Turkiet säger nej…

NATO. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att han informerat medlemsländerna i Nato om att man tänker säga nej till att släppa in Sverige och Finland i militäralliansen, rapporterar ryska nyhetsbyråerna Ria Novosti och Tass.

Terroristen Rakhmat Akilov arbetade svart åt bergsturken Özz Nujen.

Vi kommer att fortsätta bedriva vår politik på ett beslutsamt sätt. Vi har sagt till allierade att vi kommer säga nej till Finland och Sveriges Nato-medlemskap, säger han enligt The Guardian.

Även nyhetsbyrån  Reuters rapporterar om Erdogans uttalande på torsdagen.

Erdogan har tidigare i veckan ställt kravet på Sverige att påstådda medlemmar inom PKK och Gülenrörelsen lämnas ut till Turkiet, samt att man häver alla vapenembargon mot landet. 

I går sa Erdogan att han förväntade sig att Nato-allierade förstår situationen som han beskriver som känslig för landets ”säkerhet”.

”Turkiet kommer säga nej till Sverige och Finlands Nato-medlemskap, skriver Ragip Soylu, byråchef på tidningen Middle East Eye, på Twitter

-Pettersson säger att har Turkiet bevis för att Sverige hyser terrorister borde det inte vara några problem med utlämnande t. Vi har dessutom runt 100.000 personer med turkiska rötter i Sverige, de flesta av dem inklusive Özz Nujen kan Erdogan få på köpet…

Att Erdogan vägrar lämna ut kriminella till Sverige tycker jag är en merit. Kommer dom hit och döms till ett ”normalt” straff så är de snart ute på gatorna igen. Bättre att de är kvar i Turkiet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Turkiet säger nej…

 1. Inkompetenta sossar har satt Sverige i skiten igen. De gjorde det under andra världskriget och de gör det nu igen.

  Och det lustiga är att när det konservativa blocket och de andra NATO länderna krafsat Sverige ur elden så kommer sossarna försöka göra gällande att det var Partiet som räddade landet och löste problemen.

 2. Paradoxalt nog så är det egentligen bra att Turkiet säger nej till Sveriges NATO medlemskap.
  Men även om jag är motståndare till NATO så tycker jag att Sverige och Finland skall vända på steken och ställa egna krav! Vi ska inte stå med mössan i hand!
  -Släng ut Turkiet ur NATO, annars så drar vi tillbaka vår ansökan!
  Och anledningarna är många, bl.a. Turkiet tillhör inte Europa, Turkiet uppträder aggresivt gentemot andra NATO medlemmar, Turkiet är en lagerlokal för s.k. ”flyktingar” som dom sen använder i utpressningssyfte mot Europa, Turkiet är ett skitland med dito befolkning, titta bara på det turkista skräpet som invaderat Sverige!
  Turkiet kan bilda en egen förening tillsammans med sina andra inavlade muslimska bröder!
  Vi behöver dom inte alls, dom innebär enbart problem!

  28
  5
  • Realpolitik…

   Turkiet är ett skitland precis på Europas gräns och just därför är det bättre att de är med i NATO och därmed får ett handlingsutrymme som begränsas av just medlemsskapet. Även om de är en dålig medlem vore det värre om de inte var med.

   Man skall nog inte ta så hårt på Erdogans trams. Det handlar om att tillskansa sig fler fördelar på ett simpelt sätt.

   Jag gissar att deras ryska vapenköp känns mindre attraktiva nu… hehe! Rätt åt Erdogan. Kanske inte blir så bra med service m.m. på de där systemen.

   12
   3
 3. Det hela är ju otroligt komiskt. Erdogan har på många sätt rätt, utan tvekan har vi en hel bunt PKK-extremister och andra med liknande agenda. Även turkiska som sympatiserar med Erdogan.

  Å andra sidan huserar Erdogan själv Grå Vargarna m.fl. där vissa på svensk mark tagit sig ända in i regeringen. Så gubben är rätt bra på att odla sina egna terrorister och extremister.

  Sedan finns naturligtvis många kurder i Sverige som på intet sätt är terroristsympatisörer precis som det finns turkar som inte är det.

  Frågan är vilken sida vi har flest extremister?

  Men i grund och botten tror jag nog han vill ha pengar. Det är därför han sätter sig på tvären. USA petar lite på honom så blir det bra.

  16
  4
 4. Har förståelse för Erdogans beslut. Det är en följd av den storkäftade Palmes interagerande med diverse obskyra ”frihetskämpar”. Vi har skickat skattepengar som stöd/mutor till olika icke rumsrena organisationer. Allt i Palmes anda, har det fortsatt, nu senast med glappkäften Margot Wallström, som slängt ur sig mängder av visdomsord, världen över. Vidare betalades det 275 milj i mutor till den politiska vilden Kakabavhes kurdiska organisation. Då för att säkra regeringsmakten i höstas. Tror fan att Erdogan är irriterad!’
  Trots att Palme är historia, har den inre kretsen inom socialdemokratin, fortsatt på samma bana, överbevisade om sitt eget rättfärdiga tänkande. Palmes unkna era har inte dunstat bort än. Nu krävs total omvändelse, så att vi får in frisk luft i landet igen. Det var länge sedan!

  43
  • Lisa:
   Den frågan har jag grunnat över !
   Inte bara här,och inte bara turkar/kurdiska terrorister har funnit en trygg fristad här.
   Likadant är det i Tyskland,som mottager allt kriminellt från länder ”Långtbortifrån” !
   Ingen tillfällighet att vi redan utsatts för deras terror-angrepp,och fler lär vänta…..
   Fråga Försäkringsbolagen vad dessa p.g.a. denna generösa invandring,årligen för olika sabotage utbetalar.

   30
   2
   • Hela västvärlden huserar terrorister från Mellanöstern because of ”human rights”. Helt vansinnigt. Och utökar vi till extremister och folk med extrema åsikter så blir det 10-falt fler, minst. Undrar hur många ”moderata” muslimer som kom med Syrienvågen 2015? Jag menar, de som var förföljda av Assad var ju huvudsakligen IS-anhängare eller andra dogmatiska muslimer. Inte många kvinnor utan slöja där inte vilket naturligtvis även återspeglas hos männen även om det inte syns utanpå lika enkelt.

 5. Tycker det alltmer liknar en Win-Win situation.
  Vi löser ett stort samhällsproblem i Sverige , minskade utgifter för det Svenska samhället.
  Blir av med några värdelösa komiker .
  Erdogan blir glad.
  Och vi kommer med i Nato .
  Fint som snus .

  37
  7
 6. Erdogan i likhet med Putin lider av storhetsvansinne och mindervärdighetskomplex. Sovjetunionen upplöstes för drygt 30 år sedan. Efter första världskriget blev det en spillra kvar av det Ottomanska riket, nämnligen Turkiet.(70% inflation senaste året tack vare sådana som Erdogan) Låt oss se till att slippa dessa eländen.

  25
  8
 7. Ja Pettersson,det vore en lättnad på såväl bostads-fronten,som för landets ekonomi…
  Tänka sig att 100.000 turkar vandrar runt här uppe i Nordens vinterkyla !!

  33
  3

Kommentera