Dagens tankeställare 95

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 95

Det här börjar bli tjatigt, men vi tar det en gång till.

Varje svarting har rätt att känna sig stolt över sin hudfärg. Vareviga muslim får se ned på folk som inte delar hans eller hennes tokiga föreställningsvärld. ”Persons of Color” anser sig ha specialrättigheter som inte gäller vita människor. Däremot får jag, en vit västerlänning, inte känna mig stolt över min ras och mitt kulturarv. Sådant kallas förkastligt främlingshat. Hur i all sin dar har det blivit så här?

Rune Holmström

PS. Facebook gillade inte mitt inlägg nedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Dagens tankeställare 95

 1. En sann liten historia ur vardagen: Fyra barn i mellanstadiet var ute på skoltid för att utföra en skoluppgift. Två ljushåriga flickor som jag känner, och två killar med sydligare rötter. Killarna blev då hotade av ett gäng andra killar, med sydligare rötter. Anledningen var att de umgicks med vita tjejer…

 2. Jag rekommenderar er här att titta på sowells senaste. Del två . Where current black culture really comes from. Han citerar Gunnar Myrdal. Han och hans fru Aina grundpelare inom socialdemokratin.
  Där pös den ballongen. Och blm teorierna. Del ett också vetenskapligt intressant

 3. Andan i samhället är det som är ok att göra, modernt och inne, nutida tanke och resonemang. ”Så gör och tänker vi nu, helt enkelt ”. Det som är ok just nu.
  Svårt att förklara men det skapas av media.
  De där populära och roliga uttrycken vi hört i tex reklamen.
  Vi kan i princip inte komma på så mycket själva, vi vill vara opåverkbara men det är vi inte.
  De som vill förändra samhället söker sig till media, där samhällets anda skapats.

  Om media beskriver utlänningar som spännande och bra så kommer vi tycka så.
  Om media slutar beskriva vita människor som bra så kommer vi inte på att se oss som bra.

  Kolla vilka som har makten i media så förstår du vilka som hatar Sverige och dess folkgrupp!

 4. Tänker du ofta på att du är vit?
  Själv tänker jag ofta på att jag är pensionär.

  7
  8

Kommentera