Ryssland ska upprätta tolv nya militärenheter

MILITÄR. Ryssland tänker upprätta tolv nya militära enheter i de västra militärdistrikten innan året är slut, uppger försvarsminister Sergej Sjojgu vid ett möte med försvarsdepartementets högsta ledning på fredagen. Det rapporterar ryska nyhetsbyrån Interfax enligt Reuters.

Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu

Sjojgu säger att spänningarna fortsätter att öka i och med Sveriges och Finlands ansökningar till Nato.

Situationen i den västra strategiska sektorn karaktäriseras av en ökning av militära hot längs med ryska gränser.

TT skriver att Rysslands militär delar upp sin verksamhet i fem distrikt och att det västra i grova drag omfattar den europeiska delen av Ryssland.

-Pettersson tror inte Ryssland har resurser till att ska tolv mys militära enheter, möjlig kan de flytta runt och några enheter men det blir de inte fler och bättre av.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ryssland ska upprätta tolv nya militärenheter

 1. det ökar bara kostnaden? rysslan kommer inte att ha råd med krigförand ! sen tillkomer väst bojkott ? och man har uppenbart problem med kommunikationen. ryssland är inte i syånd att kriga.
  det som händer nu är antagligen att ukrianare kommer att attakera
  oxh man ligger i återhämtingdfasen man sammlar trupper och indetifigerar vännerna och ffienden och det är ganska klart väm som segrar här

 2. Men Ukrainska Armen ska befinna sig i Ukraina, men fråga är, vad
  gör den ryska armen där ??

  12
  1
 3. En pueril föreställning med ”glitterpinnar”. Hur många miljarder rubel kommer detta kalas att belasta den försvagade putinekonomin?

  11
  2
  • Rysk ekonomi går bra nu, Rubeln är starkare nu än före innan Ukrainautflykten började.
   Med dagens höga oljepriser tjänar Ryssland klart mer nu på den rabatterade oljan till Indien än tidigare med ordinarie priser.
   Vetepriserna är nu dubbelt så höga som tidigare och Ryssland säljer endast till vänligt sinnade länder.

   5
   10
 4. Ryska försvarsdepartementet? Borde heta anfallsdepartementet. Vet inget
  Europeiskt land som startat krig dom senaste 70 åren? Ja alltså förutom Ryssland?

  25
  8
 5. Är det inte bättre att de bygger upp de avsatta divisionerna som fanns i nordvästra Ryssland för invasion av Finland och Sverige? De har ju blivit totalt krossade i Ukraina och resterna av dem har dragits tillbaka till sina garnisonsområden sedan slutet av mars.

  Sedan kan de väl på pappret sätta upp 12 nya enheter men vad de ska bestå av är en annan fråga eftersom Ryssland varken har utrustning eller ammunition för 12 nya divisioner. Men de kan ju alltid träna med kvastskaft och trampbilar fram till dess Ryssland lyckats skrapa ihop lite utrustning till dem.

  22
  5
  • Inga ryska divisioner som är insatta i Ukraina ”är avsatta”. De ryska stridskrafterna hade för någon vecka sedan 2099 döda och bör då ha ca 4000 i skadade, av vilka ca 50% lär återgå i tjänst efter någon veckas vård. Normalt är förluster fördelade över alla trupper, som var 120000 inledningsvis och sedan ytterligare ca 120000. I förlusterna är det många döda från 1-2 supertransportplan som sköts ner första dagen inräknade (400-600 per plan).

   Fortfarande är upp mot halva Ukrainska armén inringad i anslutning till utbrytarstaterna i Ö Ukraina. I brist på tillräcklig förnödenhetstillförsel nöts de successivt ned. I takt med att Ukrainska armén sakta nöts ned ser man hur azovbataljonernas terror blir allt desperatare, t ex genom massor av avrättningar utan rättegångar på angiveri. Även presidenten går bananas, t ex genom att förbjuda oppositionspartier, utan att dessa agerat anti-Ukrainskt.

   16
   33
   • Rysstrollet Roland Salomonsson sprider som vanligt dynga. Hittar han inte på själv, så kommer smörjan från bunkerdvärgen i ryzzland. Salomonssons uppdragsgivare, den psykotiske krigsförbrytaren Vladolf Putler kommer så småningom att hamna i domstolen i Haag. Där han kommer att bli inlåst för återstående livstid.

    10
    4

Kommentera