Socialdemokrat är skriven i torp utan toalett, har fått 700.000 kronor i bidrag

KORRUPTION. Riksdagsledamoten och skatteutskottets ordförande Jörgen Hellman (S) har fått 700.000 kronor i ersättning för att han varit skriven i ett torp i Västra Götaland utan fungerande vatten och avlopp, avslöjar Uppdrag Granskning.

Jörgen Hellman har som riksdagsledamot ett grundarvode på 71.500 kronor i månaden, sedan får han 14.300 kronor i månaden som skatteutskottets ordförande plus de bidrag han myglar till sig samt andra förmåner.

Stugan norr om Vänersborg som Jörgen Hellman (S) varit folkbokförd i sedan 2015 har trasiga fönster och ett hål i väggen. Han kan varken använda toaletten, diska eller duscha i huset. Sedan 2019 har kommunen nämligen underkänt avloppet och förbjudit det från att användas. Hellman menar att han inte diskar och använder grannbondens toalett som ligger åtta minuters promenad bort när det behövs.

En timme efter att Uppdrag Granskning besöker huset byter han folkbokföringsadress.

Riksdagsledamöter som bor mer än 50 km från riksdagen har rätt att få resor, övernattningslägenheter och traktamenten betalda av staten.

-Pettersson säger att ordföranden i SKATTEUTSKOTTET, Jörgen Hellman och flera andra är vandrade, korrumperade girigbukar dessutom dumma i huvudet som riskerar allt för i sammanhanget små pengar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Socialdemokrat är skriven i torp utan toalett, har fått 700.000 kronor i bidrag

 1. Varför behöver en riksdagsman 85000 kr i månaden + alla övriga bidrag han får när han lever så enkelt och anspråkslöst. Skiter i en potta troligen, tvättat sig i regnvattentunnan och är bara ute i trädgården på nätterna. För ingen av grannarna har ju sett honom där. Vad gör han med pengarna. Donerar han dom till kurderna eller palestinierna. Regeringens två viktigaste väljarbaser.

 2. Vänskapskorruptionen i Sverige är politiskt upprätthållen och i artikel S politiker är absolut inte är ensam om att i strid mot lagen tillskansa sig miljoner genom fel bokföring och redan för tjugo år sedan har flera granskningar sänts i TV innefattande att rikspolitiker i samtliga partier är i brottsligt uppsåt orätt mantalsskrivna på fel adresser.

  Ministrar och parlamentariker i Sverige mantalsskrivning är enkelt att inom minuter fastställa men journalisters privata åsikt styr val av politiker att karaktärsmörda och i avsaknad av självförsörjande medier är alla utan undantag är maktlösa, rättslösa utan lagskydd.
  Fel mantalsskrivningsort lyder under allmänt åtal med följd att åklagare är skyldiga att väcka åtal tillika sker det mycket sällan när det är politiker och andra höjdare men när så skett visar domstolsförhandlingar att höjdarna utan undantag gått fria, till skillnad mot medborgare oavsett yrke som av legitima skäl mantalsskrivit sig hos någon anhörig i väntan på egen bostad och blivit åtalade och till nittionio procent dömda i domstol.
  För några år sedansvensk TV program visade att ett stort antal EU parlamentariker oavsett politiska hemvisten oftast med familjemedlem anställd sekreterare, utöver enormt höga arvoden orätt mantalsskrivit sig i Norrland med extremt hög ekonomisk vinning innefattande extra traktamentsersättning, betalda taxiresor till och från flygplats i Norrland, ersättning flygbiljetter – fast de aldrig satt sin fot där – och trotts att dessa grova oegentligheter har höga straffskalor skedde mörkläggning och falsk mantalsskrivning är synnerligen ekonomiskt givande med likasinnade inom domstolsskrået.

  Missuppfattning är att riksdagsmän ”har stor fria att själva bestämma” men övernattningsbostad undanröjer inte lagkrav att till myndigheterna uppge rätt mantalsskrivningsadress annars är åklagare skyldiga att väcka åtal ty brottet lyder under allmänt åtal, denna gång avseende riksdagsledamot, skatteutskottets ordförande Jörgen Hellman (S) med tillägg åtalsrubricering i uppsåt orätt tillskansats sig 700.000 kronor, genom falskt angiven mantalsskrivningsort i Västra Götaland.
  Manschettbrottslingar med politisk och finansiell makt i Sverige skyddas per automatik från att bli anhållna, dömda och de mest skickliga att undgå åtal premieras till ministrar och generaldirektörer
  Mvh.

