”Alla ockuperade landsdelar måste befrias”

UKRAINA. Ett långsiktigt stillestånd längs nuvarande frontlinjer är inte godtagbart för Ukrainas del. I stället måste ockuperade delar av landet befrias, sa landets president Volodymyr Zelenskyj i en intervju med Financial Times.

Volodymyr Zelenskyj vid fronten som är c:a 50 mil lång

Trots kraven på befrielse av all ockuperad mark sa sig Zelenskyj vara öppen för fredsförhandlingar med Ryssland. Förhandlingarna skulle behöva ske direkt med den ryske presidenten Vladimir Putin eftersom det enligt Zelenskyj ”inte finns någon annan att tala med”.

Tills dess bör väst fortsätta förse Ukraina med vapen samt skärpa sanktionerna och införa ett totalt embargo på rysk olja och gas, menade presidenten.

-Pettersson är tveksam till meningen med att förhandla med Vladimir Putin, han brukar ändå inte hålla ingångna avtal…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “”Alla ockuperade landsdelar måste befrias”

 1. @Anton. Av dig replik 8 JUNI, 2022 KL. 20:36
  saknar svarsalternativ därav sker svar som inlägg.
  Om du tycker att det tagit tid att få svar beror det på lång arbetsdag.
  Dina åsikter respekteras oavsett desamma tillika nämns att missuppfattning synes råda ty faktum är att EU stater har i strid mot av dem själva stiftade lagar stoppat direkttillgång till alla Ryska medier och därav är rysk information, absolut inte tillåten i väst.

  Avseende; Alla fria ryska journalister får uttala sig fritt för och emot Ryssland, det är bara regimens censurerade språkrör, propagandakanaler som till viss del censurerats, Inte alla dock” är fel uppfattat.
  Avseende; Ett sätt att balansera debatten skulle kunna vara att väst använder samma regler som Ryssland, det måste väl vara rättvist?
  Kan inte bemötas när du inte redovisar vilka regler du åsyftar.

  Nej, Ryssland har inte förbjudit all västlig information och det går att uppdatera via internet men av EU stater oegentligheter avseende förhindrande av dem själva lagstadgad fri kommunikation, krävs omfattande programmeringskunskaper för att gå förbi av staterna blockeringar och dem som har de kunskaper som krävs måste också själva ha, eller ha anställda med ryska språkkunskaper.

  EU lagar skall förstärka Sverige lagar vilket är en omöjlighet ty det går inte att stärka det som inte existerar och ostridigt är att Sverige regim med likasinnade EU stater har noll trovärdighet ty samstämmigt har de raserat av dem själva stiftade rättigheter innefattande av Forumägare Pettersson inledande citerade EU lagar.
  ENVAR HAR RÄTT TILL ÅSIKTSFRIHET OCH YTTRANDEFRIHET. DENNA RÄTT INNEFATTAR FRIHET FÖR ENVAR ATT UTAN INGRIPANDEN HYSA ÅSIKTER OCH FRIHET ATT SÖKA, MOTTAGA OCH SPRIDA UPPLYSNINGAR OCH TANKAR GENOM VARJE SLAGS UTTRYCKSMEDEL OCH UTAN HÄNSYN TILL GRÄNSER.” – FN:S DEKLARATION OM DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA, ARTIKEL 19

  Avseende: Eller är det som vanligt bara väst som ska acceptera vett och sans medan Ryssland får spela efter helt egna regler? Kan inte heller bemötas när du inte redovisar vilka regler du åsyftar och avseende: Nu fick du återigen en typisk Anton-reflektion, ber om ursäkt ifall du tar illa upp…har svar: Det är just det som gör debatter givande och oavsett egna åsikter eller mothugg av direkta lagrum tar jag aldrig illa upp av debattörers bemötande, däremot önskas ibland att bemötande ska ske sakligt, vilket du Anton gjort i varje fall mot mig.
  Mvh.

 2. Zelenskyj, Som den skådespelare han är så lever han i en drömvärld.
  Vid det här laget finns det väl ingen som längre sätter minsta lilla tilltro till hans ord.

  14
  11
  • Är den åsikten det bästa argument du har för att Putin ska få bomba skiten ur sina grannländer?

   10
   8
  • Jag tror att det är många fler som tror mer på Volodymyr Zelenskyj än på Vladimir Putin.

