50 länder möts för att hjälpa Ukraina

UKRAINA. Nato, allierade och partners, sammanlagt c:a 50 länder träffades idag, onsdag, för att diskutera hur man bäst kan hjälpa ukrainska styrkor när de slåss med ryssarna i öster, samt att långsiktig pusha för att flytta landet från sovjetisk stil till NATO-standardvapen.

Nato-vapen

-Pettersson säger att det är kanske dags att organisera en frivilligkår till Ukraina som Sverige gjorde under vinterkriget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

44 thoughts on “50 länder möts för att hjälpa Ukraina

 1. Jag har insett att det bara är Pettersson och de som skriver kommentarer som fortfarande tror på Ukrainsk seger. Övriga världen börjar inse att det är kört. Till och med NATO säger att Ukraina måste vara berett på att lämna ifrån sig landområden,
  French President warns EU against showering Ukraine with money (https://www.youtube.com/watch?v=RR8HzWZ99Co)
  No point fighting Zelly, when the result is foregone (https://www.youtube.com/watch?v=v7bygxAaHI0)
  THIS IS THE END FOR ZELENSKY (https://www.youtube.com/watch?v=sK0j81V_vfM9
  It’s ALL starting to fall apart in Ukraine, and they can’t stop it (https://www.youtube.com/watch?v=qeFSGUPemzc)

  4
  1
  • Det spelar ingen roll hur kriget går. Ryssland har redan förlorat.

   Ryska folket får vara glada om de slipper få det som Nordkoreanerna. Styrda av en diktator, fattiga och isolerade.

   Jeltsin måste ha varit skitfull när han utsåg Putin till sin efterträdare eller också ljög Putin för Boris också.

   2
   1
  • Så länge som dessa två länder håller ihop så spelar det ingen roll vad de övriga tycker.

   TT
   Kinas och Rysslands ledare bekräftar utökat samarbete i ett telefonsamtal.
   USA varnar Kina för att hamna ”på fel sida av historien”.
   Kinas ledare Xi Jinping uttrycker sitt stöd för Ryssland i frågor som rör suveränitet och säkerhet. Det kinesiska utspelet kom efter ett telefonsamtal mellan Xi Jinping och den ryske presidenten Vladimir Putin på onsdagen, enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.
   ”Alla parter bör eftersträva en rättfärdig lösning av Ukrainakrisen”, sade Xi till Putin enligt Nya Kina.
   Ekonomiskt samarbete
   Ryska presidentkansliet Kreml bekräftar samtalet och säger att de två ländernas ledare är överens om ökat ekonomiskt samarbete, trots pågående sanktioner mot Ryssland från flera länder.
   Samarbetet rör ”energi, finans, industriell produktion, transport och ytterligare sektorer”, enligt Kreml.
   Xi och Putin träffades i samband med att OS inleddes i Peking i februari, och samtidigt kungjordes ett omfattande gemensamt samarbetsprogram mellan de två länderna.
   Kina har valt att inte officiellt fördöma Rysslands invasion av Ukraina.
   USA granskar Kina
   USA reagerade med skärpa på onsdagens samtal mellan Peking och Moskva.
   ”Kina hävdar att landet är neutralt, men landets beteende visar att det fortfarande undersöker möjligheten att knyta närmare band med Ryssland”, sade det amerikanska utrikesdepartementet i ett uttalande.
   En talesperson för UD sade att man noggrant följer utvecklingen och Kinas handlingar.
   ”Kina står fortfarande vid Rysslands sida. Man återger rysk propaganda . . . man skyddar Ryssland i internationella organisationer, och man förnekar fortfarande ryska grymheter i Ukraina och påstår att dessa är fabricerade”, fortsatte uttalandet från Washington DC.

   USA är en föredetting som tappat greppet.

   2
   1
   • Du drömmer. Kina och Ryssland är fortfarande mycket mindre än USA, EU och Nato ekonomiskt och militärt. Det kommer dessutom att vara så i många år framåt.

    1
    1
 2. Men, å andra sidan, dra på sig en uniform och förvara vad?
  Ett Europa vilket är bräddfyllt med araber, svarta afrikaner, asiater samt miljoner urspårade individer:
  manshatande honkön, bögar, flator, transvestiter, politiker, snutar och annat elände. Det är definitivt inget att ge sitt liv för.