  Ps. Senaste veckorna i statsfinansierade medier skönjbart om oron i S partiet och nu om en till S politiker oegentligheter, sker sannolikt i manipuleringssyfte för att dagar innan valspurten med uppviglande säljande löpsedlar slunga ut falska anklagelser i anstiftan av lynchjustis mot rådande regims motståndarpartiers parlamentariker och ministrar, således samma mediaprocedur som vid alla tidigare val i Sverige, ds.

 3. Det måste vara åtalbart! Han ska ochså betala tillbaka till staten med ränta och straffavgift!

  14
 4. Tillägg: Ordförande!! i Skatteutskottet.
  En ordförande i Riksdagen som fuskar till sig 700 000 kronor…och det finns fattigpensionärer vilka fan har mat för dagen. Fy fan!

  23
 5. I Skatteutskottet…men fy fan.
  Politiker, dessa avskum.

  23
 6. Oärliga skall ej representera folket, därför ut ur Riksdagen betala tillbaka med ränta. Både sossen och Moderatkärringen samma behandlng.

  28
 7. Socialdemokratin har tre grundstenar: avundsjuka, närighet och oärlighet!

  39
 8. Ni måste ha fel, ni vet väl att Sossarna befinner sig på rätt sida i Historien,
  ni hör väl att Magda förfasar sig över vinster i välfärden, inga privata
  intressen ska kunna tjäna pengar på att man driver en skola med vinst,
  och som dessutom med Elever som lärt sig något, nej det ska va en blandning
  av kn—a din mamma gänget och Elever som vill lära sig, men inte kan för
  allt stökigare lektionstimmar, Då står man på rätt sida i Historien, det är
  därför som Magda massimporterar den varan, och fast Lillmogge påstår
  att dom kraftigt minskat importen!!

  45
 9. Återigen bevisat att den siste idioten ännu inte är född, hur tänker man när man tror att man skall komma undan med denna typ av bedrägerier eller kan man inte tänka överhuvudtaget? Till slut blir det ju avslöjat och då får girigbuken står där, hoppas att han utesluts ur partiet och polisanmäls för bedrägeri. Det är ju samtidigt en stor ironi och väldigt kul att han är skatteutskottets ordförande.

  58
  • Då har man redan kommit undan med en hel del annat och lärt sig att se ned på de dumskallar man är vald att företräda.

   32
 10. Finns det ngt äckligare än en sozze, det skulle vara en sozze till.

  50
  3
 11. Ner till Auschwitz med dagens socialdemokrater. Duscharna funkar väl fortfarande?

  78
  2
 12. En helt vanlig sossesopa!
  Politikerparasit i allmänhetens otjänst!
  Finns det nån hederlig sosse kvar?
  Tvivlar på det.
  S= sex, sprit o självberikning!

  60
  1
 13. ”Stenvändaren” (S) kommer INTE att lyfta denna stenen. De är allah lika!
  Sverige skall förstöras!!! Mållgan (S) bromsar inte de kriminella migranterna.
  Allt skall rivas ner!

  59
  1
 14. Om sossen bor i en liten stuga utan rinnande vatten, el, avlopp eller sanitetsmöjligheter så är det väl klart att stackaren ska ha bidrag så han får råd med ett riktigt boende.

  Varning: ovanstående text kan innehålla spår av sarkasm.

  51
 15. Typisk Socialdemokrat som gärna tar bidrag istället för att tjäna pengarna på egen
  hand.
  Socialdemokraterna är emot människor som tjänar bra av egen kraft, men för att ta emot
  bidrag själva finns inga gränser.
  Bidrag är dessutom skattefritt, skatter som Socialdemokraterna är så stolta över att betala.
  Det här är höjden av dubbelmoral.

  72
  1
 16. Otroligt . Ska bli intressant att se fortsättningen . Här bedrar girigheten visheten .
  Det kanske är några som blir skitnödiga nu .
  Undrar hur många den här kamraten har missfirmat och på högdraget sossevis kallat rasist och blåbrun.
  Säger en hel del om sossarnas syn på regler och hur uppluckrad moralen är i det Partiet.
  Välkommen september .

  77
 17. Han har alltså ingen toalett? Det är alltså därför all skit kommer ur munnen på honom…

  79
  2
  • Ove Rainer fick avgå därför att han på lagligt vis minskat realisationsvinstskatt. De har sjunkit djupt sedan dess, sossarna.

   Riksdagsmän har stor frihet att själva bestämma sin bokföringsadress. Frågan är ändå om inte detta bryter mot lagen.

   56

Kommentera