Vindparksförstörelse av 1000 år gammal orörd tysk skog avslöjar “absurditeten i grön energi”

NATUR & VINDKRAFT. Den senaste tiden har vi rapporterat om vad många människor kallar ett av de största miljöbrotten i Europa: avskogningen av den 1000 år gamla  Reinhardswald , känd som “sagoskogen”, för att ge plats åt storskaliga industriella vindparker att producera “grön” energi. Förespråkarna hävdar att vindparkerna kommer att rädda vår miljö och klimat. Röjningen av skogarna har redan påbörjats.

De gröna khmererna ska rädda urskogen Reinhardswald genom att förstöra den. Foto: Tanja Kurzenknabe

Vi rapporterade om detta miljöbrott  här ,  här  och  här .

Endast vindparker räknas

På den schweiziska NZZ-dagen skriver Christian Saehrendt  om “absurditeten” i att röja en av Europas sista kvarvarande intakta skogar för att ge plats för monstervindparker.

I  Reinhardswald , som täcker en yta på cirka 200 kvadratkilometer, finns månghundraåriga ekar, en välutvecklad naturlig biologisk mångfald som är hemvist för till exempel sällsynta vilda katter och populationer av vit kronhjort – en balans som har tagit 1000 år att etablera. Men nu våldtas det hela industriellt, i gangbang-stil, av kumpaner, giriga jävlar under sken av miljödygd. Det är ett stort bedrägeri som i normala tider skulle få alla att bli arga.

Men det är inte normala sansade tider. NZZ rapporterar: ”Igår planterades träd som klimaträddare; idag är det bara rotorblad av plast som räknas.”

“Att befria Tyskland från rysk energiimport”

Den schweiziska dagstidningen tillägger : “I våras godkände myndigheterna i norra Hessen byggandet av en vindkraftpark med minst arton 240 meter höga vindkraftverk mitt i detta skogsområde, vilket orsakade utbredd bestörtning.”

Den skogbevuxna och lantliga regionen runt Kassel, där Documenta världskonstutställning hålls igen i år, har faktiskt traditionellt sett förlitat sig på turistmarknadsföring som “sagoland” och betjänas av den “tyska sagorutten”, tidigare , detta har också passat bra för utländska turister, särskilt asiater”, skriver NZZ. ”

Vindparksförespråkare försvarar avskogningen av en av Europas kvarvarande urskogar genom att hävda att endast sjuka områden i skogen rensas bort och att turbinerna kommer att “befria Tyskland från det häftiga greppet av rysk energiimport”…och rädda vårt klimat för kommande generationer.

“Det tyska förbundsministeriet för miljö tillät nyligen byggandet av vindkraftverk i naturreservat. Dessutom ska artskyddet försvagas”,  rapporterar NZZ korrekt . “Initiativet ‘ Windpark-Reinhardswald-dagegen’  förklarade: ‘De europeiska skogarnas så kallade skattkammare – är förstörd i årtionden. Vi är förskräckta.’”

Oroa dig inte…låt dem gå till falska skogar

”Medan den verkliga, historiskt odlade sagoskogen utanför staden avverkas, skapas konstgjorda substitut inom staden. Till exempel har Kassels medborgarsamhälle kämpat i månader om omformningen av Bröderna Grimmstorget, som är tänkt i form av en “sagoskog” av tallar och buskage – varvid i bästa fall en lätt miniatyrskog på en trafikö kan dyka upp.”

Läs vidare…

-Pettersson konstaterar att de gröna khmererna tänker rädda miljön genom att förstöra den. För vindkraft kan man förstöra allt, men om det ska byggas en gruva, datahall, cementfabrik eller något annat får inte ett grässtrå krökas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Vindparksförstörelse av 1000 år gammal orörd tysk skog avslöjar “absurditeten i grön energi”

 1. Märta Stendum har lovat att göra kaus av allt och alla som inte följer hennes dogmer.
  Hur vindmöllorna kan vara klimatsmart teknik är bara så stendumt att man måste vara anhang av miljösekten för att förstå det.

 2. Och Stenbock som har tyska TV som “min kanal”,kan informera om att deras Kanaler är så vänster/grön-vridna,att inga andra får komma till tals !
  Speciellt större städer har blivit en samlingspunkt för dessa Gröna dårar.
  Nu söker dessa omvandla städerna till en form av “natur-reservat”,och helt förbjuda all form av Biltrafik !! Dårskapen har inga gränser….

  15
 3. DETTA ÄR FRUKTANSVÄRT HEMSKT!!! Denna hänsynslösa miljöförstöring, som sker av klimataaktivisterna i Europa av idag!!!

  STOPPA KLIMATISMEN!!!

