världens bästa bästa världsdel för odling. 2-3 skördeperioder. I Sveriges har vi en skördeperiod. Hur kommer vi att klara oss då?

  17
  • I Uganda med flera länder går det att skörda 7 (sju) gånger per år.

   I Sverige går det att skörda hö till djurfoder fyra gånger om året när det är lagom värme blandat med regn.

   10
   2
 3. ja varför skall man bettala till jihadister och terrorister??
  störevdelen av afrika är befolkade mad muslimer alltså jihadister. dom som då i te är muslimska terrorister som Mugabe som då bara mördar bönder och eldar upp spanmål och tobak altså olof Palmes personliga vän?varför konstaterar man inte att afrika står på samna sida som Turkiet med putin i speten? varför skall man bebanda dig med Afrika säg ett land i Afrika som donerat vapen eller ammunition till ukriana alla vapen i Afrika använs för att kriminälla verksamheterna somalia kapar farty Nigeria sattsar på nigeria brev eller ringer dyngnet runt för att hitta idioter? som på världsbanken

  11
 4. Är det ingen som funderat på var alla pengar kommer ifrån? Det här pyramidspelet har nu nått vägs ände.

  12
 5. Både länder i Afrika, flera andra länder och även Sverige importerar spannmål från Ukraina. Varför ? Finns det inte åkrar så det räcker på hemmaplan ? Eller är det av bekvämlighet ? Läste att svenska bönder oroar sig för sina djur när det nu kanske inte finns tillräckligt med foder. Gynnas ekonomin av att lägga marken i träda och i stället erhålla EU-stöd ? Vad händer vid ett skarpt läge om vi måste vara så beroende av import ?

  18
  3
  • Centurion, det är precis det som sker när man har politiker som inte bryr sig om sitt eget land och dess invånare. Ett land måste kunna försörja sin egen befolkning och det skulle vi också ha kunnat. Men lämnar man över ansvaret till EU så blir det som det blir.

   15

Kommentera