Skillnad på SD och S

VALET 2022. ”Visst är det tråkigt att kvinnor blir misshandlade, men, min tanke är, och jag vill att ni ska tänka så också ibland. Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå en kvinna?”. Det uppmärksammade uttalandet kommer från Sverigedemokraten Håkan Lerstorp som under ett kommunfullmäktigemöte i Trelleborg debatterade det ekonomiska stödet till kvinnojouren.

Här ser vi skillnaden mellan SD och S. Lerstorp stängs omedelbart av och Sverigedemokraterna har inlett ett uteslutningsärende.

I Socialdemokraterna blir de mindre begåvade ministrar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

0IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Skillnad på SD och S

 1. Håkan Lerstorp SD i kommunfullmäktigemöte debatterat om ekonomiska stödet till kvinnojouren: Visst är det tråkigt att kvinnor blir misshandlade, men, min tanke är, och jag vill att ni ska tänka så också ibland. Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå en kvinna?
  Är baserat på ostridiga fakta och har dessutom synnerligen stark juridisk bäring.

  Till skillnad från SD ledning har HL insikt i att en överväldigande majoritet av remissinstanser har – avstyrkt – skärpning av minimistraffet för våldtäkt och hur osannolikt det än må låta ägde till idag beslöjade avstyrkarna:
  Kvinnofridsorganisationerna Fatta och Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (ROKS)!

  Flera miljoner sv kronor betalas varje år till ovan självutnämnda Kvinnofridsorganisationer vars hjälpsökande misshandlade och våldtagna kvinnor inte vet att organisationer – avstyrkt straffhöjning avseende våldtäktsmän!
  SD synes inte våga svara ärligt på vad de anser om att Kvinnofridshjälparna enhälliga beslut är att högre straff för våldtäkt – inte – ska införas och därav avstyrkt förlaget hårdare straff för våldtäktsmän!

  SD ledningen och de ynkligt fega SD kommunpolitikerna bör offentligt be den folkvalda SD politikern Håkan Lerstorp om utsätt och fortsättningsvis kontrollera fakta innan de förlorar ännu fler SD röster för att de tystar folkvalda SD politiker, som i offentlig debatt uttalat sig och svarat sanningsenligt på frågor!
  Mvh.

 2. Man måste komma ihåg att en folkvald politiker sitter på eget mandat. Inte på partiets. Det går att utesluta ledamoten ur partiet men inte ta ifrån denne uppdraget. Den folkvalde är vald av folket och ska föra sina väljares talan. Inte sin egen eller partiets. Det är självklart att det borde vara på det sättet. Men så är det inte. Ombuden tillåts inte att rösta efter eget huvud. Det är partipiskan som viner och det partiledningen som håller piskan.

  Beträffande Håkan Lerstorp så är han ett icke-problem. Han har säkerligen inte någon stol att sitta på efter valet. Han kanske redan kände att han var ute i kylan. Då kunde han kosta på att ställa till lite rabalder.

  Det finns säkerligen en hel del som håller med honom i det tysta. Kanske till och med en och annan sverigedemokrat.

 3. ja det enda man behöver veta är arr en kvinna är värd en halv man til det lägger man sen en underlig heder!!! det resulterar då i att kvnnor och flickor plötslgt ramlar ut från balkonger och hus tak..om man nu tar en funderare vad drar man för slutsatser ..enkigt iransk sed så styckar man flickvännen som willma i Uddevalla.! är fet något mer !an behöver veta det är någons dotter

  10
  3
 4. Ja att det inte är kvalite som gör att man kan bli minister i vår regering
  finns det många bevis för, Annika Strandhell är ett sådant bevis ?

  29
 5. Det är möjligt att det är skillnad på SD och S. Men vad säger ni efter 11 septemer när företrädare för Nyans går upp i talarstolarna och säger samma sak? När religionen i mosken blir till politik i kommuner, regioner och riksdag?

  43
 6. Vilka är det som brukar förgripa sig på det motsatta könet? Det finns väl statistik Morgan?

  40
  • Morgan förstår inte kritik, han kan hjälpligt läsa vad han själv skriver,
   som sagt man behöver inte kunna något för att bli en Sosseminister!

   24
 7. ”när en riktig karl kommer hem ska respekten va sådan att käringen klättrar på väggarna och vill ut”

  ur ’Samuels döttrar’ av Sven Delblanc

  13
  1
 8. S och SD, konkurrerar om samma väljare, och båda vill att bidragen skall höjas.
  Deras väljare är ofta sådana som inte har sett till att ha marginaler, inte vill vidareutbilda sig eller flytta dit där jobb finns.

  9
  31
  • Du är tydligen kvar i resonemanget som SDs motståndare tidigare förde, att en SD-are är obildad och arbetslös, samt bor i mammas källare.

   17
   3
   • Bosse
    Jag tror att S och SD väljare är mer beroende av bidrag och samhällets välfärdspolitik.

    2
    11
  • Öskute eller Rädd eller vad du kallar dig!
   Att gång på gång sprätta ur sig så mycket skit, som du gör, medför att ingen tar dig på allvar. Gissar att du fått en manual, från något av de samhällsförstörande partierna. Ingen människa, som är skrivkunnig, kan vara så väck!

   9
   7
 9. Jag säger inte att SD gjorde fel, tvärtom faktiskt.
  Vad jag är mest fascinerad över är vad i helvete denne Håkan tänkte på när han formulerade sig på det sättet.
  Nu har jag bara hört inledningen av hans anförande och jag vet inte om han gjorde en i princip gudomlig återhämtning i logik och resonemang efter den katastrofala inledningen eller inte.

  För att göra ett längre inlägg kort: Han kunde formulerat sig bättre för det han ville ha sagt var det ingen som lyssnade eftersom det var så korkat upplagt.

  27
  3
  • Jag är mer fascinerad över att SD viker sig direkt och omgående inleder ett uteslutningsärende. Att man slänger ut en medlem för att tillfredsställa sina ’politiska motståndare’. Utan att försvara Håkan Lerstorp menar jag att det inte är första gånger det händer att man sparkar ut misshagliga medlemmar. I sin iver att vara till lags riskerar man att förlora kärnväljare utan att vinna väljare från andra partier.

Kommentera