Återstarta Ringhals

EKONOMI & ENERGI. Regionrådet Louise Eklund (L) vädjar i ett öppet brev till regeringen att återstarta Ringhals för att dämpa elkrisen, skriver Expressen.

Ringhals kärnreaktor 1 stängdes den 31 december 2020. Nu vädjar Liberalernas regionråd i Skåne Louise Eklund till regeringen att stoppa rivningsförberedelserna av Ringhals 1 och 2 och undersöka om det går att återstarta kärnkraftsreaktorerna.

Elpriserna hade varit upp emot 45 procent lägre om kärnkraftsreaktorerna fortsatt att producera el, menar hon.

Expressen: Regionrådets vädjan: Återstarta Ringhals

-Pettersson tycker det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. De två reaktorerna i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005. Dessutom stängdes två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen…

Ingen av de stängda reaktorerna var fysiskt slut. De stängdes av politiska skäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Återstarta Ringhals

 1. En av mina bästa vänner i Sverige, Projektledare för atom delen i ett flertal av de Svenska kärnkraftverken, Kjell Åke Wennström drabbades av vaskulär Parkinson i stort sett samtidigt som bakåt strävarna stängde Ringhals 1. Samt avled under våren i år. Ser ut som han gick under av förbannelsen utfärdad av de okunniga personer som levt ett bekvämt liv tack vare all producerad kärnkrafts el, och nu tappat kontakten med verkligheten .

  In Memoriam Kjell Åke . . .

  En av Sveriges dolda hjältar !

  17
 2. Låter som ett bra förslag!!!

  Men de dumma sossarna ändrar sig väl inte såklart!

  33
 3. Kanske en av de värsta slöserierna med skattemedel samt strategiskt och till och med klimatpolitiskt (om man verkligen tror CO2 kommer bränna upp planeten) mest katastrofala beslut som någonsin tagits. Helt makalöst vidrigt. Särskilt de senare när man för länge sedan kunde se vartåt det barkade.

  39
 4. Farmanbar skall till KU för att han ljuger om kärnkraften Återstarta Ringhals och sparka en lögnhals

  48
  • Efter att sossarna fick till en ny regeringsform 1975 så är statsråd oantastbara. KU kan endast ge en prick i protokollet mot ett statsråd, inget annat. Detta är en fundamental del av den socialistiska grundlagen – partiets maktutövning skall kunna slå tillbaka på Partiets medlemmar därför kan inget faktiskt ansvar utkrävas av statsråd och andra politiker i ledande ställning.

   39
  • Regeringsmakten är viktigare än folkets väl, därför kunde MP få igenom att lägga ner den välfungerande kärnkraften, bedrövligt.

   22

Kommentera