  Så jag antar att vi är i någon sorts ingenmansland där allt bara flyter vidare utan att vi vet hur vi ska tackla situationen.
  Men som den gamla devisen: Gör man inget försök, händer heller inget gott…

  6
  5
 3. Det enda raka, i den situation som den nu har blivit, är att NATO och Europa omgående startar förberedelser för det totala kriget.
  Den dag Ukraina får slut på vapen, ammunition samt krigförande manskap, då rycker ryssen västerut.

  Därefter går de genom Vitryssland mot Ostpreussen och Baltikum…tro inget annat. Kriget utökas, drabbar oss och det är inget mer med det. Det som händer, händer.

  Lustigt: Vi i västeuropa vill leva ett konfliktfritt liv, tjäna pengar som fan, sitta med “vänner” på baksidan på altanen i villaområdet och vara så duktiga och kunna allt, åka till nåt tjing-tjong-land, supa och stekas i solen. Visst.

  Men att slåss för friheten att kunna göra så, det vill man inte. Det ska någon annan göra. Slåss för vår frihet.
  Här i de sorgliga resterna av Sverige, låter vi i stället det ena tokiga fruntimret efter det andra med den ena galna idén efter den andra, få fortsätta att förstöra landet.
  Och samtidigt är det fullt vansinne bara ett par timmars flygväg bort från vårt lands gräns.

  Fullständigt vettlöst, alltsammans. Fullständigt.

  19
  4
 4. Vi backade för Putin i Krim, vi backade i Donbas, och Tyskland öppnade famnen medan omvärlden varnade för beroendet av Ryssland. Folket backade i Belarus och flera ryska grannländer har betvingats. Om vi ger efter en gång till, så blir det en gång till, och en gång till osv tills någon måste säga stopp. Bäst hade varit att stoppa honom på väg mot Krim, eller ännu tidigare, men nu är det som det är.

  Putin följer inga vanliga ”spelregler”. Även om man förhandlar, och ger honom något, så kommer han tillbaka med nya krav, precis som vilken mafioso som helst. Ger man efter för utpressning blir man mjölkad till man är utblottad.

  Med facit i hand finns det bara en lösning. Han måste stoppas en gång för alla!

  Från officiella källor, regimen och Putins egna media, upprepas hela tiden att Ryssland vill se en ny världsordning, och ska ta tillbaka det som tillhör dem. Gränserna från Sovjet ser ut att vara en början. Tydligen nämns även Gotland…

  Så kommer frågan om taktiska kärnvapen. Ska vi i så fall börja backa igen? Då är vi tillbaka på ruta ett och Putin kan gå hur långt som helst…

  Retoriken som hörs just nu kan vara ett sätt att förbereda de egna leden inför kraftigare vapen, men det kan även vara ett sätt att testa oss. Om världen tvekar inför Putins hot om taktiska kärnvapen ser han en möjlighet att faktiskt våga använda dem. Ett sätt att ”kolla läget” kan vara att anställa ”grannar i öst” som argumenterar för att Ukraina ska ge upp och använda gerillakrigföring. Problemet är att om gerillakrig varit möjligt så skulle vi redan ha sett det i Krim och Belarus.

  Om Putin militärapparat vågar sig på ett självmordsuppdrag och använder taktiska kärnvapen finns inga andra alternativ än att svara med en rejäl smällare mot Putins eget palats! Tyvärr. Hoppas Putin inser den möjligheten, det är nog enda sättet att avskräcka honom! Jag tror det är bäst att prata med honom på hans eget språk.

  30
  12
  • Ursäkta, om jag gör er uprört – inte min mening.

   Det ända sättet hur dom mindre och svagare länder kan vinna mot stormakter är genom gerillakrig. Det fungerade väl i Vietnam, Irak och I Afghanistan – båda mot Soviet och USA. Om alla nordvietnameserna, Irakierna och Afghanerna hade grävt sig ner i skyttegravar och försökt hålla deras positioner hade blivit snabbt bombade till döds.

   I nuläget Ukraina förlorar uppemot 1000 man per dag. Ukrainas egna vapen är redan slut och allt beror nu på de västerländska vapen leveransserna. Några dagar sedan dom själv uttalade att ryssarna kan fortsätta deras anfall ett år till. I går Amnesty International uttalade att ryssarna använder minor och bomber(kluster- och thermobarig) som är “förbjudna” på de flästa ställen. Steget till taktiska kärnvapen kan vara kort.

