Stockholm får jämställda cykelbanor

INRIKES. Symbolen som markerar i asfalten att det är en cykelbana har alltid varit en herrcykel om någon lagt märke till det. Nu blir det ändring på det, skriver tidningen Mitti. Stockholms stad har nämligen tagit fram en damcykelsymbol som kan användas tillsammans med de herrcykelsymboler som idag finns på cykelbanor runtom i hela Sverige.

Pressbild

Stockholms första damcykelsymbol, eller “cykelmyra” som de också kallas, brändes fast vid rondellen ovanför Sergels torg under natten mot fredagen.

Trots att det är fler kvinnor än män som cyklar har cykelsymbolerna hittills varit herrcyklar. Nu får Stockholm äntligen jämställda cykelbanor, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) som själv var på plats och hjälpte till med att bränna fast symbolen i gatan.

Dam- och herrcykelsymbolerna kommer i fortsättningen att användas parallellt i Stockholm.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) Pressbild

-Pettersson behöver väl inte förklara att Daniel Helldén är Miljöpartist och tjänar närmare 130.000 kronor i månaden.

Om Daniel Helldén på bloggen…

I år har troligen snöröjningen fungerat bra i Stockholm.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Stockholm får jämställda cykelbanor

 1. Var är bögbanan, var är transbanan, var är pedofilbanan, var är arabbanan, var är negerbanan, var ska kvinnor med herrcykel ta sig fram, vilken bana ska de som ska till Absurdistan cykla på? Vilken bana ska korkade politiker cykla på?

 2. Civilisationens framgångar ökar i snabb takt. Hur många mille har knäppskallen, fått ut i lön, under tiden han kläckte denna idén?

 3. Har man inte större problem än det, så är det väl otroligt märkligt. Så han har alltså gått omkring i sin fina kostym o retat sig på en bild i asfalten. Nä fy fasen. Finns väl större saker att reta sig på

  10
 4. Nu är det ju så att damcykeln är på väg bort. Inom lite dyrare cyklar för speciella ändamål, som landsvägscyklar, mountainbikes osv, har damcyklar oftast samma form på ramen som motsvarande herrcykel. Det är endast storleken som skiljer lite. En rätt naturlig utveckling då inte så värst många cyklar i klänning och kjol nuförtiden. Dessutom påverkas ramens vridstyvhet och andra egenskaper.

  Ännu ett icke-problem som våra eminenta politiker tvunget måste “lösa”.

  15
 5. Då är det väl ikabra att gör en bild av en Huklekärring, för det är väl dit
  man vill komma?

  20
 6. I landet Absurdum, vad är annars att vänta?

  16
  • På fars och min tid skjutsade vi fjällorna på stången. Det är ingen stake i dagens karlar.

   14
 7. De som slösar tid och skattepengar på att lösa i stort sett obefintliga problem glömde HBTQ gruppen !
  Alla hojvägmärkningar borde vara i alla regnbå(ö)gens färger. hEh !

  21
 8. Vad är problemet en fredagsafton i den sköna sommarvärmen. En stång mellan benen har aldrig varit ett problem oavsett kön.
  – Tack mor och far att jag finns. Cyklade gjorde man då tillsammans.

  17
 9. Ja dom kan dom här jämställdhetsministrarna, undra när turen kommer till toaletterna
  så man installerar pissrännor på damernas också.

  28
 10. Måste vara gött för en mupp att få bränna av en rejäl salva gasol och få känna sig som en riktig karl som omväxling.

  27
  • Håller med. Det är så att man kan undra om vi har några problem överhuvudtaget i detta land, när politiker lägger tid och energi på att fundera ut sådant här
   Fast det är väl just därför vi har så mycket problem.

   53
   1
   • Han som har tid att fundera är givetvis miljöpartist. Legitimerad av moderaterna.

    33

Kommentera