Hoppas Ukraina vinner i kväll

FOTBOLL. Det finns som ni vet saker som är allvarligare än krig, liv och död. En sådan sak är fotboll.

I kväll möter Skottland och Ukraina i playoff i VM-kvalet. Vinnaren får därefter möta Wales på söndag, och slåss om den sista platsen till VM i Qatar.

Inget illa om Skottland och Wales men jag föredrar att Ukraina går till VM och gärna vinner världsmästerskap nu när Sverige är utslagna.

Matchen börjar 20:45 och sänds på Cmore för er som är intresserade och har betalkanalen.

– Pettersson tycker att Rysslands agerande är oacceptabelt. Världen måste visa det på alla sätt. Det får dock inte bli några läggmatcher.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Hoppas Ukraina vinner i kväll

 1. Landet Ukraina har seglat upp som världens favoritland i alla kategorier. Inte många verkar veta vad de avgudar, bara att Ukraina är idolerna nu. Fotboll, melodifestival, torgnamn, osv., bara det är Ukraina så är det bra. Landet är fattigt och har i princip bara klarat sej med rysk hjälp. Nu är det andra (du) som får betala. För de som är så Ukrainska nu, ni sitter väl inte bara och hejar på fotbollslaget? Ni är väl bättre än så? Skicka över några tusenlappar till Kiev, det är ju det dom behöver.

  Europas mest korrupta land. Hem åt många av de värsta oligarkerna. Tusentals stulna bilar hamnar i Ukraina, som sen reggas med falska papper och blir legitima. Myndigheterna tittar bort. Elektronik, mjukvara, copyrights osv. är lika illa som i Kina, det plagieras friskt och billigt. Regering störtades odemokratiskt i en statskupp 2013-2014. Rena vilda västern. EU borde aldrig acceptera en medlemsansökan.

  11
  5
  • Korrupt ja, men inte värst i Europa. Bland annat Ryssland är värre.

   Ukraina klarar sig bra utan Ryssland. Levnadsstandarden och ekonomin var bättre i de västra delarna än i de som ligger nära Ryssland.

   Det var ingen statskupp 2014.Viktor Janukovitj var Ukrainas president fram till februari 2014, då parlamentet avsatte honom och han flydde till Ryssland.

   Det dröjer troligen många år innan EU godkänner en medlemsansökan. Förhandlingar har pågått sedan 2007 och vissa samarbetsavtal har skrivits under.

   Ukraina har inte börjat krig. Det har andra gjort, olagligt och onödigt.

   3
   6
  • Ja, det är väldigt konstigt att Ukraina är plötsligt det bästa landet i hela världen ( på allas läppar). Visserligen är det synd om människorna som blir utsatta för ryska attaker och kriget men Zelensky skulle kunna vara lite mera ödmjuk och inte av hela världen bara kräva saker (vapen, pengar m.m.) – han utvecklade en icke tilltalande och absolut inte diplomatiskt språkbruk. Att Ukraina är korrupt visste man innan den 24 februari. Nu har det visat sig att tusentals ton vete ruttnar i Odessas silon. Odessa är inte ockuperad då kunde man frakta vetet på fraktbåtar som man gjorde förr. Nej, Zelensky kommer antingen att strunta i vetet eller kräva att övriga världen ordnar det.

   1
   1
   • Det går inte att transportera något med fartyg från Odessa på grund av Rysslands blockad. F.N. med flera förhandlar om fri lejd för livsmedel med hittills fått nej av ryssarna.

 2. Fotboll är enligt mig en tråkig sport. Föredrar hockey. Men alla är olika. Tycker inte att idrott och politik går ihop.
  Nåja! Må bästa lag vinna

  11
 3. Hade varit klart intressantare med en fotbollslandskamp mellan Ryssland och Ukraina, och då på neutral plan t. ex. i Schweiz.

  21
  6
  • Det kommer nog i framtiden. Jag minns svagt hockeymatcher mellan Sovjetunionen och Tjeckoslovakien efter invasionen 1968. Dom matcherna var blodiga…

   18
   7
 4. Kan det finnas något tråkigare och värdelösare än sport? Och här utgör nog hoppande, springande och gallskrikande gamla farbröder som jagar och sparkar på en boll bland det mest löjeväckande man kan se!
  Jag tittar hellre på målarfärg som torkar än detta idiotiska trams!
  Jo, jag har själv sparkat fotboll när jag var liten grabb, eftersom det är en typisk lek för småpojkar, men absolut inget som vuxna män med förnuftet i behåll skall syssla med!

  48
  6
  • Fotboll är kultur och världens största idrott men det behövs en viss intelligens för att förstå. En del lär sig aldrig.

   Enligt internationella fotbollsförbundet Fifa spelar drygt 240 miljoner människor i 200 länder fotboll regelbundet.

   De intresserade är miljarder, men naturligtvis accepterar jag att det finns de som föredrar målarfärg som torkar.

   8
   27
   • Gratulerar dig Pettersson,nu har du nästan blivit lika hatad som gamle Stenbock,när du öppet skriver din inre mening !!
    Nästa steg är att du “tummas ner”,när du förmedlar en 100 %-ig nyhet,som inte passar vissa…… 😉

    7
    5
 5. Ja Pettersson,världen (läs USA) visar vad de till slut vill få ut av kriget !
  Enl. MDR-TV har Biden beviljat att långdistans-raketer nu sättes in.
  I min teori innebär detta 3:e Världskriget……
  F.ö. skilde man Sport o. Krig åt under mina barndomsår. Då bl.a spelade Sverige fotbollslandskamp mot Tyskland,mitt under kriget !!

  15
  15
  • Stenbock.
   Du vet vad det handlar om.
   Ärliga människor har inte många vänner utan enbart ett fåtal bra.
   Du fick min tumme upp för ditt ärliga inlägg.
   Det kan sluta med tredje världskriget när fredsförhandlingar sker med mera vapen istället för diplomati.

   Live from Redact snart.

   https://youtu.be/3fR9U1j1SWg

   4
   4

Kommentera