   So, hur skulle Ukrainas vinst kunna se ut i dagens krig.
   1) Väst ger de vapen som Ukraina har bett. Det är 10 gånger mer än i dagens läge
   2) Ukraina skulle gå med på att förlora 100 tusen soldaters liv och få 500 tusen sårade och på det sättet till slut lyckas trycka ryssarna bakom ryssland kräns.
   3) Ryssarna skulle acceptera deras militärä förlust och snällt backa tillbaka till Ryssland.
   4) Slut på kriget inom ett år

   Tyvärr det är omöjligt
   1) Ryssarna har inte änny ens mobiliserad sitt arme.
   2) Om ryssarna märker att dom bli slagna, dom kommer att mobilisera armen eller använda taktiska kärnvapen.
   3) Kineserna har (i dag) lovat stödja Ryssland. Kineserna kan tolka att detta militärä, ekonomiska och politiska kriget försvagar Väst och att gynna kineserna.
   4) Ryssarna har säkerligen massa konstiga saker som dom kan använda kan skada Väst. Till exempel har dom troligen placerad sprängladningar längst havsbotten dom fiberoptiska kablarna. Dom själv har gjord sig färdiga för att avlägsna sig från Internet, so varför skulle dom låta oss använde det – vi för ju proxy-krig mot dom. Och hotet om biologiska vapen. Som du har märkt den jättesnabba omikron variantten finns nu överallt. Om ryssarna binder till den någon apavirus till omikron, ja där stor vi igen med handhjärtan.

   Om gerillakrig-skenariot:
   ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
   1) En pansarskott kostar $1480. Ett hundra tusen pansarskott kostar 150 miljoner dollar… billigt
   2) Distribuera dom pseudoanonymt till ukrainska soldater. Serial nummer och personens id-nummer till kuvärtet och för kuveren till USA till pentagons kassaskåp
   3) Lova 1 kilo guld till alla som inom 10 år dödar ryska soldater i Ukraina
   4) Lova 3 kilo guld till alla som inom 10 år dödar ryska soldater i dom områden som ryssarna hade kunnat ockupera i kriget
   5) vänta max 10 år och se att alla ryska soldater har mirakulöst lämnat Ukraina.

   “Problemet är att om gerillakrig varit möjligt så skulle vi redan ha sett det i Krim och Belarus.”

   Belarus, är en vanlig diktatur som hällre behöver en revolution än gerillakrig. Tyvärr värkar dom flesta Krim-borna vilja hällre tillhöra Ryssland än Ukraina.

   5
   3
   • Antagligen skulle Putin se det som en delseger och direkt fortsätta mot andra länder medan det smäller lite här och där i Ukraina…

    6
    3
   • Gerillakrig funkar inte så bra emot en fiende som är häsynslös. I Vietnamn ville inte USA terrorbomba sönder vietnameserna och massavrätta folk. De var för civiliserade för att ta till sådana åtgärder. Dessutom dog massor av vietnamesiska soldater. Om Ukrina försöker sig på ett gerillakrig så blir förluterna enorma. Ett sådant krig kan de inte vinna.

  • Henry Kissinger, den gamle gubben har ju redan uttalat sig om att Ukrina ska ge upp och avträda land. Det har också synts tecken på att Ryssland infilrerat miljörörelsen i Europa vilket fått oss att stänga ner våra kärnkraftverk vilket skapat ett behov av att importera rysk gas. Detta har förberetts i årtionden.

   • Ja, förlusterna för Ukraina håller på att bli i alla fall enorma. Hälften av Ukrainas konstnader är på grund av den kunskapkapasiten som har flytt landet och säker nu asyl utomlands.

    Och visst skulle gerillakrig fungera. Om ryssarna börjar massavrätta folk ändrar det inte ukrainarnas motiv till att döda ryssar OM dom ska t.o.m bli betalda i 1 eller 3kg guld för att göra det. Också en stor del av ukrainare pratar ryska och dom skulle enkelt blanda sig bland ryssar och snart sprida pansarskott och bombterrorn överallt i Ryssland. Därefter ryska samhället skulle tvingas till att bli ett likadant totalitärt terrorstat som Nordkorea eller Stalins Sovietunion – med enorma Gulags och allt annat som ingår. Ryska befolkningen skulle inte gå med på det igen utan hällre skulle dom göra revolutionen… vilket i sitt tur skulle leda till hela Ukrainas befrielse och den Ryska federationens splittring.

