EU:s största länder vill att Ukraina blir kandidatland

UKRAINA. Frankrike, Tyskland, Italien och Rumänien vill att Ukraina omedelbart godtas som kandidatland till EU, skriver AP.

Ledarna för de tre största EU-länderna, Tyskland, Frankrike och Italien träffade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj I Kiev idag.

Beskedet ges i samband med att Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, Italiens premiärminister Mario Draghi och Rumäniens president Klaus Iohannis besöker president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv.

På en pressträff i huvudstaden sa Macron att ledarna ”gör allt för att Ukraina ska få bestämma sitt eget öde”. De tre EU-topparna lovade också mer humanitärt, ekonomiskt och militärt stöd till Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “EU:s största länder vill att Ukraina blir kandidatland

 1. Om jag fick bestämma så skulle dom gärna få Sveriges plats i denna gigantiska parasitorganisation!
  Vi kan inte lättare ”tjäna” 45 miljarder och så lägger vi också ner SIDA och arbetsförmedlingen, då har vi 100 miljarder till och när vi ändå är igång så stänger vi gränsen och ombildar invandrarverket till utvandrarverket och ”tjänar” 700 miljarder ytterligare.
  Tre enkla och för Sverige så nödvändiga åtgärder och vips har vi 800 miljarder till i kassan!

  39
  3
 2. Det var ju bara en tidsfråga innan EU-hetsandet blev helt officiellt. Precis vad EU behöver, ett land med 40 miljoner utfattiga människor som ersättning för England.

  23
  2

Kommentera