   Putin lovade att inte invadera Ukraina och när han gjorde det så är det inget krig…

   10
   6
   • Förlåt att jag inte vet allt eller är lika tvärsäker som du. Det måste vara härligt…

    Jag har frågat flera gånger var du hämtar dina uppgifter men inte sett något svar. Är det hemligt?

 3. @ Anton. Du redovisar dina åsikter som är åsikter, ingenting annat tillika bemöter du ständigt andra debattörer med sarkasm och
  krav på länkar! Innan debatt bör vuxna människor ta del avseende ämnet och om intresse finns följer dess länkar exempelvis med rubrik: UN comments on grain sterling allegations The organization has no proof that Russia has been illegally exporting Ukrainian grain.

  Översatt till svenska citerat: FN kan inte verifiera Kievs anklagelser om att Moskva “stjäl” och exporterar ukrainsk spannmål.
  FN kan inte verifiera kievs anklagelser om att Moskva “stjäl” och exporterar ukrainsk spannmål, har Stephane Dujarric, talesman för FN:s generalsekreterare, sagt. På frågan om påståendena under en pressträff på tisdagen sade Dujarric att varken FN:s generalsekreterares kontor eller FN:s världslivsmedelsprogram (WFP) hade någon trovärdig information i frågan.
  – Vi har sett den senaste tidens medierapporter, vi pratar med våra kollegor på WFP. De har ingen möjlighet att verifiera dessa anklagelser. Jag tror att WFP, liksom vi alla har gjort, har förespråkat en fri rörlighet för mat från Svarta havet för att säkerställa att behoven hos människor runt om i världen tillgodoses, säger han. Ukraina har upprepade gånger anklagat Moskva för att “stjäla” sina vetelager mitt under den pågående konflikten, senast av Ukrainas ambassadör i Turkiet, Vasyl Bodnar,,,,,,,,,,,

  Om intresse finns läs resterande av artikeln här länk – https://www.archyde.com/the-hungarian-parliament-announced-zelenskys-mental-problems/ och om du inte kan engelska erbjuds översättning i helhet.
  Mvh.

  12
  8
  • Visst uttrycker jag åsikter, precis som alla andra. Eftersom det är svårt att veta vad som är sant och falskt i detta krig ifrågasätter jag alla som med självklara ordalag tar ställning för Ryssland och Putin.

   Jag har varit väldigt tydlig med grundläggande ideologiska skäl till det. (Ryssarna censurerar, alltså är deras info falsk. Det är inte försvararen som är den skyldige till allt lidande osv. Putin säger själv att han vill utvidga sitt imperium. Medvedev säger själv att han vill utföra etnisk rensning.)

   Jag håller mig till dessa förstahandskällor eftersom det blir pajkastning när alla ska diskutera vem som sköt flest soldater eller våldtog flest barn vid ett visst tillfälle. Jag står över den typen av frågor!

   Jag ser att du länkar till Ungerns parlament som ifrågasätter Zelenskys mentala hälsa, jag orkar inte läsa. Det är uppenbart partiskt. Jag kan skicka 147 länkar om Putins hälsa! Ointressant!

   Det finns inga, absolut inga, argument som ger Ryssland rätt att bomba sönder flera av sina grannländer. Ge mig ett om jag har fel!

   16
   9
   • @ Anton. Tack för replik.
    Dina åsikter respekteras och delas till viss del och personligen uppfattas att få debattörer uttrycker sig så att om man inte läser hela inlägget kan missuppfattas att “de tar ställning för Ryssland och Putin”.

    Din åsikt att ryssarna censurerar, falsk info etc, delas inte ty ryssarnas åsikter och i övrigt information tillåts inte att publiceras i europeiska medier.
    Av dig länkar om Putins hälsa betvivlas inte tillika erinras att europeiska medier som publicerat om hans hälsa är baserat på att ingen av dem har träffat honom.

    Att objektivt försöka att bilda sig uppfattning avseende stridande parters ställning betyder inte att ta parti för vare sig Rysslands Putin eller Ukrainas Zelenskyj argument och din begäran att “ge dig ett om du har fel” vore att inte respektera dina åsikter, vilket jag gör.
    Mvh

    5
    1
   • Rysk information är absolut tillåten i väst. Alla fria ryska journalister får uttala sig fritt såväl för som emot Ryssland. Det är bara regimens censurerade språkrör, propagandakanaler, som till viss del censurerats. Inte alla dock.

