Polisens organisation är ett haveri utan dess like

POLISEN. Polisens organisation är ett haveri utan dess like. Frånvaron av ett professionellt agerande från polisledningen, före, under och efter upploppen är häpnadsväckande, skriver en lång rad f.d. poliser, på Expressen Debatt.

De som skriver under den här artikeln har en sammanlagd tid vid polismyndigheten omfattande över 1000 tjänsteår. Effekterna gällande förtroendet för svensk polis kopplat till bildsekvenser med flyende poliser, brinnande och kapade polisfordon samt upploppsmakare bärande polisuniformer och annan polisiär utrustning är svåröverskådliga. Det är dags att utkräva ansvar – både bland politiker och tjänstemän.

De fruktansvärda scenerna under korankravallerna blir en sorglig illustration av polisens misslyckade omorganisation år 2015. Här föll dess hurtiga mantra om ”Tydligare ledning och styrning” samman i ett haveri utan dess like. Det ”skyltfönster” som polisledningen sedan dess velat visa upp, krackelerade i direktsändning.

Samma gäller ett annat mantra som sedan omorganisationen förmedlats till landets invånare; visionen ”En polis närmare medborgarna”. Sanningen är att polisen aldrig varit längre bort från medborgarna än nu. Redan vid polisens förstatligande år 1965 betonades vikten av att all polisverksamhet skulle utgå från lokala perspektiv och lokalt politiskt inflytande.

Vid omorganisationen år 2015 upphörde lokalpolitikernas reella påverkansmöjligheter gällande polisverksamheten i princip helt. Det politiska inflytandet begränsades till ett insynsråd på nationell nivå och regionråd i sju av landets största städer, samtliga dessa råd utan beslutanderätt. Centraliseringen slog till med full kraft.

Läs hela artikeln på Expressen...

Omorganisationen av polisen beslutades av allians-regeringen under Fredrik Reinfeldt. 21 polismyndigheter skulle bli en och det blev inte bättre av att socialdemokraten Dan Eliasson blev rikspolischef, tillsatt av dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) men Eliasson var inte ansvarig för reformen.

Steget efter…katastrofen

-Pettersson är inte Polis men all verksamhet, vad det än består av måste utgår från det lokala perspektivet, med den nya organisationen lades exempelvis ungdomsbrottsligheten på central nivå och då tappades den lokala personkännedomen.

Synd att de före detta poliserna inte röt i när de var aktiva.

* är tidigare anställda vid polismyndigheten som avgått med pension eller övergått i annan tjänst utanför myndigheten.

 • Hans Alvén, 43 års tjänst, kommissarie
 • Göran Bergström, 45 års tjänst, kommissarie*
 • Claes Djurfeldt, 43 års tjänst, inspektör*
 • Heléne Ed-Jonsson, 23 års tjänst, kommissarie*
 • Torsten Elofsson, 38 års tjänst, polisintendent*
 • Kurt-Erik Hansson, 44 års tjänst, kommissarie*
 • Stephen Jerand, 43 års tjänst, länspolismästare*
 • Claes Johansson, 42 års tjänst, kommissarie*
 • Per-Åke Karlsson, 46 års tjänst, inspektör*
 • Anders Lindberg, 38 års tjänst, kommissarie*
 • Monica Lindberg, 42 års tjänst, inspektör*

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Polisens organisation är ett haveri utan dess like

 1. Allt är en fråga om prioriteringar
  Avtalet med Kakabaveh för att hon skulle rösta på Magdalena kostar lika mycket som en löneförhöjning på 12000kr/mån för alla 21000 polisanställda i ett år .
  Och Löfvens FN jobb kostar motsvarande 6 års löneförhöjning på 12000kr/mån för alla 21000 polisanställda .
  Sug på den .

  27
 2. Enda gången de agerar professionellt, är gentemot oss högernationella, för kväva oss. Då är man minsann effektiva!

