Ryska och kinesiska plan nära Japan vid Bidens besök

UTRIKES. Ryska och kinesiska stridsflyg har setts flyga tillsammans i närheten av Japans luftrum i samband med amerikanske presidenten Joe Bidens besök i Tokyo. Japan uttrycker ”djup oro” efter händelsen, rapporterar Reuters.

En Kinesisk H-6K bombare bevakas av en Taiwanesisk F-16. Foto: Taiwans försvar

Japans försvarsminister Nobuo Kishi fördömde övningen och sa under en presskonferens att han bedömer den 13 timmars långa flygningen i regionen som en trolig provokation från Peking och Moskva. Planen ska också ha flugit över Sydkorea.

Ledare från USA, Japan, Australien och Indien, även kallat ”the Quad”, håller möten i Tokyo för att säkerställa en fri och öppen region kring Indo-Stillahavsområdet. I går väckte Biden starka reaktioner hos Kina när han uttryckte att han är villig att använda militärstyrka för att försvara demokratin i Taiwan.

Enligt Kina handlar händelsen om en återkommande militärövning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Ryska och kinesiska plan nära Japan vid Bidens besök

 1. Kina och Ryssland flyger i internationellt luftrum nära Japan med samma rätt som USA:s krigsfartyg navigerar på internationellt vatten i Sydkinesiska sjön.

  13
  21
 2. Kina är kanske sugna på att leka Japan under andra världskriget.
  Axelmakterna i nutid Ryssland, Kina och kanske Turkiet. Vilket gäng puttler som Hitler Li som kejsaren och Erdogan som Mussolini. Vår tids skräckkabinett.

  19
  9

Kommentera