Mariupol har kapitulerat

UKRAINA. Evakueringsuppdraget vid stålverket Azovstal i Mariupol fortsätter, säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sitt nattliga tal.

Mariupol

Förhandlingsprocessen med Ryssland fortsätter om evakueringen av våra hjältar från Azovstal. Evakueringsuppdraget fortsätter. Det övervakas av våra militärer och underrättelsetjänstemän. De mäktigaste internationella medlarna är inblandade.

Ödet för de hundratals soldater som evakuerats är ännu oklart efter att de förts till områden under rysk kontroll. Enligt ryska utredare är planen att förhöra soldaterna, skriver The Guardian.

Ukraina meddelade i går att operationen i Mariupol är avslutad, vilket innebär att kontrollen över den viktiga hamnstaden nu är i Rysslands händer.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sitt nattliga tal

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Mariupol har kapitulerat

 1. Det var strategiskt rätt. De Ukrainska hjältarna var instängda i en bunker och omringade. För övrigt håller fascisterna på att sakta bli söndermalda. Även fascistledaren och hans apa tycks fatta att det är kört. Nu är det bara någon propagandatant och några generaler kvar. Även tv har börjat närma sig sanningen. Hoppas alla ryska fascister snart är eliminerade! Ukrainska folket är tappra kämpar men lider…

  4
  1
 2. Dröjer inte länge förrän resten av fascsterna är eliminerad så det kan bli normalt för befolkningen igen

  4
  3

Kommentera