 5. Jag kanske har missförstått det hela, men beror inte kriget egentligen på att ryssarna inte vill ha en NATO utvidgning. Man vill inte ha NATO styrkor på Ukrainska mark.
  Och detta ska man ha varnat för ända sedan 2014. Var detta inte heller något som man kom överens om då Sovjet drog tillbaka sina styrkor från Östeuropa? Att NATO inte skulle utvidga österut.
  Många ser det här kriget som en konflikt mellan Ryssland och USA och att Ukraina är spelplanen.
  Så hur många lösningar finns egentligen på att få slut på kriget.
  Som jag ser det kommer nya vapenleveranser bara att förlänga kriget och skapa mer död och förödelse.
  Antingen satsar man ordentligt och går In med trupper och stöttar Ukraina och då är har vi förmodligen ett storkrig på gång eller så låter man Ryssarna få sin vilja och Ukraina demilitariseras. För vem kan hålla ut längst? Ryssland Ukraina?

  19
  19
  • Ukraina har väl fått nobben av NATO och själva backat från idén om ett medlemsskap så det kan väl inte vara något problem?

   17
   5
   • Anton.

    Ukraina ska backa från de fria republikerna i Donbass området och dessutom respektera Minsk avtalet.
    Då som först är freden möjlig.
    Azov och Aidar bataljon ska åtalas för krigsbrott.

    10
    27
   • Minskavtalen 1 och 2 gav Ukraina rätt till sina gränser och Donetsk och Luhansk till ett visst självbestämmande.

    Men gränsen mot Ryssland släpptes aldrig till Ukraina och då sprack resten.

    Så respektera Minskavtalen och åtala separatisterna så är freden möjlig.

    Republikerna du talar om är ungefär lika fria som Republiken Jämtland enligt internationell rätt.

    16
    4
   • Donbas tillhör Ukraina och eventuella brott som begåtts av Ukrainska soldater ska utredas av Ukraina. Ryssland ska inte lägga sig i interna angelägenheter i andra länder! Det är grundläggande självklarheter!

    23
    9
   • Gammeldags svensk

    FN har fördömt Rysslands invasion av Krim samt Donbass området och inget annat,
    Ryssland skall behandlas som den paria och skurkstat som det har förvandlats till under Putins ledning. Parallellen mellan Putin och Hitler är ju hisnande.

    10
    2
  • onkelbjrn

   👍
   Våra numera kända politiker är kompetenta nog för att starta ett världskrig.
   Vi har ju världens största kärnvapen makt som granne…. Så vad kan gå fel.
   Hypersoniska vapen som RS-28 eller…. S-500 som kan skjuta ner några jobbiga satelliter är inga problem.

   11
   18
   • Anton.

    Bara för att Donbass området ligger i Ukraina så har man rätt att bomba civilbefolkningen?
    Dessutom så ska de utreda sig själva för krigsbrott som begåtts.
    Interna problem som inget annat land ska lägga sig i?
    Mig vetligen så undertecknade Frankrike och Tyskland Minsk II avtalet i februari 2015.
    Ett internt problem?

    8
    18
 6. Pettersson:
  Ukraina har redan en utländsk legion som från början bestod av mellan 6-7.000 frivilliga.
  Delar av dem är redan döda,andra i rysk fångenskap. Sedan har det visat sig vara allt svårare att värva nya,trots utlovad sold om 4.000 Euro/mån. Kriget blev troligen inte sååå spännande som dessa hjältar tycktes tro. Bl.a återvände några svenska tridstuppar sedan de sett verkligheten på nära håll.
  Kanske är några av dina “nya” kommentatorer intresserade av att se,hur ett krig fungerar på närmre håll ?

  26
  36
  • Dessutom har det inte visat sig att ryssarna anser dessa utländska frivilliga som legosoldater och de döms till döden om de tillfångatas. Vi har ju 2 engelsmän och en marockan som råkat ut för detta.

