S – Ny kärnkraft kan behövas

ENERGIFÖRSÖRJNING. Den gröna omställningen med fossilfritt stål och batterifabriker i Norrland gör att det kan behövas ny kärnkraft, vid sidan av vattenkraft och vindkraft. Det säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson, rapporterar Sveriges Radio.

Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) Foto: Magnus Liljegren.

”..gör att det kan behövas ny kärnkraft..”

-Pettersson säger att S ändrar sig på punkt efter punkt och tar efter Sverigedemokraterna politik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “S – Ny kärnkraft kan behövas

 1. ja en sak som ärsäker är att sossialdemokraterna konmer absolut inte att på något sätt medverka till kärnkraft . det var ju birgitta dal som skrev den så kallade tankel lagen ! det var förbjudet att forska och tänka på kärnkraften!!?? skulle såssarna i dagsläget med Miljöpartiet och Centerpartiet någonsin tillåta att man gör något vettigt . det kommer naturligtvis inte att ske qn kommer inte att göra något byte toyboys mot produktionen

 2. Vi behöver flera nya kärnkraftverk och behöver ha igång dem omedelbart. Någon tillståndsprocess har vi inte tid med. Någon byggtid har vi inte heller tid med eftersom energikrisen är här nu, inte något vi med god planering förutsett ett decennium i förväg. Jo vi föresåg energikrisen i förväg men istället för att bygga ut lade vi ner istället.

  21
 3. Karl-Petter Thorwaldsson

  Utbildning
  1980–1982
  Tvåårig social linje …

  Sedan fackföringsstreber…

  Verkar vara en gedigen kunskapsbas för en näringsminsiter i landet ”lagom”
  Helt i linje med de flesta ”ministrarna”

  Jan Johansson

  .

  20
 4. Ingen kommer att köpa det dyra fossilfria stålet. Det kommer att produceras billigare och till och med bättre stål på det gamla beprövade sättet i andra länder.

  23
 5. Sossar säger det som behövs för att lura i väljarna hopp om ett bra framtida Sverige!
  Sedan låter de hoppet tyna för den arbetande svensken.

  37
 6. Ståltillverkning med el kommer väl typ kräva ett helt eget kärnkraftverk om jag fattat rätt. Och ovanpå det skall vi göra all den andra elektrifieringen. Det kommer att krävas fett mycket kärnkraft om vi inte skall ha ständiga elavbrott eller fortsätta elda fossilt.

  36
 7. ”Kan behövas”. ”Klimatgaser”. ”Orter där vi har kärnkraft”.

  De är så fulla med dynga att det borde gå att utvinna biogas direkt ur käften på dem.

  50
 8. De stängde, helt meningslöst, Barsebäck, som var ett av finaste kärnkraftverken i världen. Massor av miljarder i vasken, miljarder i omkostnader för avsaknad av elförsörjning, plus ökade koldioxidutsläpp. Så går det när vänsterflummare och hyperemotionella vetenskapliga analfabeter tar över samhället.

  70
 9. Den såg man inte komma… Av regeringens 23 ministrar skulle alltså betong-såzzen Karl-Petter Thorwaldsson framstå som en något mindre jubelidiot än dom andra klåparna. Bra att han är positivt inställd till både gruvdrift och kärnkraft. Men vad hjälper det när resten av partiet är av annan uppfattning. Och tråkigt nog är det naturligtvis bara valfläsk och röstfiske det handlar om. Hela partiet är ju uppbyggt runt lögner och valfusk.

  63
  • @Mike E: Japp, vill man minimera CO2 så skall man ju ENBART satsa på kärnkraft och INTE bygga två parallella energisystem där det ena förbrukar klart mer CO2.

   Helt makalöst hur denna idioti på något enda sätt kan betraktas som miljövänlig:
   – Stänga och riva fungerande kraftverk.
   – Bygga nya sämre kraftverk som kräver mer resurser och mer underhåll.
   – Komma på att det sämre systemet måste kompletteras med de system man precis rivt.
   – Bygga det ursprungliga (kärnkraft) energisystemet på nytt och samtidigt fortsätta satsa på det resurskrävande sämre systemet (vindkraft).

   Kriminellt beteende och ett extremt slöseri med resurser.

   31
 10. Kolla in tjocksmocken. Han lever gott på vad andra människor sliter ihop. Något ärligt handtag har han aldrig själv gjort. Nu snackar han om mer kärnkraft. Han höll truten stängd när hans bedrägliga kompisar stängde ner fullt fungerande kärnkraftverk. Nu passar det att snacka om utbyggnad, efter valet blir det något helt annat. Vilken falsk skit!

  66
 11. Kappvändaren Löfvens ande svävar över Sossarna. Det verkar som hela partiet kastar tärning om vad dom ska säga.
  Jävligt onödigt att stänga kärnkraftverk om dom ändå tänker öppna nya. Fråga om dom tänker använda biståndspengar till kärnkraften, så svarar dom nej idag, men om en månad ja.

  47
 12. TRO INTE PÅ (S)!!!!

  Om MP klarar spärren kommer INGEN kärnkraft att behövas för då kommer industrin att läggas ner i klimathysterins namn. Böner 5 ggr om dagen löser problemen.

  60
 13. Lätt att låta käften gå nu. Sedan kommer träsktrollet Stenevi å tar Kålle i örat , så blir det som vanligt igen.
  Katastrof .

  61
 14. S har ju baktanken inför valet att ta över SD:s väljare för att sen åter sjunka ner i det djupa PK-hålet.Ingen ändrad politik bara ändrad taktik.

  56
 15. Innan valet lovar man guld och gröna skogar för att efter valdagen återgå till det vanliga som vi inte vill ha. Politiker och media är ohederliga. Det är politikerna som lagt ner fungerande reaktorer en efter en trots att de varit billiga i drift och säkra. Media har blundat. Hur kan folk låta detta vansinne fortsätta? Hur lite skall vi egentligen tåla att ha i plånboken för att finansiera de lata negrer och araber som löst driver omkring på gatorna?

  75
  • Ha aldrig mycket pengar i plånboken. Då blir du rånad av någon importerad apa!

   25
   • Du rånas redan nu varje dag av skatteknarkande politruker. Swedbanks privatekonomer räknade 2014 ut att en ensamstående med bruttoinkomst på 25000 kronor betalade 17200 kronor i skatt. Redan innan avlöning har 8000 kronor rykt i arbetsgivaravgifter. Det är inte bättre i dag.

    37

Kommentera