S har redan höjt 46 skatter

VALET 2022. Moderaterna uppskattar inte att finansminister Mikael Damberg (S) öppnade för att införa en särskild beredskapsskatt för de med högst inkomster, när han medverkade i Ekots lördagsintervju.

Elisabeth Svantesson

M:s ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson vill istället att pengarna ska komma från fler skattebetalare och att regeringen bör prioritera hårdare.

Att i ett läge där Socialdemokraterna under de här åtta åren har höjt 46 skatter, föreslå ytterligare en skatt som ska ta in väldigt många miljarder tycker jag visar på att man inte lyssnar på var människor är, säger Svantesson.

-Pettersson undrar om S glömt Pomperipossa-debatten och när storföretagen samt idrottsstjärnor med flera lämnade Sverige på grund av orimligt höga skatter. S borde studera Lafferkurvan.

Det viktigaste måste ändå vara att få dem som inte bidrar att börja hjälpa till, eller ta lite från de 60 miljarder vi betalar i bistånd.

Slöseriombudsmannen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “S har redan höjt 46 skatter

 1. Skatt idag, är endast förtryck av oliktänkande svenskar, gynnande av det utländska avskummet och genusterror!!!

 2. Sverige är redan Världsmästare på Skatter, varför då förnedra andra
  högskatteländer med att visa hur överlägsen man är på området?

 3. Svantesson har också kvitterat ut ersättning för boende utanför Stockholm.
  Enligt kvällspressen, jag vet inte om det är sant.

 4. Partiet anser att det vet bättre hur dina pengar ska spenderas än dig. Därför ska befolkningen tuktas med skatter, skatter, skatter och mer skatter.

  25
 5. En bättre lösning är att göra om en del bidrag till skatteavdrag. Barnbidraget t.ex. ska istället vara ett barnskatteavdrag så att det bara tillfaller de som betalar skatt. Om vi övergår från bidrag till skatteavdrag kommer givetvis det bli mindre attraktivt att jobba svart och då kommer fler bidra med mer.

  56

Kommentera