   14
   23
   • onkelbjrn

    Det är inte Ryssland som dömt legosoldaterna utan DPR:s domstol.
    Som legosoldat så gäller inte Genèvekonventionen.
    Det är endast nationaliteter som är involverade i kriget…….vilket varket Marocko eller England är.
    Man borde ta reda på det innan man deltar som legosoldat i ett annat lands krig.

    23
    32
   • “Som legosoldat så gäller inte Genèvekonventionen.”
    Problemet är att dessa tre var alla medlemmar av den ukrainska armén. De var inte legosoldater a la Wagner. Alltså omfattas de av Genèvekonventionen.
    Om låtsas republiken inte erkänner det utan fortgår med morden så sätter de sina egna styrkor i en taskig sits eftersom då kan Ukraina, rätteligen, inte erkänna dem som kombatanter utan som beväpnade terrorister som hanteras därefter då låtsas republiken inte är en erkänd stat.

    22
    7
 7. Kanske Pettersson har glömt att Ryssland har tusentals kärnvapen och en möjligen dödssjuk ledare.

  Som en alternativ…Ryssarna skulle inte ha någon möjlighet att själv occupera ett land med 40 miljoner aktivt gerillakrigande invånare. Inom 10 år skulle ryssarna vara borta från hela Ukraina och Rysland haft sin färgrevolution p.g.a detta kostliga onödiga krig.

  Den ryska krigsledning kommer inte låta den Ryska armen bli slagen och tvingat ut ur Ukraina. Nej, före det skulle hända, skulle ryssarna hitta knappen som får taktiska kärnvapen att flyga tii Ukraina. Och då stor alla där med handhjärtan, flr att det finns ingen som skulle attackera Rysland militärt even om dom skulle själv användä kärnvapen i Ukraina.

  Därför är det bättre att de-eskalera det här kriget. Ukrainas och västländernas politiker med sitt nato-viljan och nato-stödet provoserade fram detta krig. Ryssarna var tillräcklit tydliga, med sina ultimatum, men ingen ville lyssna på deras oro och skrikande. Nej, det enda man hörde var att Ukraina har rätt tii att gå med i Nato ond Natos dörrarna är öppna för Ukrainas inträde. Undrar om någon av dom politikerna kommer någonsin att erkänna att hade harit bättre att hålla käften.

  Vill man slåss det finns alltid konflikter man kan slänga sig in… till ex. Jemen varför skulle väst inte hällre skicka missiler till Huthi-folket som kämpar mot Saudi-aggression. Eller Nigeria där finns ett evigt inbördeskrig som man kan säkerligen blanda sig in.

  21
  27
  • Grannen från öster ingen ville lyssna på deras oro och ultimatum. Hur korkad är du? Ingen har hotat Ryssland så varför då ha en oro? Oron bottnar i så fall i paranoja. Ryssland har ingen rätt att ställa ultimatum till sina grannländer och framförallt inte att anfalla dem.
   Vlademir Putin är en massmördare och krigsförbrytare och bör följdriktigt behandlas som en sådan sopa han är.

   31
   25
   • “Vlademir Putin är en massmördare och krigsförbrytare och bör följdriktigt behandlas som en sådan sopa han är.”

    Bra. Så du vet hur man har rätt eller elle t.o.m. skyldighet att behandla landets ledare som är massmösrade och krigsförbytare. Det rätta svaret är ska ta livet av dom, helst assasinera dom och utan någon slags anknytning politisk grupp.

    Enligt den liberala ideologin kallas detta rätt eller skyldighet till “Right of Revolution” https://en.wikipedia.org/wiki/Right_of_revolution

    Detta rätt är en farligt sak som endast kan utföras av en som med absolut säkerhet vet att man gör rätt, även om de flesta andra värkar tycka annorlunda. Två exemplar av den den rätta användning av detta rätt är den tyska Georg Elser och den finska Eugen Schauman.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Georg_Elser
    https://en.wikipedia.org/wiki/Eugen_Schauman

    Det finns t.o.m en liten möjlighet att den som sköt Olof Palme kan ha varit en liberal med ett riktigt bra syn och klar kristallkula. Som du sälv säjer Putin måste behandlas(~dödas), men tyvärr det värkar inte nu finnas kunniga ryska libraler som kan utföra det.