    Ett sätt att balansera debatten skulle kunna vara att väst använder samma regler som Ryssland. Det måste väl vara rättvist? Fast tvärtom då… Ryssland har förbjudit all pro-väst information så vi förbjuder all pro-ryssland information. Eller är det som vanligt bara väst som ska acceptera vett och sans medan Ryssland får spela efter helt egna regler?

    Nu fick du återigen en typisk Anton- reflektion, ber om ursäkt ifall du tar illa upp…

    5
    3
 4. Sitter du och gissar helt själv Magnus B, fantiserar lite? Eller kan du skicka länk till FN-texten, och källa till det där om att du tror att någon kanske kan ha eldat spannmål…? Var och när?

  15
  10
 5. Zelenskyj är självklart medveten om Putins bedrägliga förhållningssätt till avtal.

  Zelenskyjs syfte med sin begäran måste därför vara något annat än att han hoppas på att få till stånd ett avtal med som Zelenskyj skulle tro att Putin skulle hålla.

  Zelenskyj är definitivt smartare är så och det finns såklart ett storpolitiskt och militärt informationsspel som han viss omfattning tvingas delta i. Jag litar på att Zelenskyj vet vad han gör!

  9
  7
 6. Det meddelas nu att Ukraina kan ha eldat upp ett stort lager med spannmåll i Mariuopl. Konstigt nog håller media och Pettersson tyst med denna utsaga, medan däremot Rysslands påstådda stölder av spannmål slogs upp stort som en ovedersäglig sanning.

  Angående Rysslands påstådda stöld av spannmål säger FN följande:

  “The UN is unable to verify accusations made by Kiev that Moscow is “stealing” and exporting Ukrainian grain, Stephane Dujarric, the spokesman for the UN Secretary-General, has said.

  Asked about the claims during a news briefing on Tuesday, Dujarric said that neither the UN Secretary-General’s office nor the UN World Food Programme (WFP) had any credible information on the matter.”

  Visserligen är FN lika korrupt som Zelensky och Ukraina men om även WFP är inne på samma spår kan det ju vara sant.

  Dubbelmoral är inte dubbelt så bra, eller hur? Hmm var har jag fått det uttrycket ifrån?

  26
  29
  • Kom du på det alldeles själv?

   Här kommer en bättre:
   Väst har lyx och frihet,
   tant Ryssland har en tyrann, en apa och utedass!

   25
   18
 7. Jag tror Zelensky kräver att få sitta ner med Putin av två anledningar.
  1. Man ska förhandla på lika nivåer.
  2. Putin kommer aldrig att gå med på det eftersom han vågar inte visa sig.

  Sedan kan jag hålla med om att Ukrainas territorium ska rensas från ryska medborgare och medlöpare och återställas till 2013 års gränser.

  21
  17
  • Och Sverige rensar Skåne och Halland från danska och norska medborgare. Danmark gör likadant med svenska medborgare i Danmark och Norge. Genom en rasbiologisk undersökning kann rätt etnicitet fastställas.

   Endast etnicitet spelar roll, ev. brottsliga handlingar kan lämnas hädan.

   Tja om livet ändå vore så enkelt.

   11
   17
   • Medborgarskap framgår av passet! Du får lära dig en hel del nytt hela tiden…

    17
    7
   • Du tror att det stannar vid vad som står skrivet i passet? Lycka till.

    12
    10
 8. Förstår Putin att han är kaputt. Även klent beställt med matematiken. Moral och medmänsklighet saknas. När man ser den omfattande och hänsynslösa förstörelsen av ett grannland, resultatet av omfattande krigsförbrytelser, förstår alla normala människor att något är fel.

  24
  12
 9. Det är ingen idé att förhandla med ryssarna. Putin vill ha tillbaka sovjetväldet och Medvedev skriver om Ukrainarna på sin Telegramkanal: ”jag hatar dem. De är fanskap och nördar. De vill se döden för oss, Ryssland. Och så länge jag lever kommer jag göra allt för att få dem att försvinna”.

  Det verkliga syftet med kriget är alltså att erövra grannländer och bedriva etnisk rensning, folkmord, om vi ska tro på Putin och Medvedevs egna ord!

  Allt annat är propaganda och undanflykter!

  25
  15

Kommentera