Ryska soldater vägrar strida. Kan inte tvingas

UKRAINA. Många ryska soldater har vägrat att delta i striderna i Ukraina – vilket de också har möjlighet till eftersom Ryssland inte formellt ligger i krig, skriver The Guardian.

Ryska soldater

Tidningen har pratat med Dmitrij som stred under krigets inledning men sedan har sagt nej till att tjänstgöra i Ukraina ytterligare en gång.
Jag har inget att skämmas för. Vi är officiellt inte i krig så de kan inte tvinga mig, säger han.

Tidningen har också pratat med advokaten Mikhail Benyash som säger att hundratals soldater har vänt sig till honom. Han berättar att många soldater skrämts med att de riskerar att fängslas om de vägrar delta i kriget.
Men vi förklarar att de helt enkelt kan säga nej, säger han.

-Mer sådant tycker Pettersson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ryska soldater vägrar strida. Kan inte tvingas

 1. Precis därför ska vi ha avlönade krigare i Sverige. Av naturliga skäl vill de flesta människor inte krig, så vi får överlåta det till proffsen. Värnpliktiga blir bara kanonmat, titta på de ryska värnpliktiga i Ukraina. Eller är det det vi vill? Är sannolikt bättre att sätta in värnpliktiga i civilförsvaret.

  7
  2
  • Du är medveten om att det som artikeln pratar om är kontraktssoldater inte värnpliktiga? De värnpliktiga måste åka dit officerarna säger att de ska åka. Vilket är varför fler och fler av de soldater som sätts in i Ukraina nu är värnpliktiga som ligger inne. Samt att kallelse till krigsplacerade reserver har gått ut.

   Vad det gäller svensk soldatutbildning ligger den bland världens främsta och det som du ser ukrainska armén har gjort under kriget nu är vad den svenska arméns soldater har varit utbildade att göra sedan kalla kriget.

 2. Hoppfullt för den ryska folkstammen. Alla är tydligen inte lika mentalt degenererade som Putin och hans byfånar!

  19
  2
 3. Otroligt att inte alla ryska soldater vägrar invadera sina grannar om de nu kan det. Den fege putin gömmer sig istället

  22
  2

Kommentera