    Men om Putin och den politiska krigraledningen är skyldiga till kriget, varför ska man behöva döda tiotusentals oskyldiga soldater på fronten. Tänk skyttegravarna på WWI och under Iran-Irak kriget. Miljoner dog i dom leriga fälten, för ingen nytta alls.

    Skulle Ukrainas Zelenski på riktigt vilja befria sitt land med minimala förluster, skulle han be väst att ge dom 100 tusen pansarskott, distribure sedan dom till ukrainas reservister pseudo-anonymt, utlysa ett gerillakrig och fly landet. Vill ukrainare Ryssarna bort från deras land det är deras sak att göra det. I det läget skulle dom ha värktyg att ta liet av 100 tusen ryssar och rysasrna skulle väta det.

    Pris: 100000 pansarskott kostar $1480 so hela utrustningen skulle kosta 150 miljoner dollar. Och Ryssarna skulle inte ha någon chans mot ett sådant gerilla arme.

    Nuvarande krig: städer förstörda troligen 100 tusen kommer att dö. Närmare 10 miljoner Ukrainska flyktingar. Svältkatastrof i MENA-länder, vilket leder till nya flyktingvågor. Europas ekonomi är också snart ruinerad – EKP skapar redan ett nytt jätte packet för Italia. Och detta är före det eventulla användning av kärnvapen. Kinas Xi har i dag lovat stödja Ryssland, och man kan anta att stödet kan utväcklas till ett militär-materielt stöd. Vill du ha ett sådant stor krig i Europa? Eller våre det inte bättre att de-eskalera och låta ukrainare ta långsamt hand om ryssatrna i Ukraina.

    Om ryssarnas oro: Jag antar att dom har bliveit hjärntvättade ordentligt med Hitlers och Napoleons Ryssland äventyrer att ett sådant oro kan värka berättigad.

    Som sagt: Bäst våre om ryska liberaler skulle assasinera den politiska krigsledningen. Mycket bättre än atyt döda miljoner oskyldiga.

    9
    1
  • Tavarish innan du skriver på svenska bloggar så lär dig grammatisk svenska först för att inte bli genomsynad.

   15
   4
   • “Genomsynad” tack för ordet.

    Jag har aldrig skrivit så här mycket på svenska, skriver hällre än bra och har ingen svensk spellcheck…så, man kan tänka att ibland kan det väl hända att ett stavningsfel finns kvar i texten.

    Med tanke på att jag utrycker varmt support till att vilja se dom ryska liberalerna assasinare hela Rysslands politiska krigsledningen, Ukraina utrusta sig snabbt för ett gerillakrig. Krig som skulle få ryssarna gå bankrut inom 10 år, och kriget ta livet av minst 100 tusen ryska soldater… och för hoppningsvis orsaka en färgrevolution i Ryssand en sådan som skulle splittras Ryssland till i flera mindre farliga bitar… Ja, om jag våre “Tavarish” i nån trollfabrik, skulle jag någ har misuppfattat mina instruktioner kanska rejält.

    Men ja, situationen är på alla vis mycket kompliserad… med EU, Sverige, Finland, Ryssarna och Nato, ekonomi och annat. Man vet inte ens vem och med vilken strategi skulle stå vid den egna nationens, globalisternas, eller t.o.m Rysslands sida. Och ingen vet änny hur detta kriget kommer att sluta. Men jag befarar ändå att före september Ukraina ger upp och tvingas ge mycket mark åt ryssarna. Naturligtvis kommer EU att stå för Ukrainas återuppbygnadskostnaderna och på köpet Zelenski kommer att skylla på väst för att inte ha gett dem tillräckligt vapen.

  • Niklas R.

   Läs på Genève konventionen innan du uttalar dig.
   Som legosoldat kan du ingå i ett annat lands arme’ men på egen risk.
   Behöver man vara Svensk medborgare för att bli medlem i arme’n?

   4
   13
   • @Gammeldags Ryss
    Du har uppenbarligen inte en aning om vad du pratar om. Jag förklarade precis hur rättsläget är vad det gäller frivilliga i nationella försvarsenheter.

    Om du inte vet skillnaden mellan en legosoldat och frivillig föreslår jag att du slår upp det innan du försöker fortsätta diskussionen.

