”Ryssarna avancerar i öst – förstör allt”

UKRAINA. Ryska trupper avancerar i östra Ukraina och fokuserar på nyckelstäder, säger den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj i sitt nattliga tal enligt The Moskow Times. Han konstaterar att situationen i Donbas är ”extremt svår” och att ”ockupanterna förstör allt där”.

Bild: Ryska försvaret

Den östliga industristaden Sievjerodonetsk har beskjutits från både luften och marken, enligt Luhansks guvernör Sergej Gaidai.

De raderar helt enkelt Sievjerodonetsk från jordens yta, säger Gaidai och kallar det en ”fullskalig offensiv i alla riktningar”.

President Volodymyr Zelenskyj Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “”Ryssarna avancerar i öst – förstör allt”

  1. En av världens största tjuvar och bedragare berättar en rövarhistoria från 1980-talets Sovjetunionen, medan han nu känner marken svaja under sina fötter:

    © Heinrich-Böll-Stiftung
    George Soros.
    George Soros: Putin måste krossas

    En snabb seger över Ryssland i Ukraina är nödvändig – annars hotas hela den liberala civilisationen av undergång. Den varningen kom vänsteroligarken George Soros med på Världsekonomiskt forum.

    – Den ryska invasionen kan visa sig vara början på tredje världskriget, och vår civilisation kanske inte överlever det, sade George Soros under ett middagstal vid globalistmötet i Davos.

    Den 91-årige vänstermiljardären konstaterade att Ryssland så snabbt som möjligt måste besegras i Ukraina. Annars kan kriget komma att överskugga alla andra problem som civilisationen står inför, som ”klimatförändringarna”.

    Soros drog sig till minnes de ”spännande dagar” då Sovjetunionen upplöstes och Rysslands tillgångar hamnade i händerna på ett litet antal oligarker. På den tiden växte hans förmögenhet så snabbt att han kunde öka sina donationer ”från 3 miljoner dollar år 1984 till mer än 300 miljoner tre år senare”, berättade vänstermiljardären.

  2. Det skrivs spaltmetrar om hur dåligt det går för Ryssland, att Ukraina kommer att vinna osv osv. Aftonbladet: ”Ryssland avancerar i hela Ukraina, och så nu Pettersson: Ryssarna avancerar i öst
    Är det möjligen så att alla trodde på en ukrainsk seger när man såg bilden på en traktor som släpade på en tanks. Ryssland vill stoppa en utvidgning av NATO enligt löftet när Warzavapakten skrotades. Men tyvärr så behöver inte USA följa påskrivna avtal enligt egna dogmer. Det är förjävligt att USA var tvungen att starta detta proxykrig mot Ryssland (FOXNews) när man kunde ha backat från upptagandetav Ukraina till NATO och istället fört vettiga samtal istället. Men som sagt, fler och fler länder lägger nu skulden på USA, vilket nog inte är helt fel om man ser vad som händer i Yemen

    28
    41
      • Eller totalt dum i huvudet? Håkan D, Peter K, Roland S och några andra här på bloggen undrar man om de kan se sig själv i spegeln när de beundrar den rena önskan i form av massmördaren Vlademir Putin. Sover de verkligen gott om natten när de vet att deras idol är i färd med att förstöra ett helt land?
        Vilka lågpannade kräk säger jag går helt och hållet på Kremls propaganda.

        35
        11
      • Kent
        Källkritik i propagandatider är något du bör förkovra dig i, innan du börjar uttala dig om andra och deras åsikter.

        7
        22
    • Före detta NATO-general, som ledde KFOR-styrkorna i kriget i Kosovo 1999, anser att NATO bör upplösas eftersom militärorganisationen blivit ett säkerhetshot i Europa. Detta då alliansen ställer sina resurser till förfogande till allierade som USA som hetsar till krig.
      Det är den italienska generalen Fabio Mini som gjorde uttalandet till det italienska mediet AmbienteWeb den sjunde maj.
      Generalen anser att NATO hotar världsfreden och ser USA som det främsta hindret för att få till ett avtal mellan Ryssland och Ukraina. Stödet från väst anser generalen riskerar att befästa positionerna i krigets Ukraina så att varje förhandlingsläge kommer att förhindras. Generalen tror att territoriella positioneringar på grund av detta kan leda till en intensifiering av luft- och missiloperationer mot militära mål i hela Ukraina och han ser inte någon vändning i situationen inom ett års tid.

      20
      29
      • Ryssland och Ukraina hade flera avtal som Ryssland brutit. Bland annat har Ryssland erkänt Ukrainas gränser och hade hyresavtal på marinbasen i Sevastopol till år 2042.

        23
        11
  3. Wau herr Pettersson,
    igår beklagade jag lite om att dom västliga globalistmedier ger ett förskönad och Ukrainas sida främjande bild av kriget i Ukraina. Till exempel, om dessa samma striderna i öst-Ukraina rubriserade den finska globalist-tidning iltasanomat i går att ” Ryssland har fått små vinster i öst-Ukraina. Expert påpekar om två saker:Visar Rysslands svaghet”

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008835811.html

    I föreigår an annan finsk globalist-tidning iltalehti hade i sin rubrik att ”Rysslands arme har lidit enorma förluster” https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5d1201f6-a08b-4329-b67d-e677b2850c33

    och som du, herr Petterrson nyss visat globalist-media NYT tycker att det här är någ ryssarnas sista anfall… eftersom tiden rinner ut. I andra globalist-medier harvdet stått nyligen att det var snart slut på ryssarnas drönare, tanks, generaler, soldater, mat, bensin, flygplan, helikoptrar, support och allt möjligt.

