”Häng Mike Pence”

UTRIKES. Donald Trump fortsätter hävda att valfusk avgjorde USA:s presidentval 2020. Under natten mot fredag inledde USA:s kongress sin första utfrågning om stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Flera personer ur Donald Trumps inre krets vittnade om kaoset som följde efter valförlusten. Däribland hans dotter Ivanka Trump.

Utfrågning av Ivanka Trump, dotter till ex-president Donald Trump tror inte på sin pappa

Ivanka säger att hon ändrade åsikt när expresidentens tidigare justitieminister Bill Barr upprepade gånger försökt förklara att han förlorat. Något som gjorde att han till slut valde att avgå.

Jag respekterar Barr så jag accepterade vad han sa, säger Ivanka Trump enligt The Guardian.

I en video som visades under utfrågningen säger Barr att påståendet om valfusk är ”skitsnack”.

Jag försökte upprepade gånger förklara för presidenten att det inte finns några bevis för fusk. Och uppriktigt sagt, ett och ett halvt år senare har jag fortfarande inte det, säger Bill Barr.

Kongressens utredare frågade sedan Ivanka Trump hur hon påverkats av Barrs ord.

Det påverkade mitt perspektiv, säger hon.

Utskottet var eniga efter utfrågningen. Stormningen av Kapitolium var ett kuppförsök som drivits på av Trump och skulden för våldet läggs helt och hållet på expresidenten.

Republikanernas vice ordförande Liz Cheney sa att Trump gillade när mobben skanderade ”häng Mike Pence” om vicepresidenten, rapporterar Politico.

Kanske våra supportrar har rätt. Mike Pence förtjänar det, sa Trump till sina medarbetare, enligt Pence.

Nattens utfrågning var den första av sex som kommer att hållas under juni. Utskottet har hållit hundratals intervjuer med vittnen, sett tusentals timmar av videomaterial och granskat mer än 100 000 sidor dokument.

Nedan en tidigare ej visat video från stormningen av Kapitolium, USA:s kongress den 6 januari 2021.

-Pettersson säger att Trumps vicepresident, justitieminister, många domstolar, dottern och många fler menar att Trump har fel, det verkar inte Trump bry sig om…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “”Häng Mike Pence”

 1. Valfusk, hur då?

  Självklart kan ingen organisera stora grupper människor i FLERA olika delstater i massa olika valdistrikt som står beredda med lastbilar fyllda med lämpligt antal valsedlar som vid behov ska lassas in i vallokaler utan att någon utomstående märker något. Allt samarbete mellan hundratals, tusentals eller kanske tiotusentals valarbetare måste klaffa utan att det upptäcks och utan att någon kliver fram och vittnar efteråt. Dessutom måste några i förväg ha sprungit runt och försökt värva massor av folk folk till ett sådant jätteprojekt utan att någon skvallrar. Det är fullständigt uteslutet! Det är ingen liten organisation som krävs för att något sådant ska kunna genomföras. (Sköt dom alla inblandade efteråt eller?)

  Skitsnacket har kollats av flera fristående myndigheter och rättsorgan i flera olika stater. Svaret är entydigt. Det finns inga bevis för organiserat valfusk! Då får man nöja sig med det! Allt kan inte ältas in absurdum! Det blir patetiskt!

  21
  14
  • Stormningen har ägt rum!
   Trump försökte inte stoppa den!
   Det säger det allt!

   17
   11
 2. När det gäller den så kallade “stormningen ” så är det bästa att lägga det hela till handlingarna . Anledningen till att det trummas på om det beror på att man flyttar focus ifrån dom verkliga problemen i USA , och varför utreds det inte lika mycket om kravallerna i samband med BML rörelsens härjningar , kan det bero på att Demokraterna har börjat att inse att deras ledare inte håller måttet och försöker på alla tänkbara sätt sätta dit Trump så att han inte kan komma tillbaka som president . Och när det gäller att flytta focus ifrån dom verkliga problemen så har vi en regering som är mästare på det och friskriver sig själva ifrån allt ansvar .

  27
  29
 3. Otroligt modiga poliser mot pöbeln i en del klipp. Rätt uppenbart också hur viktigt det är med poliser som faktiskt kan sätta sig till motvärn och är fysiskt kapabla i sådana här situationer.

