Polischef: Sverige har tappat greppet om skjutningarna

VÅLDSVÅGEN. Att skjutvapenvåldet i Eskilstuna eskalerar kopplas bland annat till att många unga män befinner sig på en liten yta, säger Sörmlandspolisens utredningschef Christoffer Bohman till Expressen.

En av tio skjutningar i Sverige i år har skett i Eskilstuna, men enligt Bohman är skjutningarna ett nationellt problem.

Sverige har tappat greppet om skjutningarna, det ser vi på decennier av misslyckande i samhället. Det är inget specifikt för Eskilstuna, vi ser det på många håll i landet, säger Bohman.

I måndags sköts en man ihjäl i staden och under fredagen meddelade polisen att en 17-åring gripits misstänkt i ärendet.

Om Eskilstuna på bloggen…

-Pettersson säger att utredningschef Christoffer Bohman har fel, det är inte för många unga män på liten yta, det är för många dysfunktionella unga invandrarmän i Sverige.

En gång när Sverige hade en krigsmakt värd namnet bodde det 100.000 tals unga män i våra regementsstäder men inte brann det några bilar då, det var heller inga skottlossningar trots tillgång till vapen och granater, det förekom inga gruppvåldtäkter.

Ett exempel är Östersund som likt många andra städer i landet tidigare var en militärstad, där fanns Jämtlands flygflottilj, Fältjägarbrigaden, Infanteri med försvarsområdesstab, Norrlands artilleriregemente, Arméns tekniska skola och krigsflygfält med tillhörande basbataljon.

Sammantaget tusentals ynglingar som var långt hemifrån, inte spottade i glaset när de var lediga och naturligtvis var de ute och härjade, men inte eldade de upp några bilar trots dåligt med pengar, inte gruppvåldtog de några flickor eller tog bössorna med sig ut på stan.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Polischef: Sverige har tappat greppet om skjutningarna

 1. Jag ser två orsaker: Misslyckad integration beroende på okunnighet.
  Och att polisen gjorde en felaktig. Bedömning av hur stora resurser som krävdes.

  1
  3
 2. Man får känslan att riktlinjerna är: om du ska peka ut problem relaterat invandrare så måste du samtidigt nämna orsak som invandrarna inte kan rå för, dvs de är offer. Bra om orsaken till synes kan lösas, det ger svensken hopp… som sedan kan tas bort.

  13
  2
 3. Jag ber om ursäkt. När jag skrev ”Infaterijägare”, så menade jag ”Artillerijägare”.

  Artillerister är förvisso de mest kraftfulla militärerna i modern strid, och de mest utsökta målen för mot-attack.

 4. Under en övning i värnplikten, stod vi grupperade på en platå med våra pjäser. Vi blev varnade om att snart kunde en fientlig liten styrka anfalla oss och skada pjäserna eller skjuta oss.

  Nu skulle en laddare eller riktare gå och skita i skogen, såg dem, men kunde springa tillbaka till oss och berätta vad han såg, utan att de såg honom.

  Nu samlade vi oss och var väldigt glada för att trycka till infanteristerna eller ”infanterijägarna” ordentligt.

  Vi närmade oss branten och visste att de befann sig nedanför.
  Nu skrek en av riktarna (jugoslav): ”Vi skall knulla Er i arslet era djävlar och vi anföll och sprang nedför. De var fullständigt i schock och stod och sköt åt alla håll under det att vi sköt ned dem alla.

  Deras Löjtnant skrek ”Sluta Skjut” när de var totalt nedgjorda.

  4
  2
 5. Ja Pettersson har rätt i att Christoffer Bohman har fel.
  Felet ligger hos våra ledande politiker som har tillåtit andra kulturer ta över.
  Alla ( kanske inte politiker) vet hur viktigt det är att styra in barn på rätt väg. Och när föräldrar inte klarar detta måste samhället gå in. Problemen idag är att socialtjänsten i allt för stor grad går på frivillighet .När folk sen inte vill eller kan blir det problem. Fortsätter sen barnen på fel väg eskalerar också grovheten i brotten.
  Idag är det inte alls ovanligt med mördare i 15 – 18 års åldern
  Samhället måste gå in hårdare mot vilsekomna barn innan de spårar ur totalt.

  Det här har man snackat om i 40 år och vad har hänt?
  Hur många 16-17 åringar sprang omkring och sköt ihjäl folk förr?

  Om inte våra politiker vågar sätta ned fötterna så kommer det bara bli värre. Felet är inte polisens. Det är politikerna som sätter ribban.