  19
 4. Men hur dum får man vara? Jag ger mig f-n på att det sista utsädet i världen kommer att ätas upp av miljöpartister och då kommer de, mätta och belåtna, att berömma sig av att ha räddat både planeten och mänskligheten.

  19
 5. Allt förstör de kaosdårarna!!!

  De förstör grunden för vår civilisation!!!

  Skönheten och kärleken i naturen!!!

  Allt blir grått, trist och mekaniskt i tristess, och utan mänsklighet i samhället, med sossar och miljödårar, som vill jämna allt gott och skönt till marken!

  KLIMATTÄNK = MILJÖFÖRSTÖRING!!!

  17
 6. De tillhör en sekt, som Jim-Jones-sekten från USA.

  Rim och reson finns ej bland sådana människor. Även kollektivt självmord inklusive barn är ok enligt dem själva.

  19
  1
 7. Jag är inte förvånad över det tokiga MP här, men är lite förvånad över
  att Tyskarna tappat förståndet, lagt ner kärnkraften för att göra sig beroende
  av Rysk gas, och nu på samma vis som dårarna här förstöra stora naturvärde
  med dom fula vindkraftverken?

  31
  • Tony, det var Merkel som beslutade att Tyskland skulle lägga ner all kärnkraft.
   Officiella orsaken var kärnkraftsolyckan i Japan som berodde på en tsunami.
   Det finns ingen chans för några tsunamis att nå Tyskland, så beslutet måste ha andra fördolda orsaker… Follow the money brukar man säga, jag är säker på att spåren leder till Moskva.

 8. Ta en MP ledares förstånd överför det till en halvlitersflaska tillslut lufttätt, flaskan imploderar inom 30 sekunder.

  26
 9. Jag blir glad om “Die Gryne” kan slå ut Tyskland, de är just i färd med att putsa sina stövlar.
  En Tysk på badstranden går an, två Tyskar på badstranden är en katastrof.
  Börjar sparka fotboll och skriker över huvudet på alla andra. Tyskar är inte som andra.
  Merkel förstörde Europa.

  25
  4
  • DET ÄR PRECIS LIKADANT I SVERIGE, OCH I HELA EUROPA!!!

   DET HAR INGET MED TYSKHET ATT GÖRA, UTAN MED SOCIALDEMOKRATI, OCH FANATISKT KÖIMATTÄNK!!!

   12
   • Merkel förstörde Europa, I sitt krassa sossetänk, med b l a massinvandringspolitik och klimatdårskap!!! SANT!!!

    Men det gjorde småpåvar som “nya arbetarpartiets” ledare Reinfeldt också!!! Åtminstone vårt land! Och extremliberalen Macron Frankrike!!! O s v. o s v.

    10
 10. När EU eller det svenska Miljöpartiet vill bestämma hur vi ska sköta våra skogar, så är det bara att svara – Reinhardswald.

  36
 11. Dom glömde väl inte att räkna kråkorna först ? Om inte, så blir det ju en enklare analys när dom ligger krossade på marken…

  36
  • Och katterna men det är väl bara i sverige man är så korkad att man skall räkna katter

   11
   1
 12. Vi är vi en tid som i framtiden kommer att jämföras med de två världskrigen
  En destruktiv tid då aktivister tog över världens förstånd , och raserade de lyckade civilisationerna.
  En tid då globalisterna och kapitalägarna löpte amok och trodde likt korpelarörelsens folk på att något gudomligt skulle förlösa dem . Inte en ark av silver utan mängder av vindsnurror.
  Och halvgalna Översteprästinnor som hotar invånarna med KAOS om de inte håller med om galenskaperna,.
  Trots att byggandet av vindkraftverk världen över är ett mycket större klimatproblem än ett och annat kärnkraftshaveri .
  Det är en tid då Gretor, Märtor och Perar kommer att ställas i rätt ljus , och tokigheterna kommer att tillskrivas wokrörelserna och deras avarter .

  62
 13. Helt sjukt. Starta upp kärnkraftverken igen, innan miljömupparna tar död på Tyskland.

  68
 14. “sedan?” Sådant bekymrar inte en miljötaliban. Konsekvenstänk är inte deras starka sida.

  59
 15. Ett enda (Enercon E-82) vindkraftverk med en nominell effekt av 3.2 MW (megawatt) och en navhöjd av 130 meter kräver:
  12 ton koppar.
  1.3 ton aluminium.
  73 ton gjutjärn.
  283 ton högvärdigt stål.
  1,750 ton betong.
  12 400 ton stenkross till fundamentet.

  Ta detta gånger antalet verk i en vindkraftspark.
  Miljövänligt?
  Tillkommer dessutom vägar och anslutningar för elkablar.

  Dessutom är livslängden beräknad till 25 år….och sedan?

  73

Kommentera