  18
  1
 4. En röst för varje delstat blir ju fel, det är olika antal invånare i olika stater. Räkna bara antalet röster i hela USA istället, det är mer rättvist…

  12
  3
 5. Viktigt att komma ihåg att vi inte behöver få utrett om Trump är extrem, excentrisk, idiot eller liknande utan det enda relevanta är om han begått ett faktiskt brott som går att bevisa. Att han faktiskt försökt genomföra en kupp.

  Helt omöjligt är det inte men jag tvivlar starkt på det. Moraliskt har han kanske ett ansvar för inledningen av stormningen men juridiskt verkar det tveksamt.

  20
  3
 6. Trump ledde överlägset hela tiden ända fram till dom sista skälvande minuterna när vallokalerna stängde och lastbilar fullproppade med falska Biden-valsedlar körde fram.
  Persiennerna drogs för och ingen släpptes in i dom socialistiskt styrda distriktens lokaler.
  Det finns också bildbevis för dessa transporter och hur republikanska valobservatörer jagades iväg. Men dom raderades av vänsterorganisationerna, You Tube, Google och Facebook!
  Detta är förmodligen det genom tiderna största valfusk i USA och det påminner i sin karaktär om en del val i Afrikanska stater där presidenterna ibland erhöll 100% av rösterna -det fanns t.o.m. något land som ståtade med 110%
  Samma dignitet, samma primitiva och bedrägliga förfarande har nu även anammats av Bidens anhang!

  Men, häxjakten mot Trump fortsätter vilket bara bevisar att dom är rädda för att sanningen ska komma fram! Alla vet ju att Trump har rätt!
  Vi ser precis samma korrupta taktik här i Sverige!
  Där socialister styr hyllas lögnen och bedrägerierna, medan dom som säger sanningen bestraffas!

  44
  48
   • Förenta staternas dåvarande republikanen och justitieminister William Barr berättade i en intervju att justitiedepartementet inte sett några tecken på att det förekommit valfusk “i en omfattning som skulle kunna ha resulterat i ett annat valresultat”.

    Enligt Barr har federala åklagare och FBI gått igenom ett antal anmälningar, men de har inte upptäckt några bevis alls som skulle kunna tyda på att utgången i valet har påverkats genom medvetna aktioner.

    Flera domstolar inklusive USA:s högsta domstol där republikaner är i klar majoritet har kommit till samma slutsats. Den som föredrar youtube som bevis kan säkert hitta 100 filmer med samma slutsats som domstolarna.

    Jag är övertygad om att USA:s konstitution från 1787 klarar detta.

    26
    20
 7. USA är inte ensamt om att ha valfuskare,det förekom även i Sverige
  vid valet 2018.

  31
  3
 8. Det är ställt utom allt rimligt tvivel att valfusk har förekommit. Frågan är om det skett i tillräcklig omfattning för att ändra valutgången. Att över 81 miljoner amerikaner skulle ha röstat på Biden innebär antingen att de är ovanligt korkade eller att omfattande valfusk har skett. Förövrigt borde Trump ha vunnit valet då han tog hem 26 delstater och USA är en union av [del]stater vilket rimligen innebär att varje medlem har lika inflytande. Detta borde förövrigt gälla EU. Ministerrådet är så instiftat men inte det så kallade parlamentet.

  37
  43
  • Det spelar ingen roll hur verkligheten ser ut. Det går alltid att hitta motsatsen på Youtube.

   Där kommer det finnas kvar för alltid, det är omöjligt att radera av någon eftersom många kopior sparas på massor av privata servrar!

   13
   1
  • “Att över 81 miljoner amerikaner skulle ha röstat på Biden innebär antingen att de är ovanligt korkade”

   Ja, det är väl precis samma som i Sverige? Det är såhär det ser ut i en demokrati. Folk röstar ofta inte som man själv hoppas. Det var väldigt jämnt mellan Trump och Biden såsom det ofta är i USA:s val med två partier. Knappast valfusk.

   20
   13
  • Ja men du ser ju i Sverige, trotts att alla kan se och räkna ut vem som
   styrt landet mest i uppemot 100 år, så fortsätter man att rösta på
   samhällsförstörarna?

   7
   1

Kommentera