  Men när det gäller brutala invandrare, då ska det bara gullas med dem, med saft och bullar, och behandlas med silkesvantar!

  DET HANDLAR OM IDEOLOGI HELT ENKELT!!!

  En försiktighet, när det gäller det utländska slöddret, för att det är mer politiskt korrekt att backa, än att gripa in!!!

  29
 3. Varför skulle denna myndighet var i bättre skick,än allt annat i f.d Sverige ?
  Läste just hur den så omtyckta menissan Lind,med alla medel går ut och skyddar Socialisternas stora Guru,den tragiskt avlidne Palme.
  Enl. henne skulle inte Palme vara den store boven i dramat kring importen av de nu så omtalade PKK-terroristerna !!
  Stenbock undrar då vem som tog detta fatala beslutet,att ge detta avskum en ny skyddad hemvist ?
  Upprepar vad Kolingen sa,” Fan troét”..

  19
  1
 4. Det saknas verifikationer för 511 år.
  Gissa, skriv en felaktig kommentar.
  Det moderna Sverige.

 5. Till stor del är detta ett resultat av att allt är så skitnödigt kring invandrare och invandring. Det har garanterat förekommit en stor portion politisk styrning för att försöka frisera verkligheten.

  41
 6. Kommer ni ihåg Dan Eliassons snyftvals i tv om de traumatiserade brottslingarna?
  Det han visade upp där i studion var hur man resonerar kring brottslingar i ett queerperspektiv! Han uppträdde alltså som en förebild för alla andra under honom inom polis och rättsväsendet…
  Han tillsatte chefer som fått sina hjärnor röntgade så de har rätt ideologi. Samma görs i media, politik och andra institutioner med makt. Med det tillsättandet så försäkrade han att queer-omgärningen genomfördes till varje pris, nu ser vi hur lyckad mix det är med queer- och klankultur!
  Klankulturen ser bara möjligheter med att kapa makt och i klanens ögon är queer mesar och töntar.
  Queerteorierna som går under regnbågsflagg flaggar var i samhället queerteorierna tagit över.
  Nu vet ni!

  39
  • Dessutom så var snyftarevalsen fixad som ett case av redaktionen. Alla på redaktionen visste vid den tiden att Dan Eliasson är queer och att han omdanade polismyndigheten.
   Han gjorde det så grundligt att regeringen gav honom i uppdrag att göra om MSB! Den feministiska regeringen visste sålunda mycket väl vad queeriifieringen av polisen innebar, de vill föra den politiken.
   Att krossa manliga patriarkala maktstrukturer kräver sk snubbebögar, dvs bögar som spelar straighta. När de väl når toppen så sker omdaningen. Därför är bögar så hyllade av feminister!
   Nu vet ni!
   OBS jag känner personligen inte något hat mot queera eller feminister jag informerar bara hur det går till!

   26
   • Jag gissar att en del som lurat Putin en enkel match mot Ukraina är sk snubbebögar. Queerteorierna krossar nationen Sverige så varför inte krossa Ryssland – kosta vad det kosta vill!
    Då kan man vara 100% säker på att de är högt upp i makten i polen, rumänien, ungern, forna yugoslavien. I Ukraina har de definitivt makt i toppen, man kan se vilka länder som queera nått toppen i via schlagerfestivalen! Representanten för landet visar det, som en flaggnedsättning på en vunnen kulle.
    Hur har det varit möjligt att göra så!
    Jo, judar, queera och feminister vakar över varandras axlar, gemensamt förföljer de sina ”fiender” (de hittar på att duktiga konkurrenter är fiender). Med makten över media så stöps mediakonsumenterna till rätt medvetande. Som exempel på medias makt så kan adolfs vansinne på 30 och 40-talet nämnas, han hade aldrig kunnat lura befolkningen utan makten över media!
    Och igen, jag hatar inte nätverken som vakar över varandras axlar, så det så!
    Det är inte hat att berätta vad man vet!

Kommentera