Rysk FN-topp säger upp sig – skäms för sitt land

UTRIKES. Boris Bondarev, Rysslands FN-råd i Geneve säger upp sig till följd av den ryska invasionen av Ukraina. Det rapporterar Hillel Neuer, vd för FN-granskande organisationen United Nations Watch, på Twitter. 

Boris Bondarev, FN, Geneve

“Under 20 år i min diplomatiska karriär har jag sett olika vändor i vår utrikespolitik , men aldrig har jag skämts så mycket över mitt land som den 24 februari i år”, skriver Bondarev bland annat i sin avskedsansökan. 

Bondarev anser att invasionen är ett brott, både mot det Ukraina ska folket och den ryska allmänheten. 

“De som planerat kriget vill bara en enda sak – att sitta kvar vid makten för evigt, leva i pompösa smaklösa palats, segla på yachter jämförbara i vikt och kostnad med hela den ryska flottan, njuta av obegränsad makt och total straffrihet. För att uppnå det är de villiga att offra så många liv som krävs. Tusentals ukrainare och ryssar har redan dött för detta”, skriver Bondarev. 

Bondarev säger att det ryska utrikesdepartementet har sjunkit lägre och lägre med lögner och inkompetens under hans karriär och riktar en särskild känga mot Utrikesminister Sergej Lavrov. 

Utrikesminister Sergej Lavrov och president Vladimir Putin ser inte glada ut.

“Sergej Lavrov är en god illustration på degraderingen i det här systemet. På 18 år gick han från att vara en professionell och utbildad intellektuell, som många av mina kolleger högaktade, till en person som konstant sprider motstridiga uttalanden och hotar världen, där ingår Ryssland också, med kärnvapen!”, skriver Bondarev. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Rysk FN-topp säger upp sig – skäms för sitt land

 1. Återstår att se vilket gift ryssen ger honom, pollonium, novitjok? Eller så “trillar” han ut ur ett fönster.
  Läskigt är bara förnamnet.

  13
  3
 2. Observera att han har en klassisk bolsjevikmössa på huvudet.
  Jag stödjer inte Putin, men vill gärna nämna saken.

  12
  2
 3. Vi får se om KGB-pajasen, kleptokraten, autokraten, fascistsika diktatorn,anstiftare till krigsförbrytelser och folkmord lättar på novichoklådan i buskarna.

  17
  5
 4. Det finns någon vettig ryss trots allt. Tyvärr så kommer väl fullblodspsykopaten Vlademir Putin skicka sitt mördar patrask efter Boris nu när han har sagt sanningen om sitt vanärade hemland..

  25
  4

Kommentera