Tre utländska soldater döms till döden i Donetsk

UKRAINA. En domstol i ryskockuperade Donetsk i Ukraina har dömt två britter och en marockan till döden, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyrån Ria. De har deltagit i kriget på Ukrainas sida. 

Aiden Aslin och Shaun Pinner är dömda till döden tillsammans med marockanen Saaudun Brahim.

Domstolen som utfärdade domen är inte internationellt erkänd, skriver BBC. Rättegången har av internationella bedömare kritiserats för att vara riggad, skriver The Guardian.

Britterna har försvarat sig med att de har tillhört reguljära ukrainska förband och därmed är skyddade av Genèvekonventionen. Ryssland anser istället att de bör betraktas som legosoldater.

-Pettersson tror att de tre männen slogs på Ukrainas sida som frivilliga och då skyddas dom av samma regler som vanliga soldater. Avrättas dom blir det ännu en post på Putins minuskonto.

Domarna går att överklaga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Tre utländska soldater döms till döden i Donetsk

 1. Det har varit lätt att sortera ut nazisterna och legosoldaterna vid filtreringen efter varje gripande.
  Förutom nazitatueringarna bär de alltid med sig mycket stora belopp i €- och/eller $-sedlar samt 24K-stämplade guldtackor till skillnad från reguljära och frivilliga trupper som får in sin sold på bankkonto.

  7
  10
  • Sisu du måste leva i en fantasivärld som tror på alla sagor som Kreml berättar för dig.
   Eller är du bara ett simpelt rysstroll?

   9
   6
   • Vet du om att efter 2014 satt nazister i den ukrainska regeringen? Inte heller gör man någon hemlighet av att nazisten Stepan Andrijovytj Bandera hyllas som en hjälte. Kievs paradgata har fått hans namn. Den gatan slutar vid Babij Jar där 33 771 barn, kvinnor och män till dödades och begravdes i en ravin. 80% av dessa var judar,
    https://www.levandehistoria.se/ alltså inte Kremlin

    3
    6
   • Peter, vet du om att Ryssland har en f.d. KGB-man och superkommunist som president och som sammantaget är mycket värre än allt du hittar om Ukraina och han är inte ensam i den ryska ledningen.
    Dessutom sitter mängder med kommunister i ryska parlamentet, duman. Både öppna kommunister och sådana som bytt parti.

    5
    3
 2. Krigstribunalen i Haag kommer att få full jobb med fascjst ryssarna och den “store” ledaren Putin även kallad lill- Hitler

  Han kommer att behandlas som fredsslös i resten av den fria världen

  15
  10
 3. Problemet ryssarna från Donetsk får är att om de avrättas som kriminella och inte ses som lagliga kombatanter så kan inte heller beväpnade personer från Donetsk som slåss på ryssarnas sida ses som lagliga kombatanter utan som beväpnade kriminella och kan därmed avrättas på platsen.

  21
  4
 4. Hur många minusposter som fullblodspsykopaten i Kreml får bryr han sig säkert inte om.
  En förbrytare av hans kaliber bryr sig inte om varken människor eller egendom.

  23
  9

Kommentera