Ryssland öppnar hamnarna – mot slopade sanktioner

UKRAINA. Ryssland är villigt att öppna upp en humanitär korridor för fartyg som exporterar mat från Ukraina, i utbyte mot att vissa sanktioner släpps. Det rapporterar flera medier och hänvisar till ett uttalande från Rysslands vice utrikesminister Andrej Rudenko.

– Vi har upprepade gånger konstaterat att en lösning på matproblemen kräver en övergripande strategi, som inkluderar att sanktioner mot Rysslands export- och finansiella transaktioner upphävs.

Den nuvarande hamnblockaden har skapat stora problem för Ukraina, som är en av världens största exportörer av bland annat havre, majs, solrosolja och rapsolja. Det har gjorts försök att flytta exporten via andra transportvägar, men kriget försvårar möjligheterna, säger Litauens president Gitanas Nauseda, rapporterar Bloomberg.

-Pettersson säger att Ryssland bedriver ett olagligt anfallskrig och då betyder utpressning inget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryssland öppnar hamnarna – mot slopade sanktioner

 1. Lata Afrikaner får ju börja att producera själva, livet består inte bara av
  dans och liknöjdhet för andra länder, dom får jobba för att producera.
  Afrikaner producerar bara nya konsumenter.

  20
  2
 2. Valet är helt och hållet upp till EU och USA.
  Att bibehålla sanktionerna och därmed orsaka svält i stora delar av Afrika ses inte med blida ögon därstädes.

  14
  33
 3. Det finns ett uttryck att skratta först som skratta sist.
  Västvärlden med USA som dirigent försöker med alla medel att isolera och ekonomiskt knäcka Ryssland. Men kommer de att lyckas?
  Jag är tveksam. Ryssarna har en del trumfkort på hand och de har också vänner. Alla länder är inte välvilligt inställda till USA.
  Ett trumfkort är hamnarna och en befarad svält i framförallt tredje världen. Ryssland är en av de större ( om inte den störste) exportören av konstgödsel och man är tillsammans med Ukraina en av de större exportörerna av vete. Väst har heller inte lyckats stoppa ryssarnas oljeexport.
  Tom EU länder köper olja. Kina köper stora mängder. Och har man lyckats få saudarabien att vrida upp sina kranar för att dämpa oljepriset ?
  Nä det verkar inte så.
  Den ryska rubel har stärkts ganska kraftigt sen man bestämde att oljan skulle betalas i rubel.

  Ska bli intressant och se hur det här slutar.
  Den ryska befolkningen kommer att drabbas, men troligen inte mer än vad vi här hemma drabbas.

  20
  32
 4. En fråga är hur reaktionerna blir vid spannmålsbrist och högre priser i vissa fattiga länder. Putin & Co kan komma att skuldbeläggas.

  31
  12
  • Överbefolkade länder som inte är det minsta självförsörjande har alltså fått spannmål i massor levererat från andra sidan jordklotet för pengar någonstans ifrån. Samtidigt ska vi här i norr tänka på klimatet. Antingen är det ett misstag eller så är det något bakom som jag missat?

   34

Kommentera