Ukraina finns inte

UTRIKES. Ryssland kommer aldrig att låta Ukraina återfå sina gränser. Det säger ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova i ett uttalande. – Det Ukraina, som du och jag känner till, inom de gränser som varit, finns inte längre, säger hon enligt ryska Tass.

-Pettersson säger att Vladimir Putin tror han är Peter den store på 1700-talet då gränser ändrades med vapenmakt, dessutom är det tveksamt om tsar Vladimir har vapenmakt nog. Ryssland öppnar för en mörk framtid i Europa. Ryssland försöker ändra erkända gränser med våld år 2022…

Ingripandet på Krim 2014 innebar att Ryssland ensidigt bröt mot två uppgörelser. Den ena var Budapestmemorandumet från 1994, enligt vilket tre kärnvapenmakter – Ryssland, USA och Storbritannien – garanterade Ukrainas territoriella sammanhållning i samband med att landet lämnade ifrån sig sina kärnvapen från sovjettiden. Den andra var ett vänskapsavtal från 1997 som innebar att Ryssland och Ukraina erkände varandras gränser. Ryssland fick rätt att arrendera en del av den tidigare sovjetiska flottbasen i Sevastopol på Krim till 2017, senare under Janukovytjs presidenttid förlängt till 2042.

Rysslands angreppskrig mot Ukraina utgör brott mot FN-regler och olika avtal som Ryssland lovat följa. – Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet. Flera olika domstolar kan bli aktuella för att utreda och döma misstänkta ryska krigsbrott.

Enligt internationell rätt är det inte tillåtet att militärt angripa ett annat land, däremot har alla länder rätten till självförsvar vid angrepp.

Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet, vilket finns specificerat i FN-stadgan, det står bortom allt tvivel. Ukraina har rätt till självförsvar på grund av den aggression som Ryssland nu utövar mot Ukraina. Ukraina har också rätt att begära hjälp från andra stater, och andra stater har rätt att hjälpa Ukraina.

FN-stadgan tillåter två undantag från våldsförbudet: självförsvar vid ett väpnat angrepp och efter beslut av FN:s säkerhetsråd.

Förutom våldsförbudet i FN-stadgan bryter Ryssland också mot skyldigheten att lösa tvister på fredligt sätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Ukraina finns inte

 1. Min stora oro just nu är inte Rysslands krig i Ukraina. Det har Putte redan förlorat och det bästa han kan göra för att rädda kvar de få mer avancerade enheter han har är att dra sig tillbaka till 2013 års gränser.

  Problemet är att ett försvagat Ryssland gör att Kina kan få för sig att utvidga sina naturtillgångar i öst och ta Sibirien från Ryssland. Vilket blir en reell risk nu när Ryssland inte längre har några direkta avancerade vapensystem kvar i någon större mängd.

  7
  2
 2. Och hur än Väst försöker krypa undan det kommande kriget, kommer det att misslyckas.

  Krigens tid är återigen här.

  8
  9
 3. Det är inte heller tillåtet enligt konventionen att utföra subversiv verksamhet i ett annat land i avsikt att störta en regim med att skapa inbördeskrig.
  Västländernas speciallitét, i synnerhet USA/UK.

  Också en specialitét utövad SOSSARNA!

  26
  44
 4. 46 amerikanska biolabb upptäckta samt åtminstone 1 svenskt biolabb finansierat av AstraZenika i Ukraina.
  Kan man ha forskat på något som upprör Ryssen?

  34
  52
 5. Hur var det nu, fanns det en överenskommelse om NATO utvidgning eller ej ? Kan det vara som så att det inte bara är ryssen som är den fula fisken utan att även USA har ett stort ansvar i det som händer?

  https://www.gp.se/nyheter/gamla-l%C3%B6ften-sp%C3%B6kar-mellan-%C3%B6st-och-v%C3%A4st-1.65129410

  https://www.europaportalen.se/2014/03/rysslandskonflikten-mellan-realpolitik-och-demokratiska-principer

  https://proletaren.se/artikel/stub-868

  https://m.facebook.com/groups/kallkritik/permalink/1249387382252132/

  Själv har jag ju ingen aning eftersom jag inte var med vid de samtal som fördes.
  Men personligen, med tanke på att USA är med och intrigerar överallt, så tror jag att det kanske
  trots allt fanns en överenskommelse, om än muntlig.
  Mycket tyder på att Ryssarna efter Berlinmuren ville närma sig väst, men att något sen gick snett

  29
  37
  • Ukraina hade redan fått nej av NATO. Det finns dokumenterat. De levde inte upp till kraven.

   24
   • Det finns i dagsläget endast en som kvalificerar sig som idioternas idiot och det är krigsförbrytare Vlademir Putin.
    Sen finns det en hel massa idioter av olika typer där du Håkan Dahlberg är en typ som ser ovannämnda idioternas idiot som världens frälsare.
    Pettersson är definitivt ingen idiot utan en mycket förståndig och allmänbildad person.

    41
    23
   • Hur kan du Håkan Dahlberg vara så infernaliskt korkad du skriver något sådant om en bloggägrare, vars blogg du använder dig av för att skriva rysspropaganda och hur bra du anser att krigsförbrytaren och fascisten Putte är? Nä håll dig till dina vänner i Ryzzland.

    29
    12
  • Vad korkat det var av Ukraina att ge upp sina kärnvapen 1994, de hade ca 1700 atombomber.
   Tror inte Putte hade angripit Ukraina om de haft den arsenalen den 24 februari ..
   Inte heller hade Russland ockuperat Krim 2014.
   Tyvärr behövs kraftfulla vapen för att hålla diktatorer borta

   19
   6

Kommentera