  30
  1
 6. Med Svea Artilleriregemente och andra liknande regementen, hade vi förr full kontroll på skjutningarna i landet, med Kpist-m/45B, AK-4, KSP-58 och Haubits-77.

  Infanteribataljon-77 🙂

  Det finns söta videor att betrakta på youtube.

 7. Felet är att vi har ett parti med fel värdegrund som vill dela upp oss svenskar i vi och dem, eller hur?
  Om vi bara sänker straffen till rimliga nivåer och höjer bidragen rakt över med 30% och inte har så otillständigt höga krav i grundskolan så ska ni se det blir bättre.

  Vi måste snarast också låta våra vänner muslimerna införa sharialagar samt inkvotera minst 50 % muslimer i samtliga myndigheter samt Riksdag.
  Det är mycket odemokratiskt att inte låta dem, det är så synd om, få bestämma.
  MVH Grebom5 med klara symtom av sinnesförvillelse.

  35
 8. Poliser ute i samhället säger själva att kontrollen tappades för över 20 år sedan.
  De säger också att om man ska göra karriär inom polisen så måste man ha och efterleva rätt värdegrund. Det bevisar att en enad ledning agerar som portvakt för nya som vill upp, du kommer inte upp hit om du inte tänker, säger och handlar ”rätt”! I princip en hjärntvätt.
  Samma typer av portvakter har du i media, myndigheter och statliga verk samt de opolitiska posterna i riksdagen…

  54
  1
 9. Man måste applådera alla dem som finner upp nya orsaker till landets förfall….
  Inte en enda vågar tala klartext,och PK-tidningar fortsätter att mörka vilka det är som skjuter,mördar,våldtager och är allmänt kriminella…..

  54
  1
 10. PK-media och s.k. kriminologer har ju inga problem med att cyniskt lägga skulden på de ihjälskjutna offren. Det brukar heta att ”De befann sig på fel plats vid fel tillfälle”.
  Inte alls. Det ska gå bra att vistas var helst man vill i ett civiliserat samhälle.
  Däremot kan gärningsmännen anses befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Eftersom de borde varit inlåsta eller utvisade för länge sen. Och vad tillfället beträffar så ska det vara för evig tid.

  41
 11. ”många unga män befinner sig på en liten yta”. Nu blev jag oroad.
  Se för fasen till att dessa inte får sprida sig.
  För min del anser jag att max två kvadratmeter för varje våldsbenägen ”ung man” är alldeles tillräckligt.
  Ett låst utrymme på 12 kvadratmeter räcker till fem av dessa ”unga män” då blir det generösa två kvadratmeter var samt ytterligare två för toalett och handfat. Jag är ju human!

  39
 12. ”Att skjutvapenvåldet i Eskilstuna eskalerar kopplas bland annat till att många unga män befinner sig på en liten yta”
  Skitsnack. Vad det beror på vet snart de flesta i Sverige.

  51
 13. Nja tappat greppet har inte politikerna gjort för dom har aldrig haft något grepp , när vi har ministrar som ser som sin största uppgift att tvittra och kasta skit på meningsmotståndare så kan det ju bara gå på ett vis nämligen åt skogen .Tyvärr så har vi ju en opinion som inte gör för mycket väsen av sig så det är inte undra på att det ser ut som det gör .

  39
 14. Men Skjutningarna i Sverige ges inga stora utrymme hos(S)VT,
  nej där sysslar man med masskjutningen i USA, javisst i detta vapentokiga
  land där gud o var människa har vapen i hemmet, men Proportionerna?
  I USA bor det visst 240 miljoner invånare i Sverige 10 om man räknar in
  dem med som bara flyter omkring här, här sker flera mord i vecka efter vecka,
  men är man som (S)VT en del av makten så är det bekvämare att syssla med
  kriminaliteten i andra länder hur tragiskt det än är när barn skjuts ihjäl!

  45
  1
  • I USA bor det runt 330 miljoner invånare och det finns c:a 390 miljoner privatägda vapen. En del av dessa är automatvapen avsedda för krig.

   I Sverige är vi c:a 10,4 miljoner invånare och här finns c:a 1,9 legala privatägda vapen. Flest jaktvapen men även sportskyttar.

   8
   2
 15. Migration, migration, migration,………… Allah dessa dysfunktionella som INTE klarar av att leva i ett civiliserat land! HJÄLP DEM TILLBAKA TILL SINA JORDHÅLOR!!!

  Var är ”Stenvändaren” (S), var är Mållgan (S), var är Ynkeman (S), ………………..

  Och var är allah de ”goda” som möjliggjort Sveriges förfall??

  ÄR NI NÖJDA NU??

  47

Kommentera