Moderaterna vill förbjuda kusinäktenskap

INVANDRING. Moderaterna vill förbjuda kusinäktenskap, uppger partiledaren Ulf Kristersson för Ekot. Han lyfter fram tre argument – klanbaserad gängkriminalitet, hederskultur och medicinska risker.

– Klanstrukturerna inom brottsligheten bygger mycket på att släkter håller ihop, och att då gifta ihop sig med andra i samma släkt göder klankriminalitet.

SD har länge drivit frågan om förbud mot kusinäktenskap, liksom L.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har tidigare sagt att han inte stöttar ett förbud.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Moderaterna vill förbjuda kusinäktenskap

  1. Fråga örebroarna. Dom hade många med kognitiv funktionsnedsättning. Ett finare namn för inavel.

    15
  2. Det är väl klart att kusingifte måste förbjudas. Hur skulle det se ut, om det kryllade av en massa Morgan på gatorna!

    19
  3. Ulf Kristersson synes stulit samtliga SD förslag som han senaste tio år hävdat är gravt rasistiska och nu veckor innan valet försöker han bluffa till sig ytterligare röster, vilket är så lågt stående att man häpnar!
    Oavsett är förslaget avseende kusingifte ogenomförbart av flera orsaker innefattande: Kusingifte är juridisk lagligt över hela världen och i Sverige och eventuell lagändring avser endast svenska medborgare men nya lagar kan aldrig avbryta redan ingångna kusin äktenskap i Sverige tillika avser att ändring i svenska lagar kan aldrig häva i andra stater med dess lagar godkända kusinäktenskap och barnäktenskap.

    Sedan tidigare har frågan om det med lagar kan förhindras i Sverige utländska barnäktenskap drivits av Sverigedemokraterna vilket i synnerhet Liberalerna vägrat medverka till med hänvisning rasist vrövl och att Liberalerna nu i klanmetodik med övriga partier ändrat sig är löjeväckande ty Lliberalerna han har tidigare gett sken av medverkan i att ändra, stärka lagen avseende barnäktenskap, men vid beslut lade ner rösten och nu veckor innan valet sägs samma nu Liberalledare ännu en gång att med Moderaterna medverka till ändring av lagen med stöd av Kristdemokraterna som kräver vissa undantag, trotts att undantagen automatiskt gäller samtliga, inte svenska medborgare!

    Barnäktenskap kusiner emellan eller inte är har ålder 14 år i ett stort antal EU stater och England 15 år för äktenskap, dessutom tillåter England både syskon, mor och son, far och dotter leva i förhållande med varandra, vilket är Incest i Sverige.
    Här har vi ett fall avseende dv invandring och migrationsminister, Inger Stöjberg som med i dansk lag förbjudna barnäktenskap, beslöt att med tvång skilja utländska makar åt med åberopande: Ett stort antal flyktingmakar 12 och 13 år gamla har med deras barn anlänt till Dk, varav flera väntade ytterligare barn, vilket är brott enligt dansk lag och trotts varningar grovt brott gav hon order att de ska skiljas åt och placeras på olika platser och för att göra en lång händelseberättelse kort, blev naturligtvis kontentan i Danmark att ministern ställdes inför Riksrätt, åtalades och dömdes till fängelse december 2021, för så ock brott mot Barnkonventionen och Europakonventionen om mänskliga rättigheter och de unga makarna lagligt vigda i deras hemland och deras barn återförenades.

    Låt er inte luras av Ulf Kristerssons ungefärligen: Ser man på klanstrukturerna inom brottsligheten, bygger det mycket på att släkter håller ihop”, synes baserat på” efter sig själv känner man andra” men oavsett har uttalande absolut ingenting med kusinäktenskap att göra, ty barnäktenskap är till 100% avhängig sedan flera tusen år strikt följd religion och kultur i barnuppfostran som vid vuxen ålder är deras livsbagage och med insikt på plats i så ock krigshärdar är sedermera i Sverige rådande flyktingproblematik, klansamhällen, utanförskap och våldsdåd som dagligen sker i Sverige helt avhängig religon, kultur i konstant kollisionskrock med svensk religion, kultur och samhällsansvar.
    Mvh.

    17
    • ”Kusingifte är juridisk lagligt över hela världen”

      I hälften av USA:s delstater är kusingifte förbjudet, och bland de länder som i modern tid har infört förbud återfinns Kina, Nord- och Sydkorea, Taiwan, Vietnam och Filippinerna. Nu är Norge på väg att följa dessa länders exempel; i november 2020 körde flertalet i Stortingets justiskomité över regeringen som ombads ”legge frem et lovforslag om å forby søskenbarnekteskap”. Argumenten i Norge har varit dels medicinska, dels att kusinäktenskap sällan är ett fritt val. Oslopolisen instämmer i att ett förbud kan bidra i kampen mot hedersvåld.

      I Sverige har giftermål mellan kusiner varit tillåtet sedan 1844. Innan dess krävdes dispens från kungen och lär mest ha förekommit inom adeln.

      10
      • Ber om ursäkt för att jag missade att skriva i alla muslimska stater i världen och i övrigt kan ingen stats befintliga eller nya lagar bryta andra staters medborgare i deras hemländer lagligt ingångna äktenskap.
        Mvh.

      • Du har nog fel där också. I varje fall delvis.

        I Danmark kan äktenskap mellan kusiner som ingåtts i hemlandet inte utgöra grund för anhöriginvandring.

        Det finns säkert fler undantag…

        5
        1
  4. Figuren i det föregående reportaget som misshandlade flickan i butiken
    var nog ett resultat av kusingifte i flera led. Anledningen till att vi har
    förbud mot inavel bland djur är just att inte avla fram knäppgökar, detta
    var en knäppgök ur det mänskliga släktet! Hur många sådana går lösa
    i Sverige??

    30
  5. Vad hjälper det att förbjuda något för dessa figurer som bara rättar sig efter sharia och imamens befallningar. Dom har absolut inte kommit hit för att anpassa sig efter oss. Den enda kontakt de önskar med det svenska samhället består i att klå oss på en massa bidrag. för övrigt skrattar dom bara åt oss patetiska skattehjon. Dessutom kan dom ju kringgå kusinvarianten genom att gänga sig med någon annan släkting.

    Men den springande punkten är nu, som alltid, att man inte löser grundproblemen med konstgjorda påfund som bara syftar till att irra runt de ”jobbiga” frågorna.
    Lös problemen där problemen finns, genom att : KASTA UT DOM PÅ RIKTIGT !!!

    57
  6. Ja, detta kommer sossarna garanterat att spjärna emot. För nu kommer mängden av cp-skadade, inavlade mongoloider, men ändock säkra sosseröster att minska om detta förbjuds.

    54
  7. Bra förslag. I Sverige får till och med halvsyskon gifta sig, vilken känns som väldigt märklig lagstiftning. Fast å andra sidan är det ganska ointressant då det inte finns något krav att vara gift. Så länge att ha sex med en kusin inte faller under incest, så är lagförslaget mest ett slag i luften, det går säkert att få religiös välsignelse oavsett vad dessutom.

    48

Kommentera