    Eftersom vi ändå söker medlemskap I nato och skickar pansarskott till ukrainare, borde vi ha en saningsenligt bild av ryssarnas förmåga att föra krig. inte den förljugna bilden av en slagen, förnedrad och okunnig liten fyllo-mördare arme som endast lyckas atakera civila kvinnor, barn och äldre… eftersom det lär dö väldigt få Ukrainska soldater och jättemånga ryska soldater om man ska tro globalistmediernas krigsraportering. I värkligheten ser det ut att vara 10x skilnader i förluster endst beroende på vem som raporterar om förluster.
    https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Russian_invasion_of_Ukraine#Casualties_and_humanitarian_impact

    3
    7
  4. Ja Ryssarna uppträder inte som några goda grannar precis, hatet från
    Ukrainarna är och kommer att sitta i många generationer, deras
    förstörelselusta visar på att dom är ondsinta ockupationsherrar,
    när man totalförstör privata bostäder och övrig infrastruktur visar det på
    ren ondska! Dom har nog kommit till insikt över att dom aldrig kommer
    att kunna besegra Ukraina militärt!

    36
    13
    • Ryssland kommer att gå segrande ur kriget. Bara det att väst media trycker ut propaganda om hur dåligt Putin mår och hur dåligt det går för Ryssland. Enligt de senaste kartorna har så gott som hela Donbas ockuperats och i och med det så har man tillgång till Krim. .

      20
      33
      • Uppenbarligen är Rysk strategi, att först befria Donbass. Därefter ockupera allt land längs Svarta Havskusten. Därefter införliva Transnistrien i sistnämnda land. Därefter ockupera Charkov och denna provins. Sammantaget lär det dröja till årsskiftet innan de är klara.

        Bli sedan inte förvånade om det i fredsavtal/vapenstillestånd kommer att vara inskrivet, att Rysk personal skall bemanna varje gränsövergång mot väster och att rysk ”polis” skall ha rätt att patrullera Ukrainas gränser mot EU-länder. Ryssarna kommer inte en gång till att tillåta att (rest-) Ukraina smyger in utländska militärer som skall utbilda Ukrainska soldater eller smyger in militär materiel.

        Och vilken chock det blir för Europas kulturmarxister att de grundlurats av UK/USA propaganda ang det verkliga tillståndet inom Ukraina.

        16
        28
      • Men enligt Putin är det inget krig utan en specialoperation, man undrar
        över Ifall Nazisterna som han yrar om bodde i alla dom privatbostäder
        som dom förstört? Då måste Ukraina bestått av väldigt många Nazister?

        23
        4
  5. Detta är vad Putins hjärna förstår och förmår. Gubben är inte frisk. Resultatet är sjukt.

    30
    16
    • En sentida kopia av Adolf Hitler, och då kan jag inte förstå att han säger
      att han jagar Nazister?

      23
      8
  6. När är Putin nöjd ? När hela Ukraina ser ut som ett grustag ? Om detta helvete på jorden någonsin får ett slut så kommer det att ta åratal att göra alla sönderbombade städer beboliga igen.I Sverige tjafsar vissa grupper om att Ukrainare åker fritt på kommunikationer.Dom har inget hem att komma tillbaka till och fick lämna allt bakom sig och har knappast fått ”all inclused ” här.Men tycka att det är ”orättvist ” att dom får åka gratis på bussar det kan grinollarna oja sig över !

    32
    12
    • Trots detta har ca. 30 000 Ukrainska flyktingar redan återvänt. MENA-folket skriker för de trodde de skulle få konkurrens, Ukrainarna har inte kommit för att stanna, bara skydda sig medan de är stökigt.
      Riktiga flyktingar åker hem när tillfälle ges. Andra äter moder Svea inifrån.

      49
  7. ”Ryska trupper avancerar i östra Ukraina och fokuserar på nyckelstäder, säger den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj i sitt nattliga tal enligt The Moskow Times.”

    Enligt Moskow Times, jaha då är denna utsaga bara rysk propaganda. För allt som kommer från Ryssland är bara lögner.

    18
    25
    • Men det som kommer från FOUX är inte rysk propaganda, inte heller det som kommer från neutrala länders nyhetsbyråer. Ryssland avancerar i hela Ukraina samtidigt skriver Aftonbladet

      13
      26
      • Var försiktig med att rätt av tro på vad även ”neutrala” länders MSM/Public Service nämner om. Merparten av världens ”manus”, i varje fall i västvärlden, är skrivna av propagandaorgan i UK/USA, som placerar dessa manus på ett smart sätt, så att kommunistiska syltryggade journalister vid osannolika källkontroller skall enbart se samma budskap som de avser kontrollera.

        Det är som under Syrienstriderna. Västländerna satsade mångmiljardbelopp på False Flags och placerad propaganda (och syltade ihop så många detaljer att de avslöjade sig själva), medan Ryssland gav ut ett fåtal rapporter etc, som helt enkelt var sanningsenliga (till en kostnad på några miljoner)

        14
        25
    • The Moscow Times är en engelskspråkig dagstidning som ges ut i Moskva. Tidningen grundades 1992 av den nederländska entreprenören Derk Sauer, och är idag en del av den finska förlagsgruppen Sanoma. Sanoma ger även ut systertidningen The St. Petersburg Times.

      Från Wikipedia.

      17
      2
  8. Kan någon förstå varför ryssarna vill bli herrar över grushögar?
    De borde gå försiktigt fram för att ha något att ta över, men även där tänker de fel.

    30
    13
    • Just det! Ryssarna går ju långsamt fram och verkar t o m ha bytt strategi minst en gång. Det kanske är orsaken att de INTE vill ta över grushögar eller skapa aversioner i onödan hos befolkningen. Ukrainare betraktas av Ryssarna som Ryssar.

      12
      26

Kommentera