Haveri för vindkraften igen

ENERGIFÖRSÖRJNING. Varje gång en kärnkraftsreaktor går ned i effekt på grund av service eller reparation blir det en nyhet i media.

När vindkraften står still, vilket sker betydligt oftare än kärnkraften är det däremot tyst.

Idag till exempel så står de flesta av Sveriges 5000 vindkraftverk still.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Haveri för vindkraften igen

 1. Äntligen ett ämne där vi på bloggen tycks vara eniga !! Efter så många “tummen ner” kring krig o. elände,är ju detta som ett renande bad…..
  Starta upp alla de reaktorer som är drift-säkra,och sluta sälja vår inhemska El till bl.a. Tysklands Gröna extremister….

 2. Ändå säljer vi el till Norge, Danmark, Tyskland m.fl. länder som skriker efter el, ibland till lägre priser än svenska konsumenter får betala.

  14
  1
  • Dom bombar lika lätt alla kraftfördelningscentraler, större kraftledningar m.m. Om det nu skulle bli aktuellt.
   Radioaktivt nedfall driver österut och når Moskva på några dar så tror inte ryssen vill ha detta.

   12
 3. Återstarta Ringhals kärnkraftverk snarast eller har det demonterats så det är bortom räddning?

  38
 4. Sedan kan man fundera på modellen med elbörs ö h t. När det nu sakta men säkert uppdagas hur Wall Street manipulerat börskurser, stora hedgefonder har positionerat sig i varenda länk i transaktionskedjan för att styra handeln, kan man fundera på i vilken omfattning elbörsen är manipulerad.

  Redan det faktum att det råder “omvänd” marknadslogik på elbörsen bör rända till eftertanke. Ju mindre som produceras, ju högre blir priset. Det finns m a o inget incitament för effektivisering av elproduktionen. Tvärtom inför man extremt ineffektiv (och lynnig) produktion i form av vindkraft. Men det är ju som bekant de statliga (dina och mina pengar, välfärdspengar) subventionerna kraftbolagen är ute efter. Kineserna är mästare på att utnyttja marknaden för att med tiden få inflytande och de satsar stort i svensk vindkraft.

  Har vi dessutom nu begåvats med en energiminister som verkat fått sin ingenjörsexamen i frukostflingepaketet, ja då blir det verkligen som det blir. Fattar inte hur han godkändes i karaktärsämnet matematik.

  62

Kommentera