    16
    5
   • Ingår man i ett annat lands reguljära styrkor så är man inte Legosoldat, (tilläggsprotokoll I, artikel 47e). Wagnergruppen (Putins privara armé) är ett bra typexempel på legosoldater.

    12
    3
  • Ryssland har 1550 kärnvapenstridsspetsar, precis som USA har.

   Ett så kallat taktiskt kärnvapen om säg 100 kiloton är dåliga nyheter för den som finns i den direkta explosionen (runt 380m radie) samt de som finns utanför den direkta explosionen (1,1 km radie) och därmed blir utsatt för strålning om de inte har skydd (av säg stenhus eller källare/ skyddsrum) löper stor risk att dö av strålningen. Hus och andra byggnader som inte är av sten inom en 3,3 km radie från detonationen riskerar att slås sönder av tryckvågen. Personer som befinner sig oskyddade 4,5 km från detonationen kan få upptill 3 gradens brännskador.

   Med andra ord: En detonation över Göteborg och Gustaf Adolfs torg ger att hälften av området innanför vallgraven är borta i en eldboll. Området mellan Heden och Frihamnen har fått en dödlig dos av strålning. I princip alla icke-stenbyggnader mellan Gamle Staden och Majorna är sönderslagna. Personer som befinner sig ute i Lillhagen och Kallebäck blir träffade av värmevågen som ger upptill 3:e gradens brännskador.

   Grannkommunerna Partille och Mölndal får se ett svampmoln som reser sig från Göteborgs centrum. Tror du de som bor där blir mer eller mindre motiverade att slåss mot de som skickade in den kärnvapenroboten?

   Men problemet för Ryssland är att de har inte så många kryssningsrobotar och medeldistansrobotar kvar att skicka in några kärnstridsspetsar med.

   8
   1
 8. Utmärkt då kan ju 49 av dem ta och tjata hål i huvudet på de där fega ynkryggarna till tyskar så de slutar skapa förhinder för leveranser av tyska vapen till Ukraina.
  Hur någon kan vara så korkad som Merkel och de tyska politikerna och bokstavligen sätta sig helt nakna i knät på Putte är bortom allt sunt förnuft.

  24
  10
  • Tyskland har gjort sig beroende av rysk gas genom att envisas med att stänga ner sina kärnkraftverk. Det har därmed försatt sig i en omöjlig situation.

 9. Kapitulation är det som är bäst för det ukrainska folket och deras land.
  Skådespelarpresidenten får gå i landsflykt.

  27
  41
  • Och när du ändå håller på med önskedrömmar kan du ju också önska att ni får lite bättre avloppssystem i Ryssland.

   28
   15
  • Har du frågat det Ukrainsksa folket?

   Viktigare kanske är att fråga det ryska folket vad de tycker om att bli isolerade som Nordkorea?

   30
   13
   • fredetland:
    Ja de insatser som EU/USA/NAT gemensamt skapat tycks inte leda någon vart !!
    Tvärtom får nu tysk industri problem när Gasprom sänker sina leveranser via Nordstream 1,med 40 %. Utan gas stannar den tyska industrin inom sex månader. Hushållen som förbrukar c:a 20 % av denna råvara,lär få äta sin mat kall framöver.Lagom till vintern lär det dessutom bli kyligt i många mellaneuropeiska bostäder,som till stor del värmes av samma ryska gas !!
    Därtill lär det bli brist på Bensin/Diesel i stora delar av Tyskland,eftersom deras raffinaderi i Schwedt riskerar stängning,på grund av utebliven rysk olja.
    Tacka Merkel och de Gröna som nu styr 4:e Riket.

    15
    21
   • Stenbock, du låter alltid så glad när du berättar om hur starka ryssarna är och hur dåligt resten av världen fungerar i alla avseenden, särskilt Sverige som du tycks se ner på. (Du är tysk va? Eller från Österrike? Nazi?) Man måste inte bo i Sverige, det finns gott om plats i Ryssland om både Sverige och Tyskland suger.

    Jag tolkar dina tidigare inlägg som att det kan ”snurra till sig” ibland… ett tips i all välmening är att sätta minnesanteckningar på kylskåpet. Typ ”det var Ryssland som började” eller ”om Ryssland slutar så slipper vi allt lidande bland civila”

    25
    14

Kommentera