Liberalerna ökar

VALET 2022. Liberalerna lyfter under nya partiledaren Johan Pehrson och närmar sig riksdagsspärren i allt snabbare takt.

Johan Pehrson

Det visar Omnipoll, som är en sammanvägning av samtliga svenska opinionsmätningar.
Partiet har klättrat uppåt mätning för mätning – och nu tror bedömare att Liberalerna har goda chanser att klara spärren.

När Johan Pehrson tillträdde som partiledare för Liberalerna den 8 april tog han över ett krisande parti med ett väljarstöd på ynka 2,3 procent – långt ifrån riksdagsspärren.

Omnis sammanvägning, som görs i samarbete med opinionsinstitutet Demoskop, visar att stödet drygt en månad senare har ökat till 3,1 procent.

Det är en nivå som partiet inte har varit i närheten av sedan i februari.

-Pettersson tycker att det enskilt viktigaste med valet den 11 september 2022 är att Miljöpartiet hålls borta från allt inflytande, helst försvinner från Riksdagen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Liberalerna ökar

 1. Höj spärren till 10 % nu. Vem behöver alla dessa små skitpartier som alltid ställer till problem ??

  10
 2. JUST PRECIS, Pettersson, att mp hålls ute!!!

  Men kan ju vara bra om L kommer in, för det konservativa blockets skull!

  MEN BARA PRECIS, inte mer!!! DET VORE FÖRÖDANDE!!!

  Hellre då att många fler röster går till SD och Afs!!!

  27
  4
  • Vore intressant att veta vad de 1,9%-en hos övriga består av?!

   Hur mycket av dessa som är Afs?!

   22
   • Nu är det grovt 46 till det socialistiska blocket, och 45 till det konservativa, grovt räknat, utan L och mp. Alltså mycket jämt!

    12
   • AfS är troligen runt en 1/3 eller 1/4 av de 1,9 procenten. Störts kan Fi vara, sedan är MED och Piratpartiet med bland de “stora” i gänget övriga som totalt är runt 20 partier.

    6
    3
   • Ingår Nyans och Stram Kurs i de olika opinionsundersökningarna? Hur stort är bortfallet i de olika opinionsundersökningarna? Mörkertal.Hur sker urvalet ut i de olika undersökningarna? Jag har inte blivit tillfrågad någon gång under femtio årfs tid.

  • Endast genom röster på L, när folk ser att de har en chans att komma in, kan vi(det konservativa blocket) ta en del röster från centern!

   12
   1

Kommentera