Snabbt utbildade Ukrainska artillerister

Videosnutt med soldater i ukraina, som visar upp hur duktiga de snabbt har blivit på att använda de av en USA-levererad M777 155 mm haubitsarna. De noterar en snygg fullträff i en en rysk stridsvagn någonstans i östra Ukraina.

Kanontornet gjorde en riktig höjdare!

7 thoughts on “Snabbt utbildade Ukrainska artillerister

 1. Visst är det en fejkvideo, första skottet mot målet en fullträff?
  Vinkeln på pipan visar att de skjuter på mål ganska så långt bort, även om pansarvagnen stog still behövs en inskjutning av X antal granater… nä Pettersson, gallra i dina propagandavideo.r

  5
  1
 2. Allt synes mig inställas manuellt. Undrar vem som ger dem besked om avstånd eventuell vind mm.
  Att de skjuter men att de träffar tror jag lika som älgjägaren sa ” jag sikta mellan hjärta och bogen, men träffa mellan arschelet och skogen.”

 3. Den explosion som visas är särskilt riggad. En träff i en fulltankad stridsvagn med en granat ger inte alla dess flammor. Och som nämnts, var är de andra 3-5 pjäserna i kompaniet? Med denna vidd på bilden borde övriga 3-5 granater OCKSÅ synas.

  Alla gräsrötter i Väst är inte lika indoktrinerade som svenska MSM/Public Service. Har bloggen f ö blivit under kontroll av svenska psyk.försvaret?

  6
  7
 4. Skulle jag ta bort om jag ägde bloggen… Det känns som den ligger på samma låga nivå som den ryska propagandan.

  5
  1
 5. Ett helt haubitsbatteri skjuter mot yta med ”dum” ammunition, inte enstaka stridsvagnar. Med ”smart” ammunition är det möjligt, men filmen visar spränggranat.
  De må vara väl (och) snabbt utbildade, men det där är